As vrea sa stiu, in calitate de salariat, fara alte venituri in afara de salariu, daca din venitul total se pot deduce anumite cheltuieli, ca de exemplu: RCA, CASCO, asigurare obligatorie pentru locuinta, asigurarile suplimentare pentru pensii, sanatate sau altele.
Nu exista aceasta clauza, iar la Registrul Comertului sau la Administratia Financiara mi se spune ca trebuie sa o trec in succesiune ca sa o pot inchide. Am trimis deja o adresa in care spun ca vreau sa o inchid, la care am atasat actul de deces al tatalui meu in luna noiembrie si pana acum nu am primit nici un raspuns de la nici o autoritate. Cum se dizolva de drept?
Buna ziua,
Tatal meu era unic actionar la un S.R.L si a decedat in luna iulie 2010. Doresc sa inchid aceasta firma. Care este procedura si de ce este nevoie sa o iau eu in calitate de persoana fizica in succesune pentru a putea face aceste demersuri de inchidere. In ce Lege este stipulat acest fapt?
Detin o locuinta proprietate personala impreuna cu sotul meu. Anul trecut am dobandit print-un act de donatie un apartament de la parintii mei. Mentionez ca in actul de donatie este stipulat ca vor locui acolo pana la moartea lor, eu neavand posibilitatea de a il vinde sau inchiria. In aceste conditii trebuie sa platesc un impozit mai mare pentru ca detin doua proprietati?
Tatal meu a luat in leasing ca persoana juridica o masina in anul 2006. La 1 an dupa ce a contractat acest leasing, firma a fost cesionata si in cele din urma , in anul 2009 acesta firma a fost radiata, deoarece noul actionar a decedat. Leasingul nu a fost inregistrat in actele contabile. De la data contractarii acestuia si pana la final el a fost platit de catre tatal meu, care figura in acte ca utilizator.Tatal meu a decesat recent, iar eu si mama mea am continuat sa platim ultimele trei rate de leasing.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cum intram noi in posesia acestei masini si cum putem apoi sa o inscriem, pe numel;e tatalui sau pe numele unui mostenitor?