Multumesc mult pentru raspuns.
Nu am avut liniste si astazi am fost din nou la adm. financiara, intradevar trebuie platit impozitul minim pt. trimestrele aferente lui 2009 si 2010 atata timp cat acesta a fost in vigoare, aprox. 3200 Ron. Dar problema vine din majorarile si penalitatile rostogolite pt. acest impozit neplatit, nu mi-au spus o suma, trebuie sa depun intai declaratiile si apoi se face calculul. Din spusele unui avocat ar putea ajunge undeva la 40.000 - 50.000 ron, este oare posibi acest lucru??? Mi-au mai spus la adm. financiara ca dupa stingerea datoriilor si depunerea tuturor declaratiilor, reactivarea firmei ca urmare a depunerii cererii de reactivare poate dura si pana la 2 ani.
Ce solutii ar fi sa rezolv, cumva rezonabil aceasta problema. Socrii mei sunt persoane trecute de 65 ani, si nu au stiut ce poate genera o firma fara activitate, ei credeau ca este in regula sa depuna o declaratie pe proprie raspundere ca nu au activitate, dupa cum au fost invatati de o asa zisa contabila.
Va multumesc,
Buna ziua
Am o mare problema: socrii mei au o firma din 2005 pt. care a depus la adm. financiara anual numai declaratie ca firma nu are activitate. Acum ne-am hotarat sa incepem activitatea, si ca sa nu facem o societate noua i-am schimbat denumirea acesteia, am schimbat sediul social si am recodificat-o CAEN cu un cost de 1600 lei. Firma figura fara cod de TVA din 1.07.2009. Am mers la adm. financiara pentru a face demersurile pt. reinregistrare cod de TVA, dar aici surpriza firma figureaza inactiva la ANAF din 2009 cf. OPANAF 1167/29.05.2009. pt. reactivare mi s-a spus ca trebuie depuse declaratiile 100 si 101 incepand cu 2009, platita amenda pt. nedepunere declaratii, va veni control, apoi cerere de reactivare cf. 1847/2014. Intrebari: Trebuie sa platesc si impozitul minim retroactiv pt. perioada cat acesta a fost in vigoare ( firma neavand nicidata activitate)? Ce alte declaratii, documente mai trebuie depuse sa nu am surpriza sa mai fie ceva si apoi alta amenda ( nu s-a depus nimic niciodata, doar declaratia pe proprie raspundere ca nu a avut activitate)? Cat dureaza o astfel de procedura de reactivare? Cu codul de TVA ce se intampla? Cine solutioneaza problema eu schimband sediul social din sect. 2 in sect. 3 si am apucat sa depun si formularul 050 la adm. sect. 3, unde vine in control?
Va rog spuneti-mi ce sa fac?
Va multumesc,
Buna ziua
Socrii mei au o firma din 2005, care nu a lucrat niciodata, dar s-a depus regulat la administratia financiara declaratia ca firma nu a avut activitate. Acum ne-am hotarat sa o reactivam, am schimbat denumirea si sediul societatii. Cum facem sa redevenim platitori de TVA? Firma a avut atributul fiscal R cum era atunci, acum nu mai este platitoare de TVA. Ce demersuri trebuie sa urmam?
Va multumesc,
Buna ziua!
As dori un sfat in problema urmatoare: Doresc sa incep o activitate economica, socrii mei au o firma din 2005, care nu a functionat niciodata, dar la care a depus anual situatiile pe 0. Ca sa pot incepe activitatea pe aceasta firma trebuie efectuata recodificarea CAEN si am dori si modificarea denumirii societatii. Cum este mai bine, financiar vorbind, sa infiintez un SRL nou sau sa il modific pe cel vechi.
Va multumesc,
Buna ziua!
