avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate alos

Activitate alos

Am modificat :) Mulțumesc.

POPA GHEORGHE a scris:

Ati omis sa puneti intrebarea.

PFA - soția participa la activitate

Daca se plătește CAS și CASS pt sotie, aceste cheltuieli sunt deductibile?
Răspuns la discuția RCA expirat-Vinovat
Inteleg. In cat tip trebuie facuta constatarea de daune? Cum ma pot apara impotriva unor abuzuri? Am vorbit iar cu ea, sa reparam masina in alta parte unde doreste ca sa nu asteptam atat dupa mecanicul ei si nu doreste...Eu vreau sa platesc paguba cat mai urgent.
Răspuns la discuția RCA expirat-Vinovat
Va multumesc de raspuns.

Cei de la FPVS trimit pe cineva la evaluarea daunei? Voi fi chemat si eu?

Olga Tanasa a scris:

Persoana pagubita are dreptul sa se deplaseze in continuare cu masina, daca starea tehnica a acesteia ii permite.
Nu este obligata sa va faciliteze legatura cu mecanicul.
In urma evaluarii daunei de catre FPVS, persoana pagubita isi va repara masina , FPVS va plati despagubirea si se va indrepta impotriva dv pentru recuperarea prejudiciului.
Daca chiar va doriti sa platiti reparatia, va trebui sa o rugati pe doamna pagubita sa va permita acest lucru.

Buna Ziua,

Am avut un mic accident, neacordare de prioritate, in care am fost implicat.Din pacate aveam RCA-ul expirat de cateva zile.

Am recunoscut vina, am fost la politie cu persoana careia i-am lovit masina, mi-au fost ridicate placutele si talonul.Am dat amandoi declaratii.

Persoana careia i-am lovit masina, vrea sa apeleze la "fondul de protectie a victimelor strazii".

Am sunat ieri la doamna implicata in accident si mi-a spus ca mecanicul ei este plecat in concediu cateva saptamani si ca asteapta sa vina cineva pentru constatare daune ?! Eu vreau sa platesc reparatia, dar nu vreau sa o lungeasca foarte mult sa ma trezesc si cu cine stie ce cheltuieli in plus.

Intrebarea mea este, cum pot afla costul reparatiei ? Nu vrea sa imi dea numarul de telefon al mecanicului, ea se deplaseaza in continuare cu masina.
Deci medierea sau ședința de informare privind avantajele medierii,nu mai este necesara?

Pot sa depun direct cererea de chemare in Judecata a restantierilor?
Buna Ziua,

Asoc. De Prop. a dat in judecata adminstratorul pt. delapidare.Se finalizeaza procesul penal,castigam,sentinta definitiva ,fara recurs.Se condamna administratorul la inchisoare cu suspendare si i se pune sechestru pe imobilul detinut impreuna cu sotia.

La 1 saptamana dupa ce primim sentinta aflam ca acesta a deschis un nou proces,contestaţie la executare (art.461 C.p.p.),asociatia nefiind instiintata.

Intrabarea mea este nu trebuia sa fim si noi instiintati?Cum ar trebuii sa procedam?

Răspuns la discuția Depunere acte in ziua procesului
Si cum procedez,le depun la registratura sau cum?
Este al doilea termen in cazul unei somatii de plata OG5/2001.
Vroiam sa va intreb,in timpul procesului se pot depune acte.Mai exact daca maine e termen de judecata,maine pot depune actele cerute?

Multumesc.
Restantierul a facut o plata partiala din suma restanta.
Sa depun o copie a chitantei la judecatorie si sa fac o adresa cu suma actulizata la zi?