avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit locuinte

Detin o locuinta proprietate personala impreuna cu sotul meu. Anul trecut am dobandit print-un act de donatie un apartament de la parintii mei. Mentionez ca in actul de donatie este stipulat ca vor locui acolo pana la moartea lor, eu neavand posibilitatea de a il vinde sau inchiria. In aceste conditii trebuie sa platesc un impozit mai mare pentru ca detin doua proprietati?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 10:10, 30 Septembrie 2010
Daca in actul de donatie se specifica ca vi se transmite dreptul de proprietate asupra locuintei, chiar daca nu si dreptul de folosinta, veti plati impozit pentru a doua locuinta. Sunt scutite de aceasta impunere fiscala doar locuintele dobandite prin succesiune legala.
Da, trebuie sa o declarati ca atare ( a doua locuinta) si sa platiti impozitul (recalculat) in mod corespunzator ...
Puteti sa dispuneti de acest bun in mod liber , cu respectarea dreptului de abitatie al parintilor sotului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la locuinta pentru sotul mamei mele in cazul decesului ei ANDRAX ANDRAX Va expun urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati solutia cea mai la indemana , conform legii , bine-nteles! In urma decesului tatalui meu natural , am facut ... (vezi toată discuția)
Probleme abitatie viagera florest florest Va supun atentiei cazul meu: sunt proprietarul unui apartament cu 4 camere cumparat de tatal meu. La data cumpararii apartamentului parintii mei erau ... (vezi toată discuția)
Dreptul de abitatie jorjon jorjon Un prieten a dobandit un imobil de la o matusa cu pastrarea dreptului de abitatie pentru matusa sa asupra intregului imobil. S/a dus la evidenta pipulatiei si ... (vezi toată discuția)