avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate ynicolle

Activitate ynicolle

Răspuns la discuția succesiune..refuz predare cheie
va multumesc foarte frumos
buna ziua...va deranjez si eu cu o intrebare...in urma decesului tatal are ca unic mostenitor un copil...acesta nu a pastrat legatura cu el intrucat parintii sunt divortati de mult...sora tatalui refuza sa predea cheia de la apartament si contractul unicului mostenitor..care ar fii procedure de urmat?
am o hotarare in o cauza privind pensia de intretinere a unui major.pot cere executarea silita chiar daca s-a facaut recurs?pentru ca din cate stiu recursul nu este suspensiv de executare si deasemnea constituind tilu executoriu cred ca nu mai este necesara investirea cu formula executorie .in conditiile date cel mai bine ar fi sa caut un executor? sau este necesar sa astept judecarea recursului.
In urma unei hot jud s-a stabilit pensia de intretinere in favoarea copilului major pana la terminarea studiilor.In cazul in care paratul introduce recurs se poate cere prin cerere reconventionala o poprire asupra pensiei acestuia.Daca nu pot sa introduc o cerere la aceeasi instanta prin care sa cer poprirea,in baza hotararii?
va multumesc anticipat pentru raspuns.
va doresc o zi minunata.

Răspuns la discuția raspuns la intampinare?
va multumesc foarte frumos pentru raspuns si sfaturi.sa aveti o zi minunata
cum se poate numi un raspuns la intampinare (nu la cerere reconventionala) prin care sa motivez falsitatea celor sustinute de parat intr-un proces civil?
cu tot respectul mai am unele intrebari ca nu sunt lamurita.
1.in cazul de mai sus copilul datorita intreruperii se afla in" continuarea studiilor superioare" ?
2.are relevanta faptul ca facultatea este la distanta?
3. mai poate intenta o actiune pentru majorare ?
4.copilul trebuie sa fie inapt de munca sau pur si simplu neincadrat cu carte de munca?
va multumesc inca o data
o zi buna
va prezint o speta cu multumirile anticipate pentru lamuriri,este un caz real si o sa incerc sa fiu cat mai explicita.
copilul este major are 23 de ani,tatal a continuat cu plata pensiei de intretinere pana la aceasta varsta;copilul a intrat la o facultate de stat si din cauza impossibilitatilor materiale a renuntat si sa inscris la o faculatate particulara si la distanta.copilul este in penultimul an pana la finalizarea facultatii.
in acest caz daca se gaseste in imposibilitate materiala acesta mai poate pretinde pensie de intretinere pana la finalizarea facultatii daca tatal refuza sa ii dea?se poate intenta o actiune in rectifdicare,respectiv majorare a pensiei de intrtinere daca tatal are venit net mai mare decat de 4 ori a 4 parte acordata copilului,de catre copil(mama nu are venituri si nu este incadrata in munca).copilul se afla in acest caz in necesitate a de a fi incapabil de munca sau actiunea se poate intenta in orice conditii?
va multumesc foaret mult pentru viitoarele raspunsuri si lamuriri.va doresc o zi buna ,sarbatori fericite si un an nou fericit.

va multumesc foarte mult..as mai avea o intrebare cu scuzele mele..ar putea sa plateasca anii diferenta si daca da cu aproximatie cam la ce valoare sar ajunge...inca o data scuze pt deranjul provocat si multumesc foarte mult
buna ziua.as dori sa va rog si eu daca doriti sa-mi raspundeti la o intrebare referitor de varsta de iesire la pensie anticipata a mamei mele.
sex feminin,nascuta la data de 24 a 12-a 1957
are o vechime pe carte de munca 22 de ani si o luna cotizati din care in perioada 14 01 1991 pana in 29 07 1999 ani lucrati la grupa 2.(copii nascuti unul )se poate pensiona anticipat in conditiile actuale si daca da la ce varsta?
va multumesc anticipat