"ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului".
Ce se intampla daca pierzi calitatea de asigurat inainte de a naste?
ex. copilul se naste in Decembrie, iar tu ai pierdut calitatea de asigurat din iunie. avem 6 luni in care nu ai cotizat.
aici avem doua scenarii:
1.calculul se face pe ultimile 12 luni cand ai fost asigurat (deci la iunie inapoi)
2.calcul se face pe ultimile 12 luni de la luna de nastere a copilului (din decembrie inapoi, iar aici avem 6 luni fara cotizatie, ceea ce reduce drastic beneficiile).
Urmeaza sa inchei un contract de prestari servicii "prelucrare date" pentru o societate din SUA.
Am infiinatat o societate comerciala, iar acum am urmatoarele intrebari:
1. Trebuie sa inregistrez la ANAF societatea ca prestatoare de servicii catre SUA?
2. Societatea este noua si este neplatitiare de TVA. Care este este regimul cu privire la TVA
3. Daca serviciile se presteaza in Romania, trebuie sa declar ceva si catre statul american (tax return...)?
Daca mai sunt alte informatii care credeti ca m ar putea ajuta, va rog sa imi scrieti.
Urmeaza sa inchei un contract de prestari servicii "prelucrare date" pentru o societate din SUA.
Am infiinatat o societate comerciala, iar acum am urmatoarele intrebari:
1. Trebuie sa inregistrez la ANAF societatea ca prestatoare de servicii catre SUA?
2. Societatea este noua si este neplatitiare de TVA. Care este este regimul cu privire la TVA
3. Daca serviciile se presteaza in Romania, trebuie sa declar ceva si catre statul american (tax return...)?
Daca mai sunt alte informatii care credeti ca m ar putea ajuta, va rog sa imi scrieti.
Buna ziua,
Referitor la acest topic, am si eu o intrebare din partea cealalta a baricadei :);
Am un mic magazin de cartier, in care am montat 4 camere video pentru supravegherea activitatii, in special pe casa de marcat, sa pot vedea daca se fura.
Intrebarea mea este daca am nevoie de o autorizatie pentru ce am facut? Eu personal am montat camerele video. Pe de alta parte daca doresc sa montez si o camera video cu microfon, am nevoie de autorizatie?
Salut,
Am ceva neclaritati in noile reguli pentru PFA.
Conform noilor legi si va rog sa ma corectati daca gresesc.
Chiar daca sunt angajat cu carte de munca la o firma si am alte venituri ca PFA care sunt fixe lunar, nu sunt ocazionale trebuie sa platesc contributiile la stat pentru Pensii si Somaj.
Intrebarea este, daca sunt angajat cu carte de munca in Romania si am venituri ca PFA de la o companie din Cipru, venituri fixe lunare, trebuie sa platesc toate contribuitiile sau doar impozit 16% si sanatate?
Multumesc anticipat pentru informatii!!!