Inteleg punctul dv de vedere insa va asigur ca toti iubitorii de animale au in casa animale salvate de care au grija, insa nu le poti lua pe toate in casa!! nu cumva e vina municipalitatii ca nu ia masurile corespunzatoare, doar au la dispozitie atat banii din contributiile noastre cat si mijloacele necesare? mai sus am postat extras din HCL nr.176/28.03.2024 cu prevedere contrara celor spuse de dv. In ceea ce priveste fecalele acestor animale, ceea ce am spus eu se refera la casa scarii, deci nu e nimic pe trotuar sau la intrarea in bloc ca sa spui ca locatarii calca in aceste fecale si le duc in casa. Durata de viata a acestor suflete abandonate nu este mare caci cat poti rezista in natura daca n-ai mijloace de subzistenta necesare decat ocazional?
Partea cu pozele ca mijloace de proba e complicata, caci pozele de pe un dispozitiv neautorizat nu sunt luate in considerare in instanta, si nici macar de catre politie. Organul trebuie sa constate abaterea si sa faca poze cu dispozitivele lor. Va dau un exemplu: eu am facut sesizare catre Politia Locala referitoare la un autoturism care ocupa trotuarul din fata blocului meu si am trimis poze de pe telefonul meu mobil facute in diferite zile. Ghinionul a fost ca atunci cand a venit politia sa constate abaterea, masina nu se mai afla in acel loc iar raspunsul lor a fost ca sesizarea nu se confirma si ca trebuia sa sun la dispeceratul lor iar organul sa constate in timp real abaterea.
CHKa a scris:
Sunteti sigura ca nu exista probe ? nu ai nevoie decat de un telefon , si le poti obtine foarte usor ( poze , filmari ) … Daca hraniti aceste animale , nu vor mai pleca de acolo . Si - sa ma credeti - nu poate fi nici o placere sa faci “ slalom “ printre fecalele lor , sau ( si mai rau ) sa vii seara acasa si sa duci mizeria in casa , pe pantofi . Cat despre porumbei … pot sa va spun ca parcarea din spatele blocului meu este marginita pe lateral de o cladire mai scunda unde isi fac veacul un stol de porumbei . Proprietarii cu locuri de parcare pe acea latura au masinile “ cu picatele “ , fecalele pasarilor au facut pete pe vopseaua masinilor , probabil sunt acide , sau contin ceva care pateaza . Si nu sunt foarte fericiti … Luati macar pisicile la dvs. in casa , daca va e atat de mila de ele … In USA exista politia animalelor , acea RSPCA , care - in ciuda numelui - este , de fapt un ONG , care traieste din donatii . Nu dau amenzi , nu dau pedepse , daca gasesc incalcari ale legii de protectie a animalelor , cheama politia sa ia masuri . Pot sa confiste animalele tratate necorespunzator , pe cele neangrijite , bolnave , etc. Acestea ajung in adaposturile lor , unde sunt tratate , aduse in stare de sanatate , si li se cauta adoptatori . Dar , daca nu le adopta nimeni intr-un interval de timp ( 10 zile - 2 saptamani ) sunt eutanasiate . Din pacate , la noi , legislatia are cu totul alte prevederi … PS . Am mari , mari rezerve fata de cei care se declara cu emfaza iubitori de animale , dar nu se dau in laturi sa manance cate un gratar , cate o pulpa de pui … De acele animale nu au mila … Desigur , e o obsevatie generala , nu ma refer la o anume persoana .