avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate orsolya

Activitate orsolya

Multumesc pentru raspuns, dar incerc sa aflu ce se poate face maine inainte sa se ajunga la amenda. Cum se poate dovedi ca nu noi am fost, cat este de "stabila" dovada aceea despre care vorbesc ei (certificatul gasit). Dupa cum au specificat si ei, au cautat prin gunoi si asa au gasit hartia, putea fi a oricui, poate fi demontata ca si dovada prin simplul fapt ca probabil a fost scoasa de oamenii strazii care cotrobaie?
Si daca pot cere sa mi se spuna cine e martorul? Singurul motiv pt care vreau sa aflu cine este, e pt ca as vrea sa fie invitat sa spuna de fata cu mine ca ne-a vazut aruncand gunoiul si sa se uite in ochii stiind ca nu avea cum sa vada lucrul asta.
Inspectorul primariei spunea ca exista posibilitatea ca martorul sa fie de fapt cel care a aruncat si sa dea vina pe noi dar ca avem nevoie de martori ca sa dovedim ca nu noi sm fost. Mi se pare ridicol kucrul acesta, adica e suficient sa zica cineva pt a incrimina, dar e nevoie de martor ca sa dovedesc ca nu e cum zice el?
Cred ca de acum o sa bat la usa a 2-3 vecini si ii iau de manuta de fiecare data cand scot gunoiul ca sa am martori sau nu stiu..... sincer e de rasul plansul cum le invart cei de ka primarie si PL ca sa scape cu mainile curate si sa umble altii sa le rezolve problemele
Buna ziua,

In cursul zilei de azi sotul meu a primit o invitatie la politia locala "pentru clarificarea unei siruatii".
Deoarece am insistat sa nu semnez pana cand nu mi se spune motivul invitatiei domnul de la PL mi-a spus ca din cauza ca langa ghenele de gunoi, subterane, s-a depozitat un morman de gunoaie care probabil ca provin din curatarea unei pivnite si exista martori care au declarat ca ne-au vazut pe noi aruncadu-le.
Nu doar ca nu le-am aruncat, dar nici macar pivnita nu avem.
Cand le-am spus lucrul acesta au raspuns ca au cautat prin gunoaie si intre mormane au gasit o chitanta pe numele sotului.
Intradevar s-a aruncat ieri o cutie de robinet in care a fost un certificat de garantie care expirase dar eu personal l-am aruncat in ghena subterana in sacul menajer legat cu restul menajer pe care l-am scos, dar care a ajuns totusi la.suprafata, banuiesc ca "ajutat" de acea categorie de oameni care mereu cotrobaie prin gunoaie si desi ghenele sunt subterane scot sacii cu carlige.
As vrea sa va intreb ce este de facut in astfel de cazuri?
Maine sotul trebuie sa se prezite la sediul PL pentru a lamuri situatia si m-ar ajuta foarte mult daca as sti cum e cel mai bine de procedat; mai ales ca intradevar nu am aruncat nimic si mi s-a zis ca amenda ar fi de 5000 lei.
Va multumesc!
amvirdan a scris:

vad ca NIMICUL e cuvantul forte in asociatia dumneavostra; fireste, parerea dumneavostra personala.
Ma intreb, in sinea mea, ce parere au ceilalti locatari?

:) Cu siguranta la suparare si exprimarea mea lasa de dorit. Cateva expemple pe care pot sa vi le dau: s-a stat 3 ani cu o conducta de canalizare sparta in pivnita, din cauza careia periodic cei care au decis sa mai umble prin pivnita au umblat in rahat cam pana la glezne si cand se putea si apucau carau si goleau totul cu galeata la gunoi ca sa se usuce ce ramanea pe jos si sa se poata umbla mai usor, in tot acest timp saptamanal zicea ca a vorbit cu firma care vine sa faca reparatia; pana la urma s-a rezolvat situatia doar pentru ca presedintii de la scarile vecine au umblat si s-au plans la administrator pana au reusit cu scandal sa il faca pe stimatul domn sa angajeze intradevar o firma.De lipsa banilor nu ar trebui sa fie vorba pentru ca se plateste fond de reparatii lunar si nu sunt restantieri.nRaspunsul la orice lucru care nu e neaparat in regula este ca nu e treaba lui, ma refer aici de exemplu la situatia uscatoriilor care sunt pline de mobila veche, electrocasnice stricate, biciclete si orice altceva, la multe etaje in asa hal incat abia se poate intra. Dansul sustine ca nu e treaba lui sa le ceara proprietarilor sa isi arunce gunoaiele pentru ca acele spatii sa poata fi folosite ca uscatorii, cum nu e treaba lui nici sa caute o femeie de serviciu care sa faca treaba, cea de acum in cel mai bun caz spala de 1-2 ori pe saptamana casa scarii obligatoriu injurand si blestemand la toti pasii. Cu asta sa zicem ca ne-am obisnuit si ne facem fiecare curat in fata usii, nu stiu de ce o mai platim si pe ea....nCand este intrebat daca are cartele de acces pentru interfon,(este intrebat pentru ca in mod interesant sustinea ca trebuie sa aiba el de rezerva ca sa le poata da celor care au nevoie) nu are si sfatuieste locatarul respectiv sa sune la nr de pe interfon sa isi comande, ceea ce este perfect normal pana in momentul in care vreunul din vecini doreste sa faca o comanda (nu stiu in alte orase cum e, dar aici firmele obisnuiau sa ceara o comanda minima de 5 bucati) si pune si el un afis ca daca mai vrea cineva sa se alature poate sa o faca, tot el, presedintele care cu o zi inainte i-a zis sa sune, sare in sus si sustine ca vecinul respectiv incepe sa faca probleme, sa isi depaseasca atributiile si incearca sa faca afaceri.nAcum ultima data de exemplu cand s-a dorit o comanda pentru aceste cartele cei de la firma au spus ca cititorul e foarte vechi, are peste 20 de ani si degeaba se tot comanda cartele ca nu ele sunt de vina si ar fi bine sa fie schimbat cititorul. Vreau sa va spun ca vecinul respectiv a fost acuzat ca instiga proprietarii si face rau intentionat prin faptul ca a spus si altor vecini care a fost recomandarea firmei.nNu mai spun ca de 5 ani sustine ca a depus actele la primarie pentru reabilitarea termica a blocului, si cand unul din vecini a mers sa se intereseze ce si cum, nici urma de cerere nici pana in ziua de azi. Spatiul verde din jurul blocului e mai ceva ca o jungla. A primit o notificare in noiembrie anul trecut ca trebuie sa mearga sa plateasca pana in martie anul curent o taxa de 40 de lei ca sa se vina la toaletarea copacilor; am ajuns sa ne caute prin aprilie cei de la spatii verzi si sa ne intrebe cand poate totusi sa plateasca taxa respectiva ca sa poata muncitorii taia macar copacii care sunt foarte aproape de cladire (la aprox 50-60 de cm), va imaginati ca nu s-a facut nimic.nVecinii...interesanti, dupa parerea mea. Am ghinionul sa stau la parter cu camerele exact langa intrarea in bloc. Vara fiind, geamurile sunt deschise si desi nu ma intereseaza si chiar nu stau sa ascult cine ce vorbeste aud multe...fiecare il barfeste pe fiecare si toti se plang de activitatea presedintelui, dar in singura adunare care s-a tinut in ultimii 11 ani toti i-au spus in fata ca sunt nemultumiti de el dar ca nici unul nu vrea sa ii ia locul asa ca ar fi bine sa incerce sa isi faca treaba mai bine...nSper ca de data asta am reusit sa ma explic mai bine, poate ca venind dintr-un bloc unde vecinii s-au avut intre ei foarte bine sunt mai "sensibila" la tot ce se intampla aici si ma socheaza rautatea cu care se trateaza intre ei, dar va pot asigura ca nu sunt nici pe departe singura nemultumita. In cei 4 ani de cand stau aici am tot incercat sa ma consolez cu faptul ca majoritatea fiind pensionari poate au obosit si s-au obisnuit cu sistemul lasa ca e bine si asa dar deja prea mult si ar fi bine venita o schimbare. Din 20 de familii suntem 4-5 care suntem mai tineri si am fi dispusi sa si schimbam ceva dar nu avem cu cine, pana acum toate incercarile s-au terminat prin scandal si acuzatii la adresa fiecaruia care a semnalat ca sunt nereguli, desi va pot spune cu mana pe inima ca cel putin, eu personal sunt de departe de a fi genul de om care cauta nod in papura cu orice pret :)

