avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Activitate krismon

Activitate krismon

Răspuns la discuția Contestatii decizii de pensionare
Va multumesc foarte mult
Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Soacra mea beneficiaza de pensie de urmas. Initial a fost vorba de o pensie speciala, socrul meu, decedat fiind personal navigant.
In urma schimbarii legislatiei, in data de 10.08.2010 i s-a emis o Deciziei privind reclalcularea pensiei de serviciu, in baza art. 3 din Legea 119/2010 pensia de serviciu devenind pensie in intelesul legii 19/2000 - cuantum pensie 560 lei.
Avand in vedere faptul ca in aceasta decizie punctajul mediu anual sustinator aparea diminuat fata de punctajul mediu anual al socrului meu, astfel cum a fost stabilit printr-o decizie din 2005, decizie ce a fost in plata anterior decesului sau din anul 2008, am contestat la tribunal decizia privind pensia de urmas emisa la 10.08.2010 . Precizez ca, la ultimul termen de judecata s-a numit si un expert pentru a calcula care este punctajul corect, urmatorul termen in dosar fiind in ianuarie 2012.
Intre termene Casa de pensii a emis urmatoarele decizii :

- decizia privind recalcularea pensiei de serviciu din 11.11.2011, in cf cu prevederile legii 119/2010, plata drepturi incepand cu 09.01.2010, ce se contesta cf legii 19/2000, cuantum pensie 635 lei
- decizia privind reclacularea dr de pensie in cf cu prev. art. 169 din lg. 263/2010, incepand cu 01.01.2011, ce se contesta la Comisia Centrala de Contestatii, cuantum pensie 700 lei
- decizia din 11.11.2011 privind revizuirea pensiei cf. OUG 59/ 2011, plata drepturi incepand cu 01.08.2011 ce se contesta la tribunal, cuantum pensie 700 lei

intrebarea mea este : trebuie sa atac toate cele 3 decizii sau numai pe ultima (decizia din 11.11.2011 privind revizuirea pensiei cf. OUG 59/ 2011, plata drepturi incepand cu 01.08.2011 ) ?
Ce fac cu dosarul pe rol? Or, avand un dosar pe rol, credeti ca pot sa imi precizez actiunea in sensul ca atac deciziile ce pot fi contestate in instanta, iar pe cea cu procedura prealabila la Comisie? Nu stiu cum sa procedez cu atatea decizii.
Va multumesc

Răspuns la discuția radiere SRL cu asociat unic
Multumesc foarte mult.
Este vorba de un SRL cu asociat unic radiat in martie 2011 (data pronuntarii hotararii tribunalului), a carei radiere a fost inregistrata si pe site-ul ONRC cu data de 12.05.2011 si de asemenea societate apare radiata cu data anterior mentionata si pe mfinante.ro.
Intrebarea mea este daca in aceste conditii :
1 mai am obligatia sa mai depun vreo declaratie la fisc (citeam ceva de un bilant de inchidere) sau sa mai fac vreun demers ?
2. trebuie sa obtin vreun certificat constatator al radierii de la ONRC?
Va multumesc anticipat.
buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Este vorba de un SRL cu asociat unic, fara datorii, ce a fost radiat la data de 31.03.2011 (data pronuntarii hotararii de catre TB) la cererea ONRC pentru nedepunerea bilantului.
Am inteles ca termenul de redactare a hotararii este de minim 30 zile. Noi nu vom face recurs, iar ONRC nu are interes intrucat ii s-a admis cererea. Nu stiu daca se mai publica ceva in Monitorul Oficial.
As vrea sa stiu daca mai trebuie sa fac ceva, sau daca pot face ceva sa grabesc radierea societatii din evidentele ONRC si din evidentele finantelor, intrucat abia am scapat de impozitul forfetar si nu mai vreau alte surprize. Care sunt pasii de urmat?
Va multumesc anticipat

Multumesc foarte mult!
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
pe data de 18 august am primit o decizie de recalculare emisa de Casa Locala de Pensii Sector 1.
Avand in vedere faptul ca in aceasta decizie apare ca diminuat punctajul mediu anual inteleg sa o contest. Astfel, intrebarea mea este pe cine chem in judecata Casa Locala de Pensii Sector 1 (emitenta deciziei ) sau Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti?
de asemenea, va rog sa=mi spuneti daca termenul de 45 de zile pentru contestatie se calculeaza pe zile calendaristice sau pe zile libere? Va multumesc anticipat