avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate cuchisima

Activitate cuchisima

Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
brianaciurea a scris:

Credeti ca este prea tarziu la 32 ani sa incerci pentru prima data la INM?
Multumesc.



eu am tot 32 ani si a am incercat la INM anul acesta
pot sa spun ca am reusit sa fac la grile un punctaj de 82 puncte
am cei 5 ani vechime ca sa dau direct pe post, insa sincer nu ma deranjeaza sa fac 2 ani de scoala, in cazul in care voi reusi sa intru
nu am considerat niciun moment ca ar fi prea tarziu, ci am apreciat ca experianta care o am ma va ajuta mai mult
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
Buna ziua

spuneti-mi va rog, s-a afisat pe net baremul la rationament ?
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
in doua ore considerati ca aveti timp sa rezolvati toate intrebarile din prima parte a rationamentului logic - atat cele privind rationamentul analitic cat si cele privind intelegerea unui text scris? eu una, daca incerc sa trec prin fiecare intrebare (si sa mai si gandesc fiecare intrebare) practic nu-mi ajung cele doua ore
Nici eu nu cred ca are relevanta daca esti sau nu inscris in colegiul consilierilor juridici
La cerere de inscriere, dintre actele ce se anexeaza face parte carnetul de munca sau alte acte doveditoare ale vechimii in specialitate (potrivit Hotararii CSM) . Prin urmare nu intereseaza daca canditatul a fost sau nu inscris in colegiu, ceea ce prezinta importanta este vechimea in specialitate de cel putin 5 ani. Insa dupa parerea mea, este necesar ca acesti 5 ani sa fie indepliniti cu norma intreaga, caci numai astfel se poate vorbi de vechime in specialitate de cel putin 5 ani. Dupa cum a spus si carmen_miron, in caz de jumatate de norma ar fi nevoie de 10 ani.
Răspuns la discuția taxa animal de companie
cred ca faceti o confuzie, nu am mai avut niciodata un alt cont ( @ynocentta sau alt cont ), de altfel problema cu care ma confrunt este doar de doua luni

din punctul meu de vedere, asa cum am mai spus consider ca pentru o anumita suma ar trebui sa avem si anumite beneficii, iar in cazul meu chiar nu am nici un beneficiu (in spatiile comune cainele meu nu face niun fel de mizerie, in jurul blocului nu avem platit niciun ingrijitor care sa faca curatenie, fiind de altfel o mizerie de nedescris). Greseala mea ca nu am stiut termenul in care se contesta hotararea adunarii generale, caci sincer chiar se merita sa ma judec pentru a se pronunta o instanta de judecata cu privire la legalitatea hotararii si avand in vedere probe concrete in cauza.

oricum, inca o data multumesc de lamuriri!
Răspuns la discuția taxa animal de companie
ogra a scris:

Taxa corecta inca ar trebui marita ca nici un catelar refer laTg.mures nu aduna dejectiile de pe domeniul public.


vi se pare o taxa corecta ? sincer, nu am inteles in totalitate ce ati dorit sa scrieti
s-ar intelege ca vi se pare o taxa corecta pentru ca " niciun catel nu aduna dejectiile de pe domenoiul public " - cam asta am inteles din mesajul dumneavoastra
Imi pare rau dar cu aceasta motivatie, in niciun caz taxa nu mi se pare legala caci in primul rand daca un detinator de animale nu respecta conditiile de curatenie de pe domeniul public sunt alte sanctiuni (de ex. amenda contraventionala), iar in al doilea rand nu este rezolvata problema cainilor vagabonzi (sau detinatorii de animale ar trebui sa plateasca si curatenia pentru mizeria lasata de acestia)
Iar daca taxa este atat de corecta, ar insemna ca eu sa-mi scot catelul pe scara blocului sa-si faca nevoile pentru a beneficia de ceva servicii in contul sumei platite lunar (chiar si asa taxa aplicata este cam de 4 ori mai mare decat suma pe care o plateste o persoana pentru curatenie)? Mie personal taxa mi s-ar parea corecta daca as beneficia de orice servicii ca si contravaloare pentru suma platita.


multumesc elga50 pentru raspuns (nu am fost foarte documentata in legatura cu legislatia in materie , de altsi se pare ca am pierdut termenul de contestatie, aveam impresia ca se merge pe acelasi termen ca si in contencios administrativ. Acum am inteles de ce cei de la asociatie au intarziat cu raspunsul la adresa mea! )
Buna ziua
As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate in urmatoarea problema cu care ma confrunt

Sunt detinatorul unui animal de companie (mai exact un catel de talie mica - maxim 4 kg) si de doua luni la intretinere, in baza hotararii adunarii generale mi s-a inclus suma de 10 lei in cheltuielile aferente intretinerii lunare. Mi s-a spus ca suma respectiva va fi folosita la intretinerea spatiilor comune din interiorul blocului si din jurul blocului, dezinsectie, deratizare, etc, iar evidenta animalelor s-a realizat prin declaratiile vecinilor si a responsabililor de scara.
Stiu ca exista posibilitatea aplicarii unor astfel de taxe, insa ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca aceasta hotarare nu se aplica la toti detinatorii de animale ci doar preferential. Astfel, eu daca am avut anumite conflicte cu responsabilul de scara, aceasta suma imi apare la intretinere, insa alte persoane desi detin animale de companie nu sunt obligate la plata acestor sume. Mai mult decat atat, un locator desi luna trecuta aparea cu aceasta suma acum nu numai ca nu mai este trecut la plata cu suma respectiva ci i s-a scazut si cea datorata de luna trecuta. Desi am solicitat scutirea de la aceasta cotizatie , bineinteles ca solicitarea mi-a fost respinsa. In aceste conditii, pentru unele persoane hotararea asociatiei de proprietari se aplica, pentru altele (cele mai multe) nu.

In aceste conditii, pot sa fac ceva sau doar sa accept situatia si sa platesc suma.
In cazul in care hotararea adunarii generale ar fi atacata in instanta sunt sanse sa fie admisa actiunea ?


Răspuns la discuția Taxa auto
Buna. Am vazut acest topic, si as avea o intrebare. In zona Piatra Neamt, respectiv Bacau(curtea de apel) stiti ce practica au vis-a-vis de aceste cereri de restituire?

Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Taxa de prima inmatriculare
Am platit la ANAF Neamt...
Multumesc.
Răspuns la discuția Taxa de prima inmatriculare
Buna. Vad ca e mai recenta discutia si intervin si eu cu o intrebare.
In septembrie 2008 am adus o masina din Germania, pentru care in data de 12.12.2008 am platit suma de 10.315 ron cu titlu "taxa de poluare auto" , evident, in vederea inmatricularii in Romania.
Avand in vedere numele sub care a fost platita taxa, cat si data chitantei, exista vreo sansa reala de recupera suma de mai sus?
Daca da puteti sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez pentru a demara procedura ?

Multumesc mult pentru amabilitate.