Am inteles ca de la 1 iunie intra in vigoare acele modificari ale codului rutier, care prevad si calea amiabila in cazul accidentelor usoare, fara victime.
Daca am pe rol o plangere contrav., ma ajuta aceasta schimbare de legislatie?
Partile implicate in accident, daca ar fi fost in vigoare calea amiabila, nu s-ar mai fi dus la politie.
Politia, a incheiat un p-v de contrav., a aplicat diverse sanctiuni, printre care puncte si retinerea permisului.
Ma va ajuta noua modificare a legislatiei pentru a anula acest p-v, plangere care se afla deja pe rol ?
Eu sunt de parere ca in situatiua descrisa de dvs nu va ajuta acest lucru. Ordinul CSA nu reprezinta o reglementare cu caracter contraventional si deci nu puteti beneficia de el retroactiv in temeiul principiului aplicarii legii mai favorabile.
Atat timp cat este vb despre un Ordin si nu despre o modificare a codului rutier, este clar ca nu se poate aplica legea mai favorabila!
Am crezut ca s-a modif. codul rutier!
Accident rutier
daianera
Acum o saptamana am avut un accident in care soferul unui logan a intrat intr-o depasire, intr-o intersectie nedirijata si ma lovit in aripa stanga fata, eu ... (vezi toată discuția)