Va adresam o intrebare la care nu reusim sa primim raspuns, prin urmare, nu stim exact unde sa ne adresam. Avem un baietel nascut pe data de 03.07.2012 si, citind articolul 356 din Legea Educatiei 1/2011 (si in cea modificata), am inteles ca, in calitate de parinti, putem sa deschidem un cont pe numele copilului la Trezoreria Statului pentru alocarea de catre stat a sumei de 500 euro. Ne puteti spune daca copilul nostru beneficiaza de acest drept si carei institutii trebuie sa ne adresam .
Va multumim pentru timpul acordat.
Multumesc pentru raspunsuri, sunt casatorit iar la casatorie am luat si numele sotiei. Cred ca m-am lamurit, mai urmeaza sa dau raspunsuri copilului la intrebarea de ce are un nume asa lung:hammer:
Buna ziua!
Numele meu intreg este format din 2 nume si 2 prenume. As dori sa intreb daca legal pot sa aleg un singur nume, din cele 2 nume ale mele, pentru copilul meu care este pe cale sa se nasca.:D
In anul 2007 am fost angajat ca desenator tehnic la o firma de proiectare in constructii.
In anul 2009 am absolvit facultatea de constructii, incadrandu-ma ca si inginer din acea data, schimband salariul si norma de lucru pe care o aveam la o norma intrega, printr-un act aditional la contractul de munca. Toate bune si frumoase pana zilele trecute cand am primit cartea de munca. Am observat ca de la data incheieri actului aditional si pana in prezent sa modificat norma de lucru si salariul dar nu si incadrarea. Gresala a fost facuta de juristul firmei care nu a specificat in acel act ca se modifica si incadrare si tot o data si gresala mea ca nu am luat la cunostinta cu adevarat tot ce sa scris in acel act crezand ca este suficient predarea unei copii dupa diploma de absolvire a facultatii. Am fost la ITM si mi sa spus ca nu se poate face un act care sa modifice incadrarea de la acea data pana in prezent si ca perioada aceasta este pierduta.
Intrebarea mea este ce este de facut si ce solutii mai am sa salvez aceasta perioada? Specific ca am discutat cu angajatorul si este de acord cu orice solutie care este in favoarea mea. Tot cu el am cazut de acord sa-mi elibereze o adeverinta prin care sa fie adeverit ca am lucrat cu functia de inginer in aceasta perioada.
Conduceam cu viteza melcului pe un bulevard din Timisoara cand am fost sunat la telefon pentru a ajuta la rezolvarea unei situatii de urgenta. La cateva secunde dupa ce am raspuns, am fost averizat sonor de catre un echipaj de politie(care astepta sa intre in trafic de pe o stada laterala) sa incetez convorbiea. In acel moment ma aflam exact in intersectie. Am inaintat maxim 5 m dupa care am semnalizat oprirea pe dreapta.Am oprit pe dreapta la maxim 20 m (pentru ca acolo a fost posibil sa opresc) pentru a termina convorbirea si pt a furniza persoanei cu care vb datele de care avea nevoie.Imediat a oprit in spatele meu masina de politie care imi facuse somatia.Agentul care conducea masina politiei a coborat si m-a intrebat unde ma cred si de ce nu am inchis instant telefonul Mi s-au cerut actele si mi s-a spus ca voi fi amendat pentru ca nu m-am conformat somatiei.Am ramas blocat, tocmai ma conformasem somatiei si pt asta eram amendat. Am incercat sa lamuresc situatia explicandu-i ca AM SEMNALIZAT SI AM OPRIT IMEDIAT pe dreapta pt a termina convorbirea. Dupa ce s-a mai uitat odata peste acte mi-a spus imi da amenda si cu asta basta. A specificat ca are inclusiv martori ca nu m-am conformat somatiei. Martorul despre care vorbea era un domn imbracat foarte lejer, intins pe bancheta din spate in dubita. L-am intrebat pe agent daca domnul respectiv stie macar despre ce masina se discuta iar agentul mi-a transmis sec ca citez " nici nu trebuie, o sa ii transmit eu toate datele de identificare". DIscutia se purta in timp ce scria deja procesul verbal. Auzindu-i replica evident ca m-am enervat si l-am intrebat daca a terminat de notat ceea ce dorea si l-am rugat sa imi dea actele. I-am spus ca nu semnez procesul verbal. M-a amenintat ca daca nu semnez procesul verbal, o sa consemneze ca nu purtam nici centura (lucru care era fals si pentru o am martor pe sotia mea care se afla pe locul din dreapta) si ca o sa imi dea amenda maxima. Mi-am luat actele si am plecat fara sa semnez procesul verbal. Mi-a spus ca o sa-l primesc prin posta.
Ce ma sfatuiti sa fac.