La gradinita unde este fiica mea vin diversi fotografi cu oferte pentru fotografii, am facut si noi un set de poze, le-am platit, le-am ridicat, totul in regula. La doua saptamani distanta apar alte afise pentru alte fotografii, dar de data aceasta modelul de pe afise era chiar copilul meu, pentru acest lucru nu mi s-a cerut acordul. Afisele erau prin toata gradinita, la fiecare grupa, si sunt convinsa ca si la alte gradinite. Mentionez ca fotografii nu vor sa ne dea niciodata fotografia pe nici un fel de suport digital, desi noi platim destul de piperat, dupa parerea mea aceste fotografii, deci eu nu ma pot folosi de imaginea copilului meu, dar ei pot, si chiar fara acordul parintilor dupa cum vad.
Spuneti-mi va rog ce sunt indreptatita sa fac?
Va multumesc frumos,
Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati. Astazi am fost "racolata" la metrou la Romana de catre o fata care lucra pentru o agentie de modele din apropiere. In stilul lor caracteristic, ca nu dureaza mai mult de 1 minut, ca este copilul superb ( subiectul era fetita mea de 4 ani ), sa o insotesc la sediul agentiei care este la 2 pasi. Am facut-o, nu stiu de ce? Acolo o alta fata ne prezinta firma lor, ne completeaza un formular de inscriere in agentia lor, inscriere ce costa 60 lei. Apoi sub pretextul ca este un copil deosebit ne roaga daca mai putem sta 2 minute cu directoarea lor de promovare, aici din nou frazele cu ce cunoscuta este agentia lor si cu tot felul de nume mari ca si clienti, ne propune 2 variante de contact pentru promovare intensiva si tot felul de cursuri si o sedinta foto profesionala. O varianta de contract era pe 1 an si costa 200 euro si cealalta varianta 250 euro pentru 2 ani si un catalog de fotografii profesionale. M-a ametit cu realizarile lor, si am ales varianta pe 2 ani de 250 euro, din care am platit 200 RON avans, pe langa cei 60 ron taxa de inscriere in agentie, restul urmand a fi platit pana marti. Cand am ajuns acasa am vrut sa verific pe net aceasta agentie, si am gasit numai comentarii negative.
Acum , cand imi dau seama ce naiva am putut fi, sa dau banii asa aiurea, nu stiu cum sa fac sa reziliez acest contract si sa-mi recuperez macar cei 200 ron avans pentru catalogul profesional. In contract se specifica, ca suma de 250 euro o reprezinta valoarea albumului profesional de fotografii ( 15 foto ).
Va multumesc mult pentru raspuns. Vreau sa va intreb: daca doamna va fi executata silit pentru datoria de la intretinere prin aplicarea sechestrului pe apartament de catre un executor si scoaterea la licitatie a imobilului, eu pot participa la acesta licitatie? de unde aflu cand ar putea avea loc si unde ? Astfel de licitatii se publica undeva? Credeti ca se obtine un pret mai mic decat pretul pietei prin licitatie?
Din pacate nu se poate face antecontract de vanzare - cumparare, am intrebat la notar, pentru ca dansa nu are succesiunea facuta, ea este singura mostenitoare dupa mama sa.
Buna ziua!
Am si eu o problema: doresc sa achizitionez un apartament de la o vecina. Problema este ca nu are succesiunea facuta si nu are nici bani sa o faca, am fost la notar si m-am interesat si ii pot da bani pe un contract de imprumut ca dansa sa-si poata plati succesiunea si restul taxelor pentru indabularea dreptului de proprietate, mi-e teama sa dau bani fara o obligatie de vanzare a apartamentului catre mine, dansa se poate razgandi, iar eu raman cu speranta recuperarii banilor. Alta problema o constituie datoriile dansei la intretinere in suma de aprox. 7.000 lei, suma pentru care asociatia de proprietari a actionat-o in judecata. Proces pe care dansa l-a pierdut, in data de 18 aug. inaintand recurs, o intrebare am dansa mai poate vinde apartamentul fiind prinsa in acest proces? si daca da in cat timp de la sentinta definitiva va fi executata silit, adica am mai avea timp sa facem toate actele ( succesiune, cadastru, indabulare, contract vanz-cump ) ca ulterior vanzarii sa-si poata achita datoriile catre asociatia de proprietari?