Administratorului nu-i ies niste sume, respectiv o suma pe care nu o poate justifica in nici un fel, o alta suma pe care asociatia o datoreaza la furnizori - care nu a fost platita la timp si a atras penalizari de-a lungul anilor si o suma a debitorilor din perioada sa, pe care acestia nu o recunosc, spunand ca au platit-o deja, iar din chitante rezulta ca au dreptate. Asadar, administratorul va trebui sa dea socoteala pentru aceste sume. Ni s-a spus ca daca au trecut 3 ani de la data in care a fost el administrator nu-l mai putem da in judecata, de aceea ma intereseaza termenele de prescriptie. Si inca nu am hotarat ce incadrare juridica sa-i dam - gestiune frauduloasa forma simpla, forma agravata sau delapidare, depinde de clementa adunarii generale.
Va multumesc
Va rog sa ma ajutati sa aflu raspunsul corect pentru situatia urmatoare:
- exista o expertiza contabila care arata ca administratorul se face vinovat de gestiune frauduloasa,
- s-a depistat acest lucru in 2010, desi administratorul a activat in perioada 2004-2009.
Va rog sa-mi spuneti, daca e dat in judecata pentru gestiune frauduloasa in 2010, cati ani sunt prescrisi din perioada in care a activat?
Am aflat raspunsuri diferite pe aceasta tema, ca depinde de incadrarea juridica, daca e pe civil sau pe penal. Pentru gestiune frauduloasa forma simpla se prescrie ce depaseste 5 ani, pentru gestiune frauduloasa forma agravata 8 ani, pentru delapidare ar fi 10 ani.
Imi puteti spune care este termenul de prescriptie corect?
Va multumesc!
Din cele relatate de unii norocosi care au primit aviz de bransare separata, s-a lucrat la baza costructiei acolo unde este bramsamentul blocului, acolo s-a amplasat aparatul de contorizare si n-am auzit de tevi cu chirie...etc...o sa mai intreb, la Apa Nova , inca, nu am dat de nimeni avizat sa-mi spuna, dar o sa insist si, poate, intr-o zi cu soare imi cade la indemana si persoana potrivita.
Va multumesc pentru interventiile dumneavoastra.
Va rog sa-mi spuneti cum se poate face un bransament separat la ApaNova pentru a nu mai trai mereu cu grija sistarii apei reci, in conditiile in care exista un grup constant de rau-platnici ai blocului, care nu-si platesc intretinerile decat o data pe an sau mai rar.
Va multumesc
O scara cu 10 apartamente are un subsol in care nu s-a facut niciodata curatenie. Acesta a fost ocupat in proportie de 75%, de catre 3 apartamente, cu obiecte din metal, lemn, plastic, mai mult sau mai putin folositoare, restul suprafetei e cu tevi si moloz. La o sedinta a adunarii generale s-a votat, in majoritate, sa se faca ordine in subsol, printre semnatari se numarau si cei care au obiecte in subsol. Ulterior acestia au refuzat sa-si scoata lucrurile de acolo, au proferat injurii si amenintari la adresa celor responsabili cu actiunea si totul a ramas doar o amintire. Imi puteti da un sfat constructiv in sensul rezolvarii civilizate a acestei probleme?
blocul nu mai primeste caldura de la finalul lui 2008, contorul de la o scara a fost predat Radetului, dar la cea de-a doua scara mai exista, insa nu functioneaza, trebuie predat si el urgent, am inteles ca unii intra prin subsoluir cu dezinsectia sau alte motive inventate si subtilizeaza aparatele astea, care costa in jur de 30 milioane.
am intrebat la RADET si ne-a furnizat un desfasurator cu penalizarile asociatiei, care vin de la facturi vechi, neachitate pana in prezent. RADET a sistat furnizarile, iar toti proprietarii au centrale proprii, insa exista proprietari care s-au debransat fara acte in regula si lipsa acestor procese verbale ingreuneaza calculul penalizarilor pe apartamente, ma refer aici la cei 10% caldura comuna...
Va rog sa-mi spuneti daca un apartament are centrala termica proprie, dar nu poate prezenta la cerere un proces verbal de debransare de la RADET, asta inseamna ca in scriptele RADET el figureaza ca fiind inca bransat?pentru ca desi RADET a sistat caldura si apa calda in bloc, si toate apartamentele au centrala termica proprie, totusi penalizarile curg pe adresa asociatiei din partea institutie mai sus mentionate.
Va multumesc
chemarea lui in instanta pe neglijenta in gestiune sau gestiune frauduloasa presupune sa il ridicam in capul noii conduceri, aceste este de etnie rroma si a lucrat in cardasie cu alt rrom, iar lumea se fereste de ei.