avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Activitate minadev

Activitate minadev

Multumesc!
Fiind angajata la stat (ca profesor), CAS-ul a fost achitat de catre institutia in cadrul careia am functionat! Ca si sumele pentru Asigurarea de Sanatate. Multumesc!
Multumesc!
Multumesc!
Sunt profesor si imi voi depune dosarul de pensionare la 1 septembrie 2023, cu vechime completa. Timp de mai multi ani, in timpul meu liber, am colaborat cu o platforma online (scriere de articole), pe baza unui Contract drepturi de autor, beneficiarul achitand impozitul si taxele datorate. As vrea sa stiu daca sumele castigate pe baza acestui Contract se iau in considerare la calcularea pensiei. Multumesc!
Multumesc.
Chiar daca venitul suplimentar (din contractul pe drepturi de autor, pe un an) vine de la acelasi angajator (privat), pe langa salariul de bugetar? In ordinea logica a lucrurilor, nu ar trebui sa platesc de doua ori aceeasi asigurare de sanatate, dar vroiam sa fiu sigur. Cum legile se schimba peste noapte, nu as vrea sa ma trezesc cu cine stie ce penalizari.
Ma intereseaza daca, in conditiile in care sunt bugetar (lucrez in invatamant), si, in paralel, incasez niste bani (in functie de cat lucrez) pe baza unui contract de drepturi de autor incheiat pe un an de zile, mai trebuie sa platesc inca o data asigurarea la Casa de Sanatate?
Răspuns la discuția comisioane banci
Si eu sunt exact in aceeasi situatie, la BCR, mi-au dat un act aditional (pe care nu l-am semnat), in care au desfiintat doar rubrica pentru comisionul de risc, pentru ca l-au transferat la comisionul de administrare. Prin urmare, pe total, ar trebui sa platesc aceeasi suma. Mi-au spus sa revin pentru semnatura pana pe 20 septembrie. Nici eu nu stiu ce sa fac. Am primit un raspuns pe forum, ca banca ar trebui sa opteze pentru unul dintre comisioane (evident, il vor alege pe cel mai mare!) si sa incerc sa negociez cu ei. Or, la banca, mi-au dat de inteles ca nu se negociaza nimic si ca toate filialele BCR din tara procedeaza la fel (ceea ce contravine OUG 50/2010). Poate mai sunt si alte persoane care au gasit alte solutii ??!!
Discuție OUG 50/2010
Am un credit in euro la BCR. Am fost la banca pt. OUG 50/2010 si mi s-a dat un document aditional in care se precizeaza ca valoarea comisionului de risc (in cazul meu, 42 euro) se adauga la comisionul de administrare (la mine, 7,5 euro), astfel incat nu o sa mai platesc un comision de risc de 42 de euro, ci unul de administrare de 49,5 euro(!!?). Nu am semnat actul si ma intereseaza daca este legala o asemenea procedura si cum au procedat si altii intr-o situatie similara. Chiar este posibil ca o banca sa apeleze la asemenea "smecherii"? Legea permite bancii un asemenea subterfugiu? Multumesc.
As vrea sa aflu cu exactitate, in invatamantul preuniversitar, cum se aplica diminuarea salariului cu 25%: la salariul de incadrare? la salariul brut?
Pe fluturasul meu de salariu nu mai apar, pe iulie, nici sporul de vechime, nici gradatia de merit. Sunt profesor titular, cu 29 de ani vechime, cu gradatie de merit si, pe luna iulie, am luat mai putin decat salariul de incadrare.
M-ar interesa raspunsul unui specialist sau al cuiva care se incadreaza in aceeasi categorie cu mine sau o adresa de net unde as putea gasi modul de calcul al salariului. Multumesc.