avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate dni1967

Activitate dni1967

Buna ziua! Vreau sa cumpăr o garsoniera cumparata de la Icral cu legea 112 în anul 1996. Moștenitorul acestei garsoniere a donat-o actualului proprietar în anul 2008. La momentul donației moștenitorul avea un copil, mentionat si in actul de donatie. Exista probleme juridice ce pot aparea la cumpărare?
Răspuns la discuția Incasare facturi prin banca
Va mulțumesc pentru răspuns. Sper sa fie de ajuns in cazul unui control, având în vedere că nu există un acord de plata între cei doi terți.
Datorita unor probleme organizatorice am avut o perioada in care nu se au putut emite bonuri fiscale pe casa de marcat. In aceasta perioadă încasările de la persoanele fizice s au făcut prin depunere la banca. Pentru câțiva clienți depunerea a fost făcută de alta persoana decât cea pentru care a fost emisă factura. Daca pe foaia de depunere apare numărul și data facturii, in ce măsură este corecta aceasta operatiune?
Răspuns la discuția Ieșire din indiviziune
Multumesc. Cotele sunt egale. Speta e mai complexa deoarece au fost ridicate constructii si garduri. Cand merg acolo mai gasesc cate o îngrădire. De aceea consider ca trebuie mers în instanță .
Avem o proprietate in judetul Prahova cu teren in suprafata de 1100 mp in indiviziune. Eu sunt singurul mostenitor direct si restul sunt mai mulți moștenitori prin succesiune care dețin impreuna cu mine cota parte in mod egal, din acest teren. Ce trebuie sa fac pentru a ieși din indiviziune, cam cât durează și cât de complicată este procedura?
Răspuns la discuția Incalcare drept de proprietate
Buna ziua,
procura este valabila. Daca exista mai multi mostenitori fiecare poate schimba yala dupa bunul plac ingradind dreptul celorlalti?
Buna seara. Prietena mea a decedat in urma cu 3 ani (locuia de 47 de ani in alta tara avand dubla cetatenie). Detine un apartament in Bucuresti de intretinerea si administrarea caruia m-am ocupat eu in ultimii 15 ani (cu procura) . In urma succesiunii s-a stabilit dreptul de proprietate 3/4 sotul si 1/3 copiii majori dintr-o alta casatorie. Dupa deces copii au primit o cheie de la apartament dar in urma cu ceva vreme au inlocuit yala cu explicatia ca asa au hotarat ei. In prezent numai ei detin cheie de la apartament. Daca eu detin o procura de la sotul – mostenitor majoritar – pot sa inlocuiesc yala si sa le trimit eventual fiilor cate o cheie? Procedez legal actionand astfel? Este necesar sa anunt politia, sa se intocmeasca un proces verbal de constatare? Sau schimb yala pur si simplu?


Multumesc pentru raspuns.
Nu intram sub incidenta art.787/790 Cod pr.civ. - banii au ajuns la Executor, nu contesta nimeni asta. Problema este de procedura, daca putea fi urmata. Multumim inca odata.
De retinut: salariatul achita poprirea inaintea platii salariului din banii proprii. Ma intereseaza incadrarea legala.
Salariatul depune exact suma pe care o retine angajatorul (1/3 din salariu). Plata se face cu numerar direct in contul executorul, asa cum am precizat mai sus, nu din contul personal al angajatului. Intrebarea era daca este corect din punct de vedere legal si daca exista o prevedere in acest sens