avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate qu1t

Activitate qu1t

28.03.2014
Ora estimata: 09:00
Complet: CC07
Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea împotriva pvc seria CP nr.4058146din 14.04.2013.Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare.Pronunţată în şedinţă publică azi 28.03.2014.
Document: Hotarâre 5747/2014 28.03.2014

Ma poate ajuta cineva cu detalii eu momentan sunt in Bucuresti cu autoturismul si vreau sa aflu cand trebuie sa predau permisul, nu am primit nimic prin posta ca trebuie sa il predau. Dupa calculele mele ar trebui : 28.03.2014 + 30 zile = 28.04.2014 + 15 zile in care trebuie sa predau => ultima zi : 12.05.2014 ! Astept raspuns. Va multumesc !
Martorul este un prieten de-al mereu caruia i-am spus sa nu se bage sa vad pana unde se ajunge. Noi doi puteam sa-l dovedim dar am vrut sa il mut din camera si sa il am la mana cu ceva. Asa ca este martor si explica tot ce s-a intamplat, normal ca in favoarea mea daca relateaza exact cele intamplate.
Am de la urgente o foaie pe care scrie hematom si tot ce au verificat : sange, inima, radiografia, neurochirurgie (am stat vreo 4 ore pe la spital). Si de la Spitalul de stomatologie : radiologia bmf si consultul doctorului de specialitate cu tratament.
Mai este nevoie de certificat medico-legal in situatia aceasta?
Buna ziua,

Locuiesc intr-o camera de camin si un coleg de-al meu a sarit la mine la bataie, iar eu mai eram cu prieten (banuiesc ca poate fi martor) care nu s-a bagat deoarece voiam sa il mut din camera pentru iesirile lui.
El m-a lovit cu un pumn in tampla si in zona de sus a mandibulei si mi s-a umflat la 3 zile tampla si ma doare deschid gura larg datorita loviturii in madibula. Am fost la urgente la Spitalul Universitar, am intrare la spital pe motiv de agresiune, am fost testat EKG, radiologie si m-a trimis la alt spital pentru BMF( radiografie la maxilar) , am facut radiografia si mi-a spus la consult ca osul mandibulei este putin infundat. Eu nu pot sta in spital internat deoarece sunt anul 4,semestrul 2 si trebuie sa imi termin proiectul de licenta si facultatea. Toate radiologiile si tratament au costat in jur de 100 lei. ( bani pe care nu vrea sa mi-i dea amical )
Am vorbit cu administratora caminului si i-a spus sa se mute din camera si el nu vrea, si a ramas la alegerea lui , si din ce am inteles, ea nu il poate obliga. Eu nu am intervenit cu politia sau plangere penala.
As dori sa aflu ce as putea sa rezolv daca il dau in judecata sau daca ii fac plangere la politie... Nu ma pricep foarte bine.
Ideea e ca am obtinut deja ce mi-am dorit, acum ca sa inchei procesul ar trebui sa recunosc fapta in instanta? M-am gandit sa spun ca am vizionat suportul magnetic si mi-am dat seama ca eu sunt de vina... Sau ce ar trebui sa fac ?
Momentan sunt in criza de timp pentru ca mai am doar 2 zile ca sa raspund la intampinarea lor.

In momentul de fata imi este indiferent cand imi suspenda permisul.

Cer un sfat, cum ar trebui sa procedez ... :hm::coffee:
Buna seara,

Am primit prin posta raspunsul plangerii contraventionale pentru anularea si respingerea ei deoarece actul constatator cuprinde toate elementele obligatorii prevazute de art. 17 din OG. 2/2001 si suportul magnetic poate aproba fapta facuta de mine.

Tin sa va precizez ca am avut nevoie de permisul de conducere in perioada respectiva si am fost nevoit sa fac aceasta plangere contraventionala pentru anularea pv.

Pe 3 februarie am primit o comunicare adresă in care scrie : Stimate domn, in legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de Petent, va comunicam intampinarea si faptul ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, aveti obligatia de a depune raspuns la intampinare. Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte, cf. art 150 NCPC.

Ce trebuie facut? Trebuie sa predau permisul de conducere sau mai pot prelungi dosarul ? #-o

