Sunt administrator si asociat unic al unei firme. Totodata am si contract de munca cu norma partiala de lucru. Din motive economice sunt in situatia sa inchid punctul de lucru al firmei. Pot beneficia de ajutor de somaj si in ce conditii ? Multumesc
Buna ziua,
Ce cota mosteneste sotia supravietuitoare dupa decesul sotului si cum se procedeaza pentru obtinerea certificatului de mostenitor ?
Precizez ca sotii nu au avut copii iar sotul decedat are doar nepoti de frati (5 nepoti) in viata.
Va multumesc.
Cum se recupereaza de catre salariat salariile restante in cazul in care firma anjajatoare a intrat in insolventa voluntara ? Ce demersuri trebuie sa faca salariatul ?
Buna ziua,
Doresc sa stiu ce acte are obligatia angajatorul sa elibereze angajatului la incetarea CIM sau la solicitarea acestuia.
Este obligatoriu sa se inmaneze angajatului nota de lichidare ?
Va multumesc.
Ce obligatii fiscale are o pfa infiintata la data de 01.02.2013 pe codul 7112, activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea.
Multumesc.
Detin un magazin de produse naturiste in incinta unui hypermarket din sectorul 3 (spatiul este inchiriat).
Este necesar sa se obtina autorizatie de functionare de la Primarie in acest caz si ce documente sunt necesare ?
Precizez ca nu am obtinut aceasta autorizatie la inceperea activitatii.
Buna ziua,
Am un magazin de produse naturiste deschis in 2010 intr-un spatiu inchiriat intr-un hipermarket.
Am avut un control de la Garda de mediu care mi-a solicitat Declaratiile la fondul de mediu pentru 2010 si 2011.
Nu stiu la ce se refera aceste declaratii in cazul unui plafar.
Ma puteti ajuta ?
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile/documentele necesare inscrierii la somaj in prezent.
Precizez ca am avut contract de munca incheiat pe durata determinata (care expira astazi 31.03.2011) si cartea de munca este trimisa din octombrie 2010, de ITM, la scanat la Casa de pensii Bucuresti.
Va multumesc.