Subiect: Doi pensionari care au o IF trebuie sa plateasca CASS?
Buna ziua.
Am si eu o situatie si doua intrebari.
SITUATIA: doi pensionari (doamna-pensionata medical si domnul-pensionat normal la limita de varsta ----domnului i se opreste asigurarea medicala pentru ca depaseste acel plafon) au o IF (intreprindere familiala)
INTREBAREA: pentru veniturile obtinute de la IF trebuie sa plateasca asigurarea medicala? in cazul in care trebuie sa plateasca care este articolul si actul normativ in care este prevazut acest lucru?
Legea 95 din 2005? Poate legea 95 din 2006! Este pe internet. De cautat pe la art. 258...in zona aia. Recomand si Ordinul 617 din 2007-reprezentand normele metodologice de aplicare-pe la atr. 28-30...cam asa ceva. Nu imi amintesc cu exactitate incepand cu ce articol se vorbeste despre persoanele fizice care nu realizeaza venituri impozabile!
...deci sa inteleg ca nu exista absolut niciun act legislativ care sa prevada un termen limita pentru a raspunde unei cereri in cazul unei companii private?
Legea petitiilor poate fi valabila si atunci cand o cerere--petitie-- este adresata unei companii private ?
Ma refer la acel termen de 30 de zile in care trebuie sa se dea raspuns unei cereri. Este aplicabil acest termen si pentru o companie privata (de telefonie, tv )? Daca nu este valabila aceasta lege pentru o companie privata, atunci care este legea in baza careia compania este obligata sa dea un raspuns la o cerere? Va multumesc.
Buna dimineata!
Stie cineva mai multe detalii legate de noile abonamente cfr? Adica : ei au spus ca la abonamentu de 15 zile au reducere de 35%,dar... 35% reducere din ce !?
Buna ziua. Sunt functionar public, care a fost disponibilizat in decembrie 2010. Cei de la serviciu mi-au gasit un loc de muna, unde voi pleca prin transfer. Eu am auzit ca in aceasta situatie, daca la noul loc de munca se vor face disponibilizari, eu nu voi putea fi disponibilizata din nou, timp de un an de zile, tocmai pentru ca am mai fost disponibilizata. Daca aceasta informatie este corecta aveti idee ce act legislativ are la baza?