Multumesc pentru raspunsuri!!!
Multumesc pentru raspuns.
Presedintele asociatiei (seful de scara, simt nevoia sa il mentionez asa deoarece din cate stiu eu inseamna aceeasi persoana si aici toti asa ii spun, ori daca stiu gresit atunci abordez gresit toata situatia) este acest domn deoarece nimeni din scara nu a vrut sa ocupe aceasta functie si atunci a zis el ca el ar prelua presedintia. Tocmai din aceasta cauza am si intrebat daca poate fi ales cineva din exterior, ma gandeam eventual la un sef de scara de la o scara vecina, deoarece motivul pentru care vecinii care sunt nemultumiti nu vor sa il demita este sa evite sa fie oarecum obligati sa preia aceasta functie. Oricum din punct de vedere legal imi e clar ca e ca si cum el ar fi fost ales, as insista insa sa primesc un raspuns la intrebarea daca pot refuza contributia la cheltuielile cu salariile presedintelui si a femeii de serviciu; literalmente nici unul din ei nu face nimic, fiecare din noi facem curatenie in fata usii pe casa scarii....
daca se poate cum pot sa cer asta?
Multumesc mult!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

As avea cateva intrebari in legatura cu presedintele de asociatie. Avand in vedere ca este o persoana care nu face absolut nimic din atributiile care ii revin, asociatia nu are niciodata bani pentru nimic desi se plateste fond de reparatii lunar si oamenii desi nemultumiti, tac din gura si nu spun nimic as vrea sa stiu daca pot refuza plata sumelor care se adauga la consumul lunar pentru salariul presedintelui si a femeii de serviciu? (banuiesc ca salariile lor sunt platite de locatari...)
Cum poate fi demis acest om numit presedinte si in cazul in care nimeni nu vrea sa ii ia locul poate fi presedinte cineva care nu locuieste in scara noastra?
O alta intrebare ar fi daca se poate si merita sa se renunte la ideea de asociatie de proprietari ca si forma de organizare, oricum vecinii aproape ca nici nu discuta intre ei si daca vine vorba sa se faca ceva pe casa scarii nimeni nu e de acord cu nimic, indiferent despre ce este vorba.
Unde as putea cauta sprijin si informatii la nivel local, undeva "mai sus" de presedinte si administrator deoarece cu ei nu am ajuns mai departe de ridicatul din umeri.
Multumesc!
Da este presedinte tot aici. Nu as sti sa va spun daca are atestat pentru ca e, ma rog, evaziv in discutii si nepasator in legatura cu orice, dar avand in vedere ca din locuitorii a 20 de apartamente suntem 2-3 familii care avem "curajul" sa zicem ceva el e bine mersi asa cum e.
Voi citi legile pe care mi le-ati atasat si o sa incerc sa o scot la capat.
Multumesc!
Buna ziua,

As avea o intrebare legata de izolatia termica a blocului. Locuind la parter ne-am izolat apartamentul cu destul de mult timp in urma, inca de cand a inceput toata lumea sa faca acest lucru. In perioada respectiva din cate am reusit noi sa aflam nu era nevoie de nici un fel de autorizatie pentru acest lucru, deoarece nu am schimbat aspectul blocului, in sensul ca am pastrat culoarea initiala si lucrarea nu iese neaparat in evidenta.
De la o vreme incoace am inceput insa sa aud ca daca totusi cineva din cine stie ce motiv face sesizare la primarie, atunci putem fi amendati si obligati sa dam jos izolatia.
Intrebarea mea este daca intradevar acest lucru se poate intampla si daca in momentul de fata exista vreo posibilitate de obtinere a unei autorizatii sau vreunei adeverinte pe baza careia sa nu avem probleme. Pe casa scarii sunt 2 apartamente izolate, ambele la parter si o gramada de vecini rautaciosi din pacate.
Multumesc!
Buna ziua,

