avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Art. 24, alin. 1 si alin. 2 din Legea nr. 554/2004
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Art. 24, alin. 1 si alin. 2 din Legea nr. 554/2004

prin hotarire ramasa irevocabila,actul administrativ a fost anulat,fara a se stipula in hotarire obligatia de a face. Dispozitivul "...anuleaza ...Irevocabila" Cu toate astea institutia publica a fost amendata cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru neexecutare,respectiv depasirea celor 30de zile de la raminerea hotaririi irevocabile.Mentionez inexistenta obligatiei de" a face" potrivit art 24 alin 1 din Legea 554/2004. Ce pot face in recurs ? Solutia instantei de fond este legala ?

Actul administrativ anulat de catre instanta,pe perioada existentei nu a produs consecinte juridice.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 20:40, 25 Iunie 2012
Mergeti la un executor. Daca institutia publica nu se conformeaza somatiei in termen de 10 zile de la daca la care a primit somatia, ii veti da in judecata la judecatoria care a incuviintat executarea silita, conform disp. art 580 indice 3 Cod proc. civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege dupa bunul plac? ContSters42601 ContSters42601 Am actionat in contencios administrativ o institutie publica cerind anularea unui act emis de aceasta in baza unei legi.Instanta prin sentinta def.si ... (vezi toată discuția)
Punere in aplicare sentinta qwerta qwerta Va rog sa va spuneti parerea in urmatoarea situatie.Instanta de contencios administrativ a unui tribunal obliga o institutie sa solutioneze prin comunicarea ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre definitivã ºi irevocabilã eugen68octavian eugen68octavian Bună ziua. Am intrat în posesia unei hotărâri definitive şi irevocabile prin care am câştigat, instanţa a dispus anularea unui act administrativ ( mi ... (vezi toată discuția)