avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate ysza_00

Activitate ysza_00

Buna seara,

Incerc sa gasesc legea conform careia daca o casa are autorizatia de constructie pe hotar - vecinul este obligat sa ma lase sa izolez peretele dinspre el. Problema este ca am cumparat casa acum o luna si acum m-am apucat de izolatie. Fostul proprietar ne-a spus ca vecinul din dreapta ii este frate -plecat din tara- si ca nu o sa avem probleme cu el, iar cu cel din stanga ne-am inteles. Am inceput lucrarile si ne-am trezit cu soacra fratelui fostului proprietar care ne-a somat sa sistam lucrarile pt ca ii luam din terenul ei (10 cm cat are polistirenul de pus la soclu) pe 13 metri X-(. Unul din muncitori ne-a spus ca exista o lege care ne permite sa ne izolam casa fiind pe hotar avand autorizatie de la vecini pt asta. Puteti sa ma ajutati va rog sa imi dati numarul legii sau un link catre aceasta?
Va multumesc mult!
Buna seara
Eu sunt sigura ca aveti dreptate, dar din moment ce mi s-a spus clar si in fata ca nu se poate, stiu ca oricum as da-o tot ei vor avea dreptate. Nu am nici timp nici bani sa angajez un avocat si nici nu-mi permit sa stau mai multe luni/ ani fara indemnizatie. Sa nu mai spun de riscul de a o pierde... Oricum e bine sa stie viitoarele mamici de situatiile acestea, sa nu se trezeasca eventual cu dosarele respinse.

O seara frumoasa!
Buna ziua din nou!

Chiar ieri am fost sa vorbesc cu unul dintre juristii care analizeaza dosarele pt CCC. I-am expus exact situatia de mai sus si mi-a spus ca SUB NICIO FORMA nu se permite sa fiu administrator si asociat unic si sa primesc indemnizatia de crestere copil. Mi-a dat trei variante- fie inchid firma, fie o suspend sau fie gasesc o terta persoana care sa fie asociat si administrator (sau doua persoane- una administrator si alta asociat ) pana termin concediul post natal. Ideea e ca se considera ca tot ceea ce este in proprietatea societatii se considera ca ar fi in proprietatea mea. Din cate am inteles, urmeaza sa ceara si la ONRC liste cu cine are firma si beneficiaza de indemnizatie de crestere copil. Asa ca mare atentie la situatia de mai sus, mai bine mergeti si vorbiti personal cu juristii de acolo, decat sa pierdeti banutii...

O zi frumoasa tuturor!
tudorvaleriu a scris:

Solutie:
În cazul asociaţilor unici, potrivit art. 55 alin. (2) lit. h) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este considerată venit din salarii indemnizaţia lunară a asociatului unic, la nivelul valorii înscrise în declaraţia de asigurări sociale.

Multumesc mult de raspuns! Nu inteleg insa ce este aceasta indemnizatie lunara a asociatului unic- m-am uitat pe statutul firmei si nu e mentionata nicaieri. Nu am depus niciodata vreo declaratie de asigurari sociale. Trebuia?
Multumesc inca o data pentru rabdare :)
Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie- de pe data de 8 august 2011 sunt in somaj pana in aprilie 2012. In luna noiembrie am ramas insarcinata avand data posibila a nasterii 15 august 2012. Stiind ca somajul este considerat stagiu de cotizare - aveam doua optiuni, fie imi prelungeam somajul cu ajutorul concediilor medicale, fie hotaram scoaterea de sub suspendare a firmei mele si ma angajam acolo (in conditiile in care voi incepe un mic business de familie). Am ales sa reiau activitatea firmei la care sunt actionar si administrator unic (firma nu a avut niciodata activitate) de la data de 5 martie, iar contractul meu de munca sa inceapa undeva la data de 1 aprilie (firma va fi microintreprindere si de asta aveam nevoie oricum de un angajat) . Ieri discutam cu o cunostinta de-a mea si mi-a spus ca nu pot beneficia de concediu ingrijire copil atat timp cat eu sunt asociat unic si administrator la firma, chiar daca nu obtin dividende. Este adevarat ? Eu nu vad logica, pt ca practic eu nu am niciun venit de pe urma firmei!
Va mai rog sa imi atrageti atentia daca am facut vreo greseala si nu as avea continuitate pe ultimile 12 luni pentru a nu periclita concediul de ingrijire copil.
Va multumesc din suflet!
:(( Dar daca as avea martori ca fac asta, nu as putea sa ii dau in judecata?
Buna ziua!
M-as bucura daca m-ati putea consilia in legatura cu aceasta problema: acum 3 ani am cumparat un teren unde speram sa imi construiesc o casa. Asta nu a fost posibil pt ca vecinii mei cresc porci - miroase groaznic, arunca tot felul de gunoaie in spatele casei. Cu alte cuvinte - desi sunt romani, nu fac cinste acestui neam. De asemenea mentionez ca in dreapta terenului meu locuieste tatal si in stanga fiul. Date fiind acestea, m-am gandit sa il vand - dar de fiecare data cand vine un potential client dau muzica la maxim, bat in cotetul porcului sa guite si tot felul de nenorociri de genul acesta.Iar daca eu nu sunt prezenta cand cumparatorii vin sa revada terenul - spun tot felul de povesti - ca cerem prea mult pe teren (desi este cel mai ieftin din sat), ca ei n-o sa renunte vreodata la animale etc.
Am incercat sa discutam cu ei- presupunand ca vor sa il cumpere si ne-au spus ca cerem prea mult pe el (in conditiile in care l-am cumparat cu 7 euro mp, il dam cu 4 si oriunde in sat mp se vinde intre 7-10). Ei spun ca la cat de jalnic arata nu dau mai mult de 2 euro. Cu toate ca absolut toti clientii mi-au spus ca terenul este frumos, dar nu il vor din cauza vecinilor #-o .
Ce ma sfatuiti sa fac? Pot sa ii dau in judecata? Chiar nu mai stiu ce sa mai zic...
Nu vreau sa caut tap ispasitor, administratora saraca a facut depresie. Doar eram curioasa daca asta ar fi fost indatorirea ei sa verifice firma sau a noastra, a proprietarilor- legal vorbind (pt ca eu traiam cu impresia ca eu- ca si proprietar trebuie doar contractul sa-l analizez). Am fost deja la politie si se pare ca trebuie sa-l dam in judecata in proces civil sa ne recuperam banii- asta numai daca firma are bunuri care pot fi vandute...asa ca...o sa cascam ochii mai bine data viitoare. Individul o sa se aleaga cu amenda penala de 200 ron (!!!!!!!). ...atat poate face politia...
Buna ziua,
Acum o luna am dat avansul pentru reparatia acoperisului blocului- 6000 ron- adica jumatate din suma care trebuia platita pentru lucrare. Muncitorii trebuiau sa vina a doua zi, dar n-au aparut nici pana in ziua de azi. Administratora s-a prins in al 19-lea ceas ca am fost inselati si s-a dus la registrul comerului, la politie, iar acolo i-au confirmat ca firma nu este in regula- in sensul ca a fost preluata de la vechii proprietari, dar nu a fost trecuta pe numele celui nou. Intrebarea mea este: nu trebuia administratora sa verifice daca firma este in regula- inainte sa semnam (ca oile) contractul? Cui ii revenea sarcina asta? Mentionez ca am cautat pe internet atributiile administratorului de bloc, dar nu mi-a fost clar. Va multumesc din suflet.