avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Activitate Iordache Mary

Activitate Iordache Mary

Sunt pensionară pe caz de boală. Pot să cumpăr ani de vechime în muncă?
Va multumesc
As dori sa stiu ce se intampla in cazul unei persoane care are douazeci de ani vechime in campul muncii dupa care a fost nevoita sa se pensioneze pe caz de boala si trece de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta. Avand in vedere ca vechimea este putina si pensia de invaliditate s-a datorat unei boli cronice care nu a provenit dintr-un accident de munca ce situatie va avea persoana respectiva in momentul implinirii varstei de pensionare standard. (Pensia de invaliditate este de gradul 2 cu pierderea totala a capacitatii de munca).:love2:
Daca o persoana are indemnizatie de handicap o poate cumula cu pensia de invaliditate? Si gradul de handicap se poate stabili in fata comisiei chiar daca ai pensie de invaliditate? Multumesc .:((
Unul din site-urile de informatii din domeniul fiscal a afisat veniturile impozabile conform legislatiei actuale.Este indemnizatia persoanelor cu handicap impozabila in acest moment sau se discuta impozitarea acesteia in viitor?:bow:
Multumesc anticipat pentru raspuns
Marilena Iordache
1)Avand in vedere ca mai am putin pana la incheierea perioadei in care am beneficiat de indemnizatia de somaj as vrea sa stiu ce se poate face in continuare pentru mentinerea continuitatii in munca sau, cel putin, pentru mentinerea unei continuitati in contributia la fondul de pensii.2) O intrerupere a continuitatii in munca are drept efect si faptul ca anii lucrati nu mai sunt luati in considerare la contributia la fondul de pensii? 3) Avand in vedere ca sunt persoana cu handicap exista facilitati daca doresc sa platesc contributia la cartea de munca sau cel putin la fondul de pensii?