avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate alia2

Activitate alia2

Buna seara, locuiesc in jud. Ilfov, la casa, din 2017. De cand ne-am mutat am avut probleme constant cu furnizarea energiei electrice de catre Enel insemnand opriri de curent (de ex si acum si ieri si azi e oprit plus socuri cu nemiluita de parca se joaca cineva la butoane...), socuri peste socuri, variatii de tensiune, ni s-a stricat si centrala termica (noroc ca era in garantie), tot ce se poate mai rau deci. Am facut sesizari peste sesizari la ei, situatia continua. Va rog sa imi spuneti daca si cum putem da in judecata Enel pentru neindeplinirea obligatiilor de a furniza curent in mod constant si la parametrii care trebuie si ce anume trebuie sa facem in acest sens. Deja este prea mult, nu cred ca vrem sa ne distruga de tot aparatura din casa plus sa suportam la nesfarsit aceasta situatie noi fiind buni platnici... Unde mai putem face plangeri in afara de Protectia consumatorului?
Multumesc.
Răspuns la discuția Suspendare din functie
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri.
La pct. 1, nu este vorba despre o suspendare a contractului de munca ci suspendare din functie, in sensul continuarii activitatii fara insa a avea drept de semnatura, suspendare care dureaza pe perioada procesului de redresare financiara, cand atributiile functiilor managerilor sunt preluate de compania numita la "conducere" pe aceasta perioada. Cel putin asa am inteles eu, dar vroiam sa stiu daca acest caz este stipulat in vreun act normativ (lege).

Multumesc.
Buna seara,
Sunt angajata (cu contract perioada nedeterminata) la o companie careia reglementatorul a impus procedura de redresare financiara prin numirea unei alte companii care sa "preia conducerea". Odata cu impunerea procedurii de redresare financiara am fost suspendata din functie (mentionez ca nu sunt director general si nici membru al comisiei de administratie). Compania a depus contestatie impotriva deciziei de redresare financiara (si implicit suspendarea din functii ale managementului) pentru care se asteapta verdictul final.
Intrebarile mele sunt:
1. ce inseamna mai exact suspendare din functie si unde este aceasta reglementata (lege, etc.)
2. renuntarea la contractul de munca prin demisie presupune ceva suplimentar unei demisii normale (depunerea unei demisii in conditii normale de functionare a activitatii)?
3. ce mi se poate imputa in urma demisiei? se poate intoarce compania impotriva mea in cazul in care contestatia este respinsa si compania intra in lichidare/faliment?

Multumesc.
Buna ziua,

Intrebarea mea se refera la posibilitatea solicitarii intr-un contract de prestari servicii cu un furnizor important pentru afacerea mea, a unei clauze privind existenta unui plan de continuitate al activitatii pe care acesta sa il aiba dezvoltat penru afacerea sa si care implicit sa ma protejeze si pe mine. In ce masura aceasta problema se suprapune cu clauza de forta majora? Exista vreo reglementare care sa sugereze (caci sa impuna ma indoiesc sa existe) necesitatea unui astfel de plan de continuitate si dreptul meu de a o cere intr-un contract cu un prestator de servicii?

Multumesc.
In alte mesaje anterioare exista si opinia cum ca acest text al OUG 148/2011 este, ca mai in toate legile noastre, interpretabil intrucat nu specifica foarte clar partea retroactivitatii. In consecinta, tot nu sunt lamurita: bneficiez sau nu de aceasta vechime in specialitate? Exista alte texte de lege care pot fi corelate pentru a avea ca rezultat acest beneficiu? Astept si alte pareri...
Buna ziua,

In perioada noiembrie 2009 - august 2011 am beneficiat de concediul de crestere copil pana la doi ani. Stiu ca la sfarsitul anului 2011 a aparut OU nr. 124 (publicata in Monitorul Oficial nr. 938/30.12.2011) prin care se specifica faptul ca perioada de concediu de crestere copil pana la doi ani este considerata nu numai vechime in munca (asa cum era stipulat pana atunci) ci si in specialitate. Intrebarea mea este: se aplica aceasta prevedere si pentru mine, pentru perioada mai sus mentionata avand in vedere ca OU nr. 24/2011 am inteles ca se aplica de la 01.01.2012?

Multumesc si astept raspunsul dvs. cat de curand posibil.
Buna ziua,

As dori sa stiu, pentru un agent de asigurari, caresunt obligatiile fiscale? Pana, pentru impozitul pe venit, compania de asigurari oprea 10% ramanand ca 6% sa fie platiti de catre agent la sfarsitul anului. La acesta se mai adauga contributia pentru sanatate.
Cu noile reglementari s-a schimbat ceva? Exista undeva in legislatie specificat (si daca da, unde anume) cum ca agentii trebuie sa se organizeze ca PFA (persoana fizica autrizata) dupa un anumit timp de la semnarea contractului de colaborare cu compania de asigurari? Daca raspunsul este pozitiv, care sunt pasii de urmat pentru a te declara PFA si care sunt obligatiile fiscale in acest caz? Care este legislatia aplicabila in acest caz?

Va multumesc.