Avem o problema generala pe casa scarii din cauza unor locatari care in timp si-au depozitat toate gunoaiele din casa in uscatorii si nu le elibereaza. Intradevar nu se refuza accesul nimanui, se pot intinde rufe daca e necesar, dar lucrul acesta se poate face printre flori uscate cu ghivece murdare canapele si tot felul de mobilier stricat, dezmembrat si depozitat, frigidere stricate si biciclete atarnate pana si pe pereti, etc.
Administratorul blocului (care e si presedinte de asociatie) sustine ca le-a cerut proprietarilor sa elibereze uscatoriile, dar fara succes.
Sedinte de bloc nu se fac, in ultimii 11 ani au fost 2, si acelea vai de mama lor.
As vrea sa imi spuneti de unde as putea incepe rezolvarea situatiei? Cum si de unde as putea obtine o notificare prin care sa se ceara oficial eliberarea uscatoriilor intr-un anumit timp si care sunt pasii care trebuie parcursi in cazul in care acest lucru nu se intampla?
Unii din noi chiar avem nevoie sa ne intindem rufele acolo neavand balcon, dar de multe ori le gasim murdarite si imputite deoarece mai nou pe unii ii deranjeaza si daca e geamul deschis ca sa se aeriseasca uscatoria....
Va multumesc!!!
Răspuns la discuția Abuz fizic intre concubini
Va multumesc pentru raspuns.
Am incercat deja sa sun la politia comunei de care apartine satul, dar nu raspunde nimeni, intra doar faxul dupa un timp, de asemenea in comuna respectiva nu mai exista spital de cativa ani, exista un centru de primiri urgente, dar nu gasesc nr de contact....ori la 112 din cate stiu eu nu se incadreaza...
Ramane sa vad exact care e situatia maine (mai repede de atat nu pot ajunge acolo) si sa luam masurile necesare.
Buna ziua,

As vrea sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema pe care o are mama mea cu persoana cu care traieste in concubinaj.
Am aflat astazi de la sora lui ca o bate, dar mamei mele ii este frica sa il denunte.
Am fost sunata de catre sora lui care mi-a spus ca a batut-o pe mama si aseara (a lasat-o cu cotul spart si fata umflata si albastra) si a continuat in dimineata aceasta lovind-o cu scaunul peste picioare si corp in timp ce mama se afla in pat.
Astazi a reunoscut si faptul ca nu e prima data cand se intampla si ca doar in ultima luna a batut-o de cel putin 5-6 ori.
Mama nu vrea sa recunoasca, cand am sunat-o mi-a zis ca e adevarat ca a lovit-o dar nu a batut-o.
Tot sora barbatului mi-a spus astazi ca mamei ii e frica sa il denunte deoarece a amenintat-o de mai multe ori ca ii incendiaza casa daca merge la politie.
Ei doi sunt vecini si au desfacut gardul dintre cele doua terenuri si am inteles ca la un moment dat cand mama a vrut sa intrerupa relatia si i-a cerut sa refaca gardul si nu a mai vrut sa il lase sa intre le-a amenintat pe amandoua (pe mama si pe propria sora care era la mama) cu cutitul.

Intrebarea mea este daca pot sa fac eu undeva o plangere in locul mamei mele, mai ales acum ca e duminica si urmatoarele 2 zile sunt sarbatori legale si nicaieri nu se lucreaza si ce posibilitati avem sa o tinem pe mama in siguranta avand in vedere ca ei sunt si vecini si se pare ca o ameninta si bate intruna.
Am inteles ca el mai are plangeri la politie facute de altii din cauza comportamentului agresiv, dar fiind vorba de un satuc vai de mama lui, politia lasa mult de dorit.

Va multumesc mult!