daca nu ai asigurare trebuie sa platesti consultatiile sau in caz de spitalizare,trebuie sa platesti spitalizarea?chiar daca parintii si fratii sunt asigurati?
Am 45 ani.O vechime in campul muncii de 23 ani.9 ani sunt in grupa 1 si 9 in grupa a doua de munca.Sunt o persoana cu handicap accentuat de 3 ani (diabet zaharat insulinodependent).La ce varsta pot iesi la pensie?Sotul spune ca femeile ies mai repede decat barbatii.Astept raspuns. Mentionez ca sunt nascuta in 30-10-1965.
In urma cu ceva timp,sora mea,a lucrat ca sezoniera,pe langa manastirile din Moldova impreuna cu o eghipa de muzeografi.Este vorba de aproximativ 3 ani de zile.Ulterior s-a casatorit si s-a angajat in orasul unde are domociliul in prezent.La angajare,a precizat ca nu are carte de munca.Facand o vizita parintilor,afla dupa aproape 29 de ani ca trebuie sa isi ridice de la comuna cartea de munca.Pe scurt,cum poate trece perioada de trei ani in cea de a doua carte de munca?
Multumesc pentru raspunsuri.Am recitit preavizul si am observat ca nu specifica daca firma are posturi vacante.Trebuie sa spun ca,firma are trei actionari :doi lucreaza pentru stat si unul este privat.Dar fac totusi parte din acceasi societate.Se putea face trecerea la stat?De ce se urmareste ca noi sa ramanem in somaj(desi sunt multi care nici de acest lucru nu pot beneficia)iar comenzile noastre sa fie executate de cei de la stat?Ma face sa cred ca totul este un joc de interese| Inca ceva, spuneti ca avem dreptul la salarii compensatorii.Va interb sunt obligati sa le dea sau totul depinde de lichidator?
Multumesc inca odata si astept raspuns, la ulimele intrbari.
/Buna ziua.Am si eu o problema.Lucrez la o firma privata si astazi ne-au fost inmanate preavizele.sunt de 15 zile.Am intrat in preaviz toti angajatii 60 de persoane.Firma era in insolventa.Datorita faptului ca nu am primit niciodata banii la data prevazuta in contractul de munca ,eram nevoiti sa facem cateva ore greva spontana.Alta solutie de a primii banii nu era.Salariile erau fragmentate,50%+20.....
Ca urmare a acestui fapt, firma colaboratoare, care este de stat ,a reziliat contractul.si noi am ramas fara comenzi.Intreb:cum recuperam datoriile financiare pe care firma le are catre angajati?Sunt restante din iulie.Beneficiem de salarii compensatorii?(lucram pentru industria de aparare)In timpul preavizului putem lucra 4 ore?