Recunosc fapta! :frantic:
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Oricum vreau sa trag de timp pentru ca acum trebuie sa stau fara permis 3 luni.
Pai eu aveam 95 km/h pe bord.
Chiar nu inteleg de ce nu as putea castiga.
Am proces acum pe 21.01.2010
Oricum mai trag de timp.
Ideea era ca nu ma pot prezenta. Pentru ca sunt cu facultatea in Bucuresti.
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnatul XXXX, domiciliat în XXX, strada Gârlaşi, nr. XX A, judeţul XXX, în termenul legal, prin prezenta formulez plângere împotriva procesului verbal de contravenţie seria CC nr. XXXXX, încheiat la data de 18.09.2010 de către un poliţist din cadrul Biroului Rutier Urban, prin care solicit anularea acestuia din următoarele
MOTIVE:
În fapt, în ziua de 18.09.2010, pe varianta ocolitoare municipiului XXXX, în afara localităţii, am fost oprit şi sancţionat contravenţional pentru că aş fi circulat în localitate cu viteza de 103 km/h.
Solicit anularea actului constatator, întrucât, în opinia mea, viteza înregistrată nu este cea reală atât vis a vis de locul în care s-a constatat abaterea, cât şi de dimensiunile concrete ale acesteia.
Astfel, în conformitate cu dispoziţiile Normei de metrologie legală 021- 05/2005, valoarea vitezei de circulaţie a unui autovehicul nu este stabilită cu precizie de către aparatul radar, întrucât conform pct. 3, subpct. 3.1., paragraful 3.1.1., viteza măsurată este afectată de o eroare maximă tolerată de +/- 3% pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h, condiţie în care viteza autovehiculului condus de mine se regăseşte în intervalul cuprins între 99,1 km/h şi 106,09 km/h, aspect de natură a crea serioase dubii cu privire la încadrarea juridică a faptei şi implicit a sancţiunilor aplicate. în acest sens, s-a pronunţat şi Tribunalul XXXX, prin mai multe Decizii, dintre care înţelegem să exemplificăm pe cea cu nr. 521 din 21.06.2010.
Un al doilea motiv de critică al actului constatator este acela că modalitatea de descriere a faptei este, de asemenea, total deficitară, în sensul că poliţistul nu a menţionat în conţinutul actului seria aparatului radar cu care s- a făcut înregistrarea. Această obligaţie împiedică instanţa de judecată să verifice dacă la momentul constatării abaterii aparatul radar era verificat metrologic.
Totodată, în opinia mea consider că înregistrarea abaterii s-a făcut în exteriorul localităţii, fapt care conduce inevitabil la o altă încadrare juridică a faptei, în condiţiile în care chiar în zona Fabricii de bere se regăseşte şi limita administrativă a municipiului XXXX, după care viteza legală de circulaţie este de 70 km/h.
De asemenea, consider că performanţele aparatului radar amplasat în zona Fabricii de Bere au fost afectate de faptul că zona este traversată atât de linii electrice de medie cât şi de înaltă tensiune, aşa cum rezultă din adresa nr. 154/28.09.2010 a Electrica, situaţie de asemenea reglementată de art. 3.8.2 din Norma de metrologie legală 021-05.
în altă ordine de idei, doresc să precizez că si în situaţia în care viteza înregistrată de aparatul radar este apreciată ca fiind de 103 km/h, în cauză
consider că este incidenţă una din situatiile care înlătură caracterul contravenţional al faptei, şi anume eroarea de fapt.
În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispozițiile art. 31, alin. 1 din O.G. nr.2/ 2001.
Depun prezenta plângere, copie de pe procesul verbal de contravenției, copie după cartea de identitate și dovada, în dublu exemplar.
Solicit judecarea și în lipsă.

29.09.2010 Semnătura,

Eu am anvelope 185.55.R15, iar in carte scrie 195.50.R15

Am folosit un calculator despre eroarea efectuata si la 100 km /h indicat pe bord , cu anvelopele actuale am 98.55 km/h. Eroarea fiind de -1.45%, iar diferenta raza ( anvelopa + jante ) este de 4.25.

Eu inteleg prin eroare tolerata , permisa +-3%.

TOLERÁ, tolerez, vb. I. Tranz. A îngădui, a permite o situație, un fapt (nepermis); a trece cu vederea.  A admite, a suporta. – Din fr. tolérer.

Adica prin lege eroarea este admisa si ar trebui sa castig procesul cu ei, deoarece retinerea permisului de conducere nu este destul de clara. Eu pot avea 100 km /h sau 105 km/h.

In cazul in care am 100 km/h , ma incadrez doar la amenda contraventionala.
Iar la 105 km/h, retinerea permisului.

Nu este o proba destul de buna, pentru a ma apara?
Avand in vederea si amplasarea aparatului radar, in jurul unor stalpi de inalta tensiune.
Si mai pot avea o proba, scot de la Electricitate un document cum ca acel stalp de inalta tensiune poate crea interferente, semnat de director si mai am alta proba clara.

Astept un raspuns !
Vreau sa contest aparatul cu legile din MO si as vrea un raspuns daca as putea castiga procesul :

5. La punctul 3 subpunctul 3.1, paragraful 3.1.1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"3.1.1. Erori maxime tolerate pentru masurarea vitezei:
a) pentru masurarea vitezei, simulata in conditii de laborator, eroarea maxima tolerata este de:
- ± 1 km/h pentru viteze pana la 100 km/h;
- ± 1% din valoarea masurata pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h;
b) pentru masurarea vitezei, in conditii normale de trafic, pentru cinemometrele care functioneaza numai in regim stationar, eroarea maxima tolerata este de:
- ± 3 km/h pentru viteze pana la 100 km/h;
- ± 3% din valoarea masurata pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h;

Ma incadrez la b) , iar 3% din 100km/h = 3.09 km/h, si raman 99.91km/h , lucru ce nu suspenda permisul.

3.8.2 Amplasarea cinemometrelor care funcţionează în regim staţionar trebuie făcută astfel încât să se evite poziţionarea lor în apropierea surselor puternice de radiaţii electromagnetice (emiţătoare de radio sau televiziune, linii electrice de înaltă tensiune, etc.).

Un stalp de o inalta tensiune, o benzinarie peste drum, iar o fabrica de bere Ursus Buzau destul de dotata , se aflau la 10-20 m maxim ceea ce ar erona aparatul radar.

Pot castiga acest proces?
Astept raspuns!
Tin sa mentionez ca PV este facut perfect.