avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate patalina

Activitate patalina

Discuție Carte funciara
Buna seara!
Am cumparat o casa prin adjudecare de la executari silite. Toate bune si frumoase pana am constatat ca suprafetele casei nu coincid cu certificatul fiscal de la primarie. Am facut cerere la cadastru de unde am primit planul de amplasament. Am constatat ca fostii proprietari, au construit cu autorizatie in 2003 si 2006, dar nu au avut bani sa intocmeasca procesul verbal la terminarea lucrarilor si sa actualizeze cadastru. In extrasul de carte funciara exista specificatia ca o parte din constructii sunt in desfasurare, desi totul e gata.
Se poate sa ma indrumati cum sa pot obtine pv la terminarea lucrarilor, intrucat cladirea e gata si nici un diriginte de santier nu vrea sa-mi intocmeasca un proces verbal, iar primarie spune sa ma descurc.
Multumesc!
Buna ziua!
Am cumparat la licitatie un imobil in data de 15.12.2014, cu un credit ipotecar, si m-am trezit azi 12.01.2015 ca, mergand la notar sa punem ipoteca pe imobil, cei de la Cadastru(ANCPI) au refuzat ipoteca, pe motiv ca nu am facut dovada platii impozitului .
Mentionez ca, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.77¹ alin.(6) teza finală din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal sunt constituționale în măsura în care legea nu-l obligă pe cumpărătorul adjudecatar să facă dovada plății impozitului datorat de înstrăinătorul debitor pentru a-și putea înscrie în cartea funciară dreptul său de proprietate.
Ce pot sa fac, avand in vedere ca maine e ultima zi cand pot accesa creditul si incheia actul de adjudecare.
Multumesc!
Buan ziua!

Vreau sa particip la o licitatie, pentru achizitionarea unei teren - executare silita a unei persoane ce nu a achitat o datorie la banca si executorul judecatoresc a trecut in publicarea de vanzare, ca oferta de cumparare sa cuprinda pretul oferit si conditiile de plata.
Nu inteleg despre ce conditii de plata este vorba. Eu am aprobat un dosar de credit ipotecar, suma de bani fiindu-mi suficienta pentru achizitie..
Daca se poate sa ma indrumati ce sa scriu la conditii de plata, pentru a nu fi exclus de la licitatie?

Multumesc,
Patalina
Ca functinar public am in sarcina calculul consumurilor de carburanti. Cum se face calculul la finele anului : curtea de conturi spune pe parc auto iar controlul intern pe fiecare auto in parte? Nu am gasit specificat intr-o lege, hotarare sau alt act normativ acest lucru.
Al referatului
Buna seara!
Am 2 contracte care expira la 31.12.2013. Se poate sa-mi comunicati ce trebuie sa contina referatul de necesitate, pentru a putea prelungii contractele pe o perioada de pana la 4 luni.
Va multumesc!
Am omis sa le public la finalizarea procedurii . Contractele sunt in nr. de 6 si au valori de 16.000, 17.500, 18.000 euro fara TVA. Eu caut o justificare pentru a o comunica pana pe 10 la ANRMAP
Am primit o notificare ANRMAP cu privire la catava proceduri derulate in 2010 , care s-au atribuit , au fost incheiate contractele cu castigatorii dar pentru care nu a fost publicat anunt de atribuire. Cum as putea sa justific si sa motivez nepublicarea anuntului de atribuire la ANRMAP?
Buna seara!
La evaluarea ofertelor privind atribuirea unui contract de spalat autoturisme, avem o oferta de 14 lei/luna cu spalari nelimitate si alte doua oferte cu pret de 12 lei/auto pe luna. Mentinez ca sunt autoturisme care nu circula lunar, din 10 - 3 nu circula, astfel incat nu stiu cum sa atribui acest contract.
Daca atribui contractul celui cu spalari nelimitate la 14 lei, intru in conflict cu Curtea de Conturi care vede ca nu exista foi de parcurs lunare, deci masina nu ar trebui spalata , sta ingaraj.
Daca atribui contractul celui cu 12 lei/ auto pe luna, si tinand seama ca masinile se spala saptamanal, factura se ridica la 48 lei/auto pe luna. Scump nu?
Se poate o idee, pentru atribuirea acestui contract?
Multumesc.
Buna ziua!
Am predat casieria incepand cu data de 01.07.2012 fara lipsuri si cu inventarul complet. Exista o cerere tip pentru recuperarea garantiei? Daca nu, ce acte trebuie sa intocmesc pentru a ridica garantia?
Va multumesc!