Detin o locuinta proprietate personala impreuna cu sotul meu. Anul trecut am dobandit print-un act de donatie un apartament de la parintii mei. Mentionez ca in actul de donatie este stipulat ca vor locui acolo pana la moartea lor, eu neavand posibilitatea de a il vinde sau inchiria. In aceste conditii trebuie sa platesc un impozit mai mare pentru ca detin doua proprietati?
Daca in actul de donatie se specifica ca vi se transmite dreptul de proprietate asupra locuintei, chiar daca nu si dreptul de folosinta, veti plati impozit pentru a doua locuinta. Sunt scutite de aceasta impunere fiscala doar locuintele dobandite prin succesiune legala.
Da, trebuie sa o declarati ca atare ( a doua locuinta) si sa platiti impozitul (recalculat) in mod corespunzator ...
Puteti sa dispuneti de acest bun in mod liber , cu respectarea dreptului de abitatie al parintilor sotului .
Dreptul de abitatie
jorjon
Un prieten a dobandit un imobil de la o matusa cu pastrarea dreptului de abitatie pentru matusa sa asupra intregului imobil. S/a dus la evidenta pipulatiei si ... (vezi toată discuția)