avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate monasc

Activitate monasc

Care este modalitatea de calcul a sumei aferente perioadei de concediu medical?
In luna august am suferit o interventie chirurgicala in regim de urgenta.
Din luna ianuarie pana in luna iulie am fost incadrata, cu contracte de munca etc la doi angajatori diferiti, cu norma intreaga, respectiv jumatate de norma. Din luna iulie am continuat la cel de-al doilea angajator, cu norma intreaga, intrerupand contractul de munca cu primul angajator.
Zilele trecute am aflat, cu stupoare, ca pentru perioada de concediu medical (12 zile, jumatate din luna august), in contextul in care au nu am avut niciodata zile de concediu medical si am fost operata de urgenta, nu pot sa imi iau salariu integral.
Daca mi-am platit contributiile, de ce? Si unde ar trebui sa ma adresez?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
vreau sa va prezint urmatorul caz si rog sa mi se prezinte solutii sau sa mi se spuna cui s-ar putea adresa persoana in cauza pentru solutionare.
Este vorba despre o mamica a unui minor cu varsta de 2 ani ,neimpliniti inca .
In urma unor investigatii medicale copilului i s-au observat probleme medicale, existand si un certificat medical. Drept urmare mama a decis sa-si prelungeasca concediul de 2 ani cu inca unul, in speranta ca acestea se vor rezolva sau ca prezenta ei permanenta langa copil il va ajuta. A intocmit , obtinut toate actele necesare, inclusiv cererea catre fostul angajator de prelungire a concediului. Acesta insa refuza sa semneze, fiind ferm convins ca problemele medicale ale copilului nu exista, desi i s-au prezentat actele doveditoare, sustinand ca va cere o noua comisie pentru copil etc.
Intrebari:
1. Daca va intarzia cu semnarea actelor ( eventual prin reexaminarea cazului cum cere angajatorul) si copilul implineste 2 ani, mamica isi va pierde dreptul de prelungire?
2. Cui poate sa se adreseze mamica pentru a nu fi nevoita sa "implore" pentru dreptul ei si al copilului?
Multumesc anticipat!
Va multumesc pentru lamuriri si solutii! Mult succes in continuare!
Care ar fi motivele pe care le pot invoca? Adica ideal ar fi ca atunci cand vreau sa-mi petrec un concediu impreuna cu fiica mea in strainatate sa nu trebuiasca sa solicit permisiunea tatalui ei ( pe care oricum nu am primit-o pana acum de la despartire), iar pentru acest lucru am nevoie ca minorul sa-mi fie , legal incredintat mie. In plus, pana in acest moment, nu si-a ajutat fiica financiar sau intr-un alt mod, dupa despartirea noastra.
Fiica mea a fost recunoscuta de tata si poarta numele acestuia, deja. Nu cred ca mai este vorba de stabilirea paternitatii!
Buna ziua , am o fiica de 9 ani, in urma unei relatii de concubinaj de 10 ani. In urma despartirii, minora locuieste impreuna cu mine. Desi tatal ei a promis sprijinul material etc nu ne ajuta cu nimic, fiind implicat intr-o alta relatie. In acest moment intentionez sa deschid o actiune in instanta pentru incredintarea minorului si pentru acordarea unei pensii de intretinere pentru copil, considerand ca este dreptul ei sa primeasca ajutor din partea tatalui ei, macar financiar.
De aceea:
1. Am nevoie de un avocat pentru a deschide si continua aceasta actiune?
2.Exista riscul ca tatal sa ceara si el incredintarea minorului si instanta sa decida in favoarea lui?
3.Trebuie sa aflu eu informatiile despre situatia lui financiara (unde este angajat, venituri etc.)?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția concubinaj 10 ani
imi pare rau nu m-am facut bine inteleasa,tatal copilului inca traieste,din pacate casa a fost construita(adica toate documentele)pe numele bunicului copilului(bunicul a decedat de curand)Succesiunea se va face intre cei doