Micro, 4 angajati, unul in concediu medical de 183 de zile. Din martie, cei 3 ramasi intra in somaj. 3 sectoare : 3,4 si 5. La sectorul 3 nici o problema, mi-au trimis opis cu actele care trebuiesc trimise pe e-mail. Trimise si rezolvat (chiar am avut o persoana cu nume si nr de telefon cu care am discutat) La sectorul 5, la fel - cu persoana de contact si nr de telefon. La sectoarele 3 si 5 au fost valabile (pana azi) actele trimise de sectorul 3. Le postez aici, poate mai are cineva nevoie:
• ACT DE IDENTITATE (ORIGINAL SI COPIE );
• CARNET DE MUNCA inchis cu data de 01.01.2011,conform abrogarii Decretului 92/1976 (ORIGINAL SI COPIE);
• ACTE DE STUDII SI CALIFICARE (ORIGINAL SI COPIE );
• CERTIFICAT DE NASTERE COPIL ( in cazul in care persoana vine din crestere si ingrijire copil (ORIGINAL SI COPIE )
- ADEVERINTA DE LA AGENTIA PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA (ORIGINAL SI COPIE )daca au existat nasteridupa anul 2011
• ADEVERINTA TIP DE LA SOCIETATE (anexa 7 sau 26 la Norme )completata de societate cu salariile pe ultimele 12 luni;
• EXTRAS DE CONT pentru plata prin card bancar ( ING Bank,Raiffeisen Bank, Garanti Bank) cine doreste , daca nu,banii vin cu posta
Pentrucei care transmit actele online suntrugatisa ne lase neaparat date de contact(telefon +adresa de email) sipefiecarepagina in parte trebuiescris conform cu originalul, numesiprenume in clar , datasisemnatura.
-acord prelucrare date
-anexa 7 modif. 2018
-declaratie medicala
-cerere card
La 4 in schimb, fara nume, fara telefon, au fost cerute suplimentar urmatoarele:
- adeverinta de vechime si decizia de incetare!
OK, le aveam le-am trimis!
Raspunsul anonim de la ANOFM sector 4, pe care il redau mai jos, este cel putin tulburator :-) :
''Adeverinta de vechime si decizia de incetare nu au valoare juridica fara stampila.
Va rugam sa le retransmiteti dupa stampilare.
Nu mai trimiteti alte documente nesolicitate''
Documentele suplimentare fiind raportul de salariat!?
Pe care le-am stampilat, iesind din casa, cu motiv intemeiat!
Si la sfarsit intrebarea:
Poate fi sanctionat un functionar de stat? Conform legii 169/2019 ?
Da, poate fi angajata raspunderea disciplinara a celui care v-a solicitat asa ceva ....intrucat "Fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, entităţilor fără personalitate juridică, precum şi persoanelor juridice de drept public aplicarea ştampilei pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri, săvârşită de către persoana din cadrul unei instituţii sau autorităţi publice, constituie abatere disciplinară şi atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale".