avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... model de completare a acțiunii impotriva unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

model de completare a acțiunii impotriva unui restantier

Va rog sa ma ajutati cu un model de completare a acțiunii impotriva unui restantier.
Marti e primul termen,am depus o somatie de plata impotriva lui,si cuantumul restantei si a penalizarilor a crescut de cand am depus somatia de plata.


Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:55, 6 Noiembrie 2011
in cazul procedurii somatiei de plata nu este admisibila completarea petitului ci trebuie sa faceti o noua actiune. Oricum puteti incerca fiind suficient sa depuneti documentul nou care individualizeaza creanta dar veti amana judecata pentru viitor...
@alos,
Probabil ca ati depus o cerere la judecatorie, prin care ati solicitat emiterea unei ordonante conform OG5/2001, care sa contina "somatia de plata" pentru un restantier al asociatiei.
Daca este asa, suma restanta nu poate sa difere foarte mult in asemenea situatii, deoarece de la depunerea cererii pana la primul termen (care poate fi cateodata si singurul), nu a trecut mult timp. De obicei pentru somatii se dau termene ceva mai scurte decat pentru procedura de drept comun.
Asa cum ati fost sfatuit si mai sus, lasati instanta sa se pronunte pe ceea ce ati depus la dosar. Daca vreti sa interveniti, sa actualizati..., este posibil sa va respinga actiune intreaga si-atunci o sa fiti nevoiti sa mergeti pe procedura de drept comun ce este mai greoaie.
Castiagti ceea ce ati solicitat. Restantierul sa plateasca si poate va deveni de-acum inainte un bun platnic achitand si debitele neincluse in actualul dosar.
@adriantot,

Am primit citatia la asociatie si se specifica urmatoarele:
" Cu mentiunea sa depuneti extras de cont semnat de administrator si cenzor privind suma de x,xxx lei,mentionand perioada la care va referiti si totodata,sa precizati daca temeiul actiunii este legea 230/2007 sau OG5/2001."

Mentionez ca asociatia nu are cont bancar.Iar in somatie am specificat suma si:
"In drept ne intemeiem cererea pe dispozitiile art.50 si 58 din Legea 230/2007 ,H.G. 1588/2007 si O.G. 5/2001."

Ce sa fac in aceasta situatie.

Multumesc.
Acel "extras de cont" solicitat de instanta nu cred ca este legat de banca, adica nu se refera la extrasul de cont eliberat de banca. Extrasul de cont eliberat de banca este un tabel, o situatie a soldului initial, rulajului (incasari si plati), soldul final intr-o anumita perioada. Acesta ar avea relevanta pentru instanta daca restantierul ar declara ca si-a achitat debitele prin banca. Ori, cum asociatia dv nu are un cont in banca este evident ca restantierul respectiv nu a platit prin banca.
Discutati cu administratorul, cenzorul si preserdintele. Intocmiti documentatia si depuneti-o la judecatorie.
Adica redactati o adresa in care precizati (de exemplu) ca sumele solicitate reprezinta:
- 1200 lei cote intretinere aferente perioadei 1 septembrie 2009 - 30 septembrie 2011
- 500 lei restante repartii repartizate pe lista de plata in luna mai 2011
- penalizari 700 lei aferente perioadei sept 2010-august 2011
- 200 lei fond de rulment
Anexati calculul defalcat al acestor sume pe un tabel, o situatie intocmita de cenzor sau faceti copii ale listelor de plata, ale foilor din registrul de evidenta a fondului de reparatii, de rulment, de penalizari..., ale fiselor individuale cu intretinerea pentru intreaga perioada...
Precizati ca va intemeiati actiunea pe OG 5/2001 si Legea 230/2007.

Restantierul a facut o plata partiala din suma restanta.
Sa depun o copie a chitantei la judecatorie si sa fac o adresa cu suma actulizata la zi?
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
alos, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari-hotarare judecatoreasca elaeco elaeco In urma trimiteri in instanta a unui rau platnic cu o restanta de peste 3000lei judecatorul \'\'respinge petitul privind penalitatile in cuantum de 1350.23 ... (vezi toată discuția)
Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)
Restantieri intretinere bloc- executarea lor!? doar_eumike doar_eumike Buna seara, tocmai am preluat o asociatie de proprietari,dar ma lovesc de cateva probleme: = fondul de rulment desi in acte e de 29.000 ron ..la banca ... (vezi toată discuția)