avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate lory83_ro

Activitate lory83_ro

Discuție Taxare inversa
Buna ziua! Va solicit ajutorul din nou intr-o problemuta..Sunt platitor de tva si am facturat cherestea catre o societate, fara insa sa o livrez , intrucat au aparut ceva probleme, si probabil o voi livra dupa data de 1. Am si incasat banii pt aceasta cherestea. Ambele firme suntem platitoare de tva, deci am facturat cu taxare inversa, insa am inteles de la cineva ca trebuie sa platesc tva-ul aferent daca nu livrez marfa. Asa este?
Răspuns la discuția Depasire prag microintreprindere
ma poate indruma cineva in vederea completarii declaratiei 100? va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Depasire prag microintreprindere
va multumesc mult prentu lamuriri. 010 am depus-o. acum as mai vrea o lamurire si referitor la declaratia 100.as avea de recuperat, pentru ca am platit mai mult impozit pe venit in primele 2 trimestre decat rezulta imp pe profit pe total an. trec la datorata 0? de plata 0?de recuperat?
Am o intrebare? daca o societate trece la platitoare impozit profit cu data 01.08.2015, pentru trimestrul 3 cum calculez impozitul? multumesc anticipat.
Fapta s-a intamplat acum aporximativ o luna,si abia de 2 zile am primit prin posta un PV de care habar nu aveam.Mai exact,afalndu-ma la un magazin de la tara,cu terasa in fata,cum sunt majoritatea magazinelor din mediul rural,am baut impreuna cu un prieten o bere.in timp ce stateam la masa a izbucnit un scandal intre alti 2 baieti si a venit politia.agentul ne-a intrebat pe toti cum ne cheama si care ne este domiciliul,si ne-a zis ca ne or cita drept martori.nu ne-a pus sa semnam vreun pv drept martor sau ceva,insa acum am primit pv cu amenda de 300 de lei,fara posibilitatea platii in 48 de ore,faptele comise fiind incadrate in actul normativ legea 61/1991,art 3 pct 23.Mai adaug ca la detaliile privind cele savarsite de mine,scrie ca ma aflam la un magazin imaginar,magazinul avand un cu totul alt nume,si ca am consumat o bere.intrebarea mea este:daca vanzatorul are voie sa vanda si sa desfaca berea,eu nu am voie sa o beau acolo?si daca,nu am voie,nu trebuia sa imi intocmeasca pv verbal atunci?mi l-a intocmit pe 15.08 pentru fapta din 23.07,si l-am primit pe 22.08.nu trebuia sa am dreptul sa spun ceva atunci?poate beam o bere fara alcool,sau poate doar eram acolo,pentru k ne-a intocmit pv la vreo 10 persoane,si nu toti beam bauturi alcoolice.asa poate sa imi trimita maine un pv verbal cum ca,cunsumam droguri la nustiu ce magazin.
pai da,habar n-am avut ce facusem,pentru k masina aproape ca a fost oprita,am incetinit f f mult,nu am oprit realmente pentru ca o masina venea de foarte departe..acum cand facem stop,doar nu o trebui sa stam pana nu se mai vede circuland nici o masina pe strada prioritara.si am trecut pentru ca am avut foarte mult timp,masina cealalta nu a dat nici un semn de reducere a vitezei sau de franare.
Mi s-a intamplat la patrunderea intr-o intersectie care era prevazuta cu indocatorul stop, am incetinit f mult ,dar nu am oprit, m-am asigurat si am trecut,venea intr-adevar o masina din stanga dar era f departe,nu a incetinit,nu a franat,nu nimic,si apoi m-a oprit un agent care era in intersectie..habar n-am avut ce facusem,centura aveam si eu si pasagerul din dreapta.nu fusese nici o secunda semn ca am incurcat traficulmi-a cerut actele si mi-a spus ca nu am oprit la stop.cand a venit cu pv mi-a retinut permisul 30 de zile si amenda 280 de lei pentru neacordare de prioritate unui vehicul,nici nu stiu daca acela era numarul sau a scris vreunul din minte,pentru ca masina a trecut cu viteza,avand timp,nu l-a oprit drept martor,nu nimic.cu mine in masina se afla sotia si inca 2 prieteni,toti 4 aveam permis,pe cei 2 prieteni i-am trecut drept martori si am semnat pv dar nu am mentionat ca fapta nu este conforma cu realitatea.cel mult putea sa imi dea amenda k nu am oprit realmente la stop,ca s-a mai invartit roata,dar nu pentru neacordare de prioritate.ce sanse am la contestatie,mai ales ca -i voi cita drept martori pe cei doi prieteni.
Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu retinerea cas pentru concediul medical de sarcina si lauzie,atat la angajat cat si la angajator.
Caz concret:eu am avut contract de munca cu o norma de 2 ore/zi si salariul lunar aferent a fost de 400 lei. La calculul concediului medical, am dat simulare calcul intr-un program de contabilitate si nu se retin absolut nici o contributie in afara de cas la salariat, si cas si accidente de munca la angajator.Insa cas-ul se retine si de o parte si de alta la salariul minim, de 600 de lei,ceea ce nu mi se pare normal.Nu ar trebui sa fie proportional cu numarul de ore?Adica la 400 de lei?Eu inteleg sa nu fie mai putin decat minimul pe economie..dar eu am salariul mai mare decat minimul pe economie,numai ca nu am norma intreaga.Salariul minim pentru 2 ore ar fi fost 150 de lei. Deci in concluzie calculul facut de program este corect sau ipoteza mea e corecta?