avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate ddanos

Activitate ddanos

Buna ziua!
Se poate semna un act constitutiv de catre 2 asociati, unul cu semnatura electronica si celalalt cu semnatura olografa?
Multumesc anticipat!
Buna seara,
Cineva face un cont fals pe Tinder cu nume, poza si numar de telefon al altcuiva. Ce incadrare si consecinte juridice decurg din aceasta actiune? Fals informatic (art.325)?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Limita legala de zgomot
Cam asa:
[ link extern ]
Răspuns la discuția Acte somaj (nu tehnic)
Da.
Micro, 4 angajati, unul in concediu medical de 183 de zile. Din martie, cei 3 ramasi intra in somaj. 3 sectoare : 3,4 si 5. La sectorul 3 nici o problema, mi-au trimis opis cu actele care trebuiesc trimise pe e-mail. Trimise si rezolvat (chiar am avut o persoana cu nume si nr de telefon cu care am discutat) La sectorul 5, la fel - cu persoana de contact si nr de telefon. La sectoarele 3 si 5 au fost valabile (pana azi) actele trimise de sectorul 3. Le postez aici, poate mai are cineva nevoie:
• ACT DE IDENTITATE (ORIGINAL SI COPIE );
• CARNET DE MUNCA inchis cu data de 01.01.2011,conform abrogarii Decretului 92/1976 (ORIGINAL SI COPIE);
• ACTE DE STUDII SI CALIFICARE (ORIGINAL SI COPIE );
• CERTIFICAT DE NASTERE COPIL ( in cazul in care persoana vine din crestere si ingrijire copil (ORIGINAL SI COPIE )
- ADEVERINTA DE LA AGENTIA PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA (ORIGINAL SI COPIE )daca au existat nasteridupa anul 2011
• ADEVERINTA TIP DE LA SOCIETATE (anexa 7 sau 26 la Norme )completata de societate cu salariile pe ultimele 12 luni;
• EXTRAS DE CONT pentru plata prin card bancar ( ING Bank,Raiffeisen Bank, Garanti Bank) cine doreste , daca nu,banii vin cu posta
Pentrucei care transmit actele online suntrugatisa ne lase neaparat date de contact(telefon +adresa de email) sipefiecarepagina in parte trebuiescris conform cu originalul, numesiprenume in clar , datasisemnatura.
-acord prelucrare date
-anexa 7 modif. 2018
-declaratie medicala
-cerere card

La 4 in schimb, fara nume, fara telefon, au fost cerute suplimentar urmatoarele:
- adeverinta de vechime si decizia de incetare!
OK, le aveam le-am trimis!
Raspunsul anonim de la ANOFM sector 4, pe care il redau mai jos, este cel putin tulburator :-) :
''Adeverinta de vechime si decizia de incetare nu au valoare juridica fara stampila.
Va rugam sa le retransmiteti dupa stampilare.
Nu mai trimiteti alte documente nesolicitate''
Documentele suplimentare fiind raportul de salariat!?
Pe care le-am stampilat, iesind din casa, cu motiv intemeiat!

Si la sfarsit intrebarea:
Poate fi sanctionat un functionar de stat? Conform legii 169/2019 ?

Buna seara! Auto inmatriculat in Romania in data de 22.06.2009, de catre o firma (la acea data nu se platea taxa pt Euro4). Autoturismul a fost cumparat de mine de la respectiva firma in data de 21.10.2013, fiind obligat sa platesc taxa de timbru (7100 lei) la transcrierea dreptului de proprietate (la acea data se platea si pt Euro4). Tribunalul respinge cererea ca neintemeiata, cu motivarea: '' T constata ca auto a fost achizitionat de reclamant din Romania, unde a fost inmatriculat ca auto nou in 2009 (auto nu a fost niciodata inmatriculat in alt stat). Este astfel vorba, in ceea ce intereseaza aplicarea art.110 TFUE - de un ''autovehicul national''. Tribunalul retine astfel ca situatia de fapt dedusa judecatii reprezinta o ipoteza pur interna, ce nu reprezinta nici un element cu dreptul UE, care nu este aplicabil in speta. In consecinta nu se pune problema inlaturarii de la aplicare a normei interne de catre dreptul UE. ... Rezulta ca suma achitata ca timbru de mediu a fost stabilita si incasata in mod legal''
Ce parere aveti?
Multumesc!
Răspuns la discuția cerere de restituire taxa auto
da, se poate :D
Eu nu faceam referire la site-ul companiei, ci la un nr de telefon al celor de afara unde poti spune ce te doare!
Majoritatea au asa ceva si crede-ma, functioneaza!. Daca nu exista telverde, si nici alta solutie externa, it's up to you, vorba lor. Dar, intareste-te, cauta-ti resurse, si in functie de ce interese personale ai, decizi!
In primul rand, multumesc.

AndreeaRobu a scris:

[SRL cu 2 actionari, decide sa dizolve firma]
Daca doriti dizolvare voluntara fara numire lichidator, hotararea de dizolvare se va publica in Monitorul Oficial pentru opozitie, 30 zile, timp in care orice creditor poate sa isi exercite acest drept, motiv pentru care trebuie sa platiti furnizorii.

Da, asta dorim.
Adica trebuie sa incasez si sa platesc pana la depunerea cererii de dizolvare la RC cu 4.6 bifat la dizolvare si lichidare, conform:

Art. 233 din l.31/1990
(1)Dizolvarea societatii are ca efect deschiderea procedurii lichidarii. Dizolvarea are loc fara lichidare, in cazul fuziunii ori divizarii totale a societatii sau in alte cazuri prevazute de lege.
(2)Din momentul dizolvarii, directorii, administratorii, respectiv directoratul, nu mai pot intreprinde noi operatiuni. In caz contrar, acestia sunt personal si solidar raspunzatori pentru actiunile intreprinse.
(3)Interdictia prevazuta la alin. (2) se aplica din ziua expirarii termenului fixat pentru durata societatii ori de la data la care dizolvarea a fost hotarata de adunarea generala sau declarata prin sentinta judecatoreasca.
(4)Societatea isi pastreaza personalitatea juridica pentru operatiunile lichidarii, pana la terminarea acesteia.
-

Dupa depunerea dizolvarii efective si intocmirea bilantului nu mai puteti face incasari pe societate (puteti renunta la incasari sau puteti cesiona creantele). Prin hotararea AGA veti hotari impartirea activelor dupa plata creditorilor.

Ce inseamna depunere dizolvare efectiva? Cererea initiala depusa la RC cu 4.6 bifat la dizolvare si lichidare?



Ideea este ca vreau si pot plati toti furnizorii, dar mai am si de incasat...

Personalitate juridica in vederea lichidarii, nu inseamna ca poti incasa, plati, fara sa mai cumperi. Adica sa iti pui ordine in datorii si creditori?
Compania nu are un hotline unde puteti sa va plangeti?