avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor de TVA

Buna ziua
Socrii mei au o firma din 2005, care nu a lucrat niciodata, dar s-a depus regulat la administratia financiara declaratia ca firma nu a avut activitate. Acum ne-am hotarat sa o reactivam, am schimbat denumirea si sediul societatii. Cum facem sa redevenim platitori de TVA? Firma a avut atributul fiscal R cum era atunci, acum nu mai este platitoare de TVA. Ce demersuri trebuie sa urmam?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:58, 26 Octombrie 2014
Se declara prin declaratia 010 privind vectorul fiscal prin mentiune
Daca ati depasit plafonul de 220.000 lei inregistrarea in scopuri de T.V.A. se face, asa cum s-a spus mai sus, cu ajutorul declaratiei 010, la care se anexeaza balanta de verificare din luna in care a avut loc depasirea.

Pentru inregistrarea in scopuri de T.V.A. prin optiune, procedura este mai complicata: trebuie intocmit un dosar si se va face verificarea sediului social. In acest caz, e bine sa mergeti la administratia financiara de care apartineti pentru a va documenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Spune-ti-mi va rog cum tb sa arate cererea prin care o firma doreste sa devina platitoare de tva? Si ce acte tb depuse? va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Facturi fara tva de la platitor de tva madellaine madellaine Buna ziua, Societatea are un contract cu un srl ce a avut activitatea suspendata pana in aprilie 2011, luna in care a fost incheiat acest contract. am ... (vezi toată discuția)
Plafon tva BogdanPena BogdanPena Buna ziua, Am depasit in Decembrie plafonul TVA de 65.000 euro, va rog sa imi spuneti ce documente trebuiesc depuse pentru a ma inregistra ca platitor de ... (vezi toată discuția)