Doresc sa cumpar un teren forestier din domeniul privat, in calitate de persoana fizica.
Cate zile dureaza procedura la Primarie astfel incat vecinii sa isi poata exprima intentia de cumparare?
Este corect: nu sunt titular/ garant/codebitor sau orice altceva relationat creditului respectiv.
Temerea mea cea mai mare este aceea ca executorul judecatoresc va aplica un sigiliu pe usa apartamentului meu si la intoarcerea in tara nu voi putea intra in propria locuinta...
Va multumesc.
Nu am nicio legatura cu acel credit (NU sunt girant sau codebitor etc). Am luat cunostinta despre creditul respectiv deoarece corespondenta oficiala a persoanei este dirijata la adresa mea.
Oricat m-am straduit sa returnez corepondenta la expeditor cu mentiunea 'destinatar necunoscut la adresa' sau sa anunt forurile noua adresa a persoanei, mi s-a spus ca nu pot face nimic si ei sunt obligati sa trimita plicurile pe adresa oficiala.
Ma intreb doar de ce NU se aplica legea astfel incat persoana sa fie obligata sa-si faca modificarea adresei in cartea de identitate in termen de 30 zile.
Se pare ca persoanele care ignora legea o pot face fara sa fie 'deranjati' in timp ce eu am alocat timp si bani pentru a rezolva ceva ce nu poate fi rezolvat chiar daca legea are o prevedere expresa in acest sens.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie:
La adresa mea a sosit un plic de la Tribunal ptr executarea silita datorata unui credit contractat de o persoana care a locuit la mine in urma cu 4 ani . Persoana respectiva nu si-a modificat noua adresa de domiciliu utilizand in continuare cartea de identitate.
Am incercat sa conving persoana sa-si modifice adresa: am apelat la un mediator , am fost la primarie, la politie....fara niciun rezultat.
Mentionez deasemenea ca nu am nicio legatura cu acel credit si nici nu am vreo cunostinta referitoare la acest lucru.
Intrebarea mea este ce pot face cand va aparea executorul judecatoresc? Mai mult decat atat la data prezenta locuiesc in afara tarii. Ce pot face daca executorul va sigila usa apartamentului meu ? Cum sa procedez cand voi reveni acasa si ma voi afla in fata usii sigilate a propriei locuinte?#-o
Va multumesc,
Buna ziua,
Pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata de catre un cetatean strain UE, exista conditia ca acesta sa aiba si cetatenie romana?
Este vreo noua prevedere legislativa din anul 2015 in acest sens?
Multumesc,
In urma cu trei ani fiica mea s-a mutat de la domiciliul meu impreuna cu bunurile apartinatoare. A refuzat sa oficializeze adresa in cartea de identitate.
In urma cu cateva luni a contractat un credit de la o firma de credite rapide fara garantii.
In corespondenta mea a sosit somatie de plata pe numele ei plus cateva telefoane pe numarul meu de telefon fix de la aceasta firma de credite. Ocazie cu care le-am dat adresa reala (dar neoficiala...) a fiicei mele.
1.Daca apare executorul judecatoresc la usa mea, eu ce trebuie sa fac?
2.In urmatoarele luni voi fi plecata din tara iar in apartamentul meu nu va locui nimeni, ce se va intampla in acest caz la aparitia unui executor judecatoresc?
Multumesc
Da. Printr-un birou de mediere.
Va multumesc tuturor pt raspunsurile concise si la obiect.
Tin sa fac trei precizari:
1. Politistul de proximitate m-a dirijat spre Evidenta Populatiei, deoarece nu este de competenta lor solicitarea mea.
2. Evidenta Populatiei a spus din moment ce mi-am dat acordul la un moment dat, acesta este irevocabil...
3. Intr-adevar nu sunt prejudiciata de situatia de fapt cu exceptia: amenzilor, somatiilor de plata, impozitul auto care figureaza la adresa mea, politisti care imi bat la usa cu diverse citatii. Sa spunem ca ma deranjeaza acest soi de "corespondenta" :rtfm:
Care este modalitatea legala de a determina o persoana sa isi opereze schimbarea adresei de domiciliu la Serviciul de Evidenta Populatie. Cu observatia ca persoana respectiva nu mai locuieste la adresa respectiva.
S-a incercat calea amiabila printr-un birou de mediere fara rezultat.
Multumesc