avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Drepturi de autor si asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Drepturi de autor si asigurare de sanatate

Ma intereseaza daca, in conditiile in care sunt bugetar (lucrez in invatamant), si, in paralel, incasez niste bani (in functie de cat lucrez) pe baza unui contract de drepturi de autor incheiat pe un an de zile, mai trebuie sa platesc inca o data asigurarea la Casa de Sanatate?
Cel mai recent răspuns: minadev , utilizator 23:42, 4 Ianuarie 2012
Nu are importanta ca sunteti bugetar sau lucrati in mediul privat. Nu plătesc contribuţia la sănătate cei care pe lângă drepturi de autor, chirii, dividente, dobânzi au şi contract de muncă.
Multumesc.
Chiar daca venitul suplimentar (din contractul pe drepturi de autor, pe un an) vine de la acelasi angajator (privat), pe langa salariul de bugetar? In ordinea logica a lucrurilor, nu ar trebui sa platesc de doua ori aceeasi asigurare de sanatate, dar vroiam sa fiu sigur. Cum legile se schimba peste noapte, nu as vrea sa ma trezesc cu cine stie ce penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la dividente pentru microintreprindere Mihai_Virgil Mihai_Virgil Buna ziua, Detin o microintreprindere unde anul trecut am fost salariat cu jumatate de norma si am platit contributia pentru sanatate la salariu (CASS), ... (vezi toată discuția)
Nivelul contributiei de sanatate alex68 alex68 Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire. Eu sunt angajata, cu carte de munca, la o societate, unde platesc contributia la sanatate. In plus, am ... (vezi toată discuția)
Asigurarea in sistemul public de sanatate Caraana Caraana Am o prietena careia i s-a terminat perioada de somaj de 4 luni si nu a mai reusit sa plateasca contributia pt. sanatate.Cum se procedeaza pt. a nu mai ramane ... (vezi toată discuția)