Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie:
La adresa mea a sosit un plic de la Tribunal ptr executarea silita datorata unui credit contractat de o persoana care a locuit la mine in urma cu 4 ani . Persoana respectiva nu si-a modificat noua adresa de domiciliu utilizand in continuare cartea de identitate.
Am incercat sa conving persoana sa-si modifice adresa: am apelat la un mediator , am fost la primarie, la politie....fara niciun rezultat.
Mentionez deasemenea ca nu am nicio legatura cu acel credit si nici nu am vreo cunostinta referitoare la acest lucru.
Intrebarea mea este ce pot face cand va aparea executorul judecatoresc? Mai mult decat atat la data prezenta locuiesc in afara tarii. Ce pot face daca executorul va sigila usa apartamentului meu ? Cum sa procedez cand voi reveni acasa si ma voi afla in fata usii sigilate a propriei locuinte?#-o
Este corect: nu sunt titular/ garant/codebitor sau orice altceva relationat creditului respectiv.
Temerea mea cea mai mare este aceea ca executorul judecatoresc va aplica un sigiliu pe usa apartamentului meu si la intoarcerea in tara nu voi putea intra in propria locuinta...
Va multumesc.
Aveti mare grija cu citirea ( a se intelege vio....) corespondentei care nu va este adresata.
In mod normal postasul sau agentul procedural daca este instiintat chiar si verbal trebuie sa faca mentiune pe plic/citatie/act procedural ca destinatarul si-a schimbat domiciliul/resedinta! respectiv ca proprietarul ii interzice afisarea pe usa imobilului si sa returneze corespondenta.