avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PLANGERE CONTRAVENTIONALA ANULARE PV: DOSAR RESPINS ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PLANGERE CONTRAVENTIONALA ANULARE PV: DOSAR RESPINS DETALII IN INTERIOR (DEPASIRE IN DREPTUL MARCAJULUI PIETONAL )

Buna seara,

Am primit prin posta raspunsul plangerii contraventionale pentru anularea si respingerea ei deoarece actul constatator cuprinde toate elementele obligatorii prevazute de art. 17 din OG. 2/2001 si suportul magnetic poate aproba fapta facuta de mine.

Tin sa va precizez ca am avut nevoie de permisul de conducere in perioada respectiva si am fost nevoit sa fac aceasta plangere contraventionala pentru anularea pv.

Pe 3 februarie am primit o comunicare adresă in care scrie : Stimate domn, in legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de Petent, va comunicam intampinarea si faptul ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, aveti obligatia de a depune raspuns la intampinare. Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte, cf. art 150 NCPC.

Ce trebuie facut? Trebuie sa predau permisul de conducere sau mai pot prelungi dosarul ? #-o

Recunosc fapta! :frantic:
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:01, 11 Februarie 2014
Nu trebuie sa predati permisul:stunned:
Vi s-a comunicat intampinarea facuta de IJP, ca raspuns la plangerea contrav inaintata de dvs. In functie de cele sustinute de IJP in intampinare puteti sa aduceti completari la plangere.
Florin Cioca a scris:

puteti sa aduceti completari la plangere.


Sau nu!
Plangerea tot se va respinge daca spuneti ca va recunoasteti fapta, ati obtinut ceea ce ati dorit.
Ideea e ca am obtinut deja ce mi-am dorit, acum ca sa inchei procesul ar trebui sa recunosc fapta in instanta? M-am gandit sa spun ca am vizionat suportul magnetic si mi-am dat seama ca eu sunt de vina... Sau ce ar trebui sa fac ?
Momentan sunt in criza de timp pentru ca mai am doar 2 zile ca sa raspund la intampinarea lor.

In momentul de fata imi este indiferent cand imi suspenda permisul.

Cer un sfat, cum ar trebui sa procedez ... :hm::coffee:
Nu sunteti obligat sa raspundeti la intampinare.
Sau puteti sa raspundeti ca in urma vizionarii probelor depuse de politie ati inteles ca ati gresit si va asumati greseala.
Daca nu ati pus in pericol vreun pieton puteti solicita transformarea amenzii in avertisment, de pedeapsa suspendarii nu veti scapa, daca va puneti bine "cenusa in cap" (recunosc, nu am fost atent, etc.) poate scapati si de ea dar nu prea cred ptr ca trebuie sa va "arda" cu ceva. Urmariti care este hotararea instantei pe portalul instantelor de judecata si apoi luati un certificat de grefa cu care predati permisul la politie in vederea efectuarii suspendarii.
Puteti renunta la judecata, fie in scris, fie verbal in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea amiabila in cazul accidentelor usoare. retroactiv? ContSters40598 ContSters40598 Am inteles ca de la 1 iunie intra in vigoare acele modificari ale codului rutier, care prevad si calea amiabila in cazul accidentelor usoare, fara ... (vezi toată discuția)
Renuntare proces contestare proces verbal vecinulderanjat vecinulderanjat buna seara, Mi s-a retinut permisul de cinducere pe 30 de zile in septembrie 2014 pt neacordare prioritate pietoni.Am contestat PV si am reintrat in posesia ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie in aerul expirat mircea minoiu mircea minoiu buna ziua.in data de 08 11 2017 am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat 0,16.mentionez ca nu am consumat bauturi alcoolice din data 05 11 2017(400ml ... (vezi toată discuția)