avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Activitate ion marin

Activitate ion marin

Buna ziua. Deși am depus un certificat de handicap accentuat, mi s-a retinut 10% din indemnizația primită ca membru în secția de votare. Este legal,atâta timp cât am scutire de impozit pe salariu in baza acestui certificat ? Mulțumesc.
Faptul ca am fost invitat la evaluarea profesionala pe anul 2011 in scris de 3 ori, fara sa ma prezint,iar raportul de evaluare a fost intocmit fara semnatura mea,desi mi-a fost comunicat,pot sa-l contest la instanta ?
prin hotarire ramasa irevocabila,actul administrativ a fost anulat,fara a se stipula in hotarire obligatia de a face. Dispozitivul "...anuleaza ...Irevocabila" Cu toate astea institutia publica a fost amendata cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru neexecutare,respectiv depasirea celor 30de zile de la raminerea hotaririi irevocabile.Mentionez inexistenta obligatiei de" a face" potrivit art 24 alin 1 din Legea 554/2004. Ce pot face in recurs ? Solutia instantei de fond este legala ?

Actul administrativ anulat de catre instanta,pe perioada existentei nu a produs consecinte juridice.
exclusa lipsa de discernamint
asa cum am spus ,mutarea definitiva a intervenit in urma consimtamintului sau scris,pe aceeasi functie publica si cu acelasi salariu
functionarul public a fost mutat in alt compartiment in urma consimtamintului sau scris,dupa cca 8 luni solicita anularea lui in instanta. Ce sanse are ?:(
institutia are recent aprobat de minister un alt stat de functii,iar un compartiment urmeaza sa functioneze conf.acestuia cu un functionar public fata de 2 cit erau prevazuti in statul de functii anterior. Functionarul public care nu se mai regaseste aici,poate ocupa cu aceeasi functie si salariu un post in alt compartiment,insa refuza.Va rog sa ma indrumati la pasii care sunt de facut in rezolvarea acestei spete,tinind cont ca actul administrativ de numire va fi atacat in instanta. Va multumesc.
va rog sa-mi comunicati care ar fi "alte situatii prevazute de dispozitiile legale"pentru mutarea definitiva,iar in cazul acestora daca e necesar consimtamintul functionarului public ? va multumesc.
buna ziua, va rog a ma ajuta cu un model de decizie privind incetarea raportului de serviciu in conditiile art.99 alin.1,lit.b din legea 188/1999,republicata (2). va multumesc.