Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie:
La adresa mea a sosit un plic de la Tribunal ptr executarea silita datorata unui credit contractat de o persoana care a locuit la mine in urma cu 4 ani . Persoana respectiva nu si-a modificat noua adresa de domiciliu utilizand in continuare cartea de identitate.
Am incercat sa conving persoana sa-si modifice adresa: am apelat la un mediator , am fost la primarie, la politie....fara niciun rezultat.
Mentionez deasemenea ca nu am nicio legatura cu acel credit si nici nu am vreo cunostinta referitoare la acest lucru.
Intrebarea mea este ce pot face cand va aparea executorul judecatoresc? Mai mult decat atat la data prezenta locuiesc in afara tarii. Ce pot face daca executorul va sigila usa apartamentului meu ? Cum sa procedez cand voi reveni acasa si ma voi afla in fata usii sigilate a propriei locuinte?#-o
Daca nu aveti nicio legatura cu creditul respectiv, nu ati fost codebitor sau girant, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Executorul nu are dreptul sa va sigilieze locuinta si nici sa o execute silit, il va urmari doar pe debitorul respectiv.
Nu am nicio legatura cu acel credit (NU sunt girant sau codebitor etc). Am luat cunostinta despre creditul respectiv deoarece corespondenta oficiala a persoanei este dirijata la adresa mea.
Oricat m-am straduit sa returnez corepondenta la expeditor cu mentiunea 'destinatar necunoscut la adresa' sau sa anunt forurile noua adresa a persoanei, mi s-a spus ca nu pot face nimic si ei sunt obligati sa trimita plicurile pe adresa oficiala.
Ma intreb doar de ce NU se aplica legea astfel incat persoana sa fie obligata sa-si faca modificarea adresei in cartea de identitate in termen de 30 zile.
Se pare ca persoanele care ignora legea o pot face fara sa fie 'deranjati' in timp ce eu am alocat timp si bani pentru a rezolva ceva ce nu poate fi rezolvat chiar daca legea are o prevedere expresa in acest sens.
Ați spus că nu aveți nici o legătură cu creditul (nici titular, nici garant, nici codebitor etc). Așadar, nu puteți fi obligată la plata vreunei sume de bani în contul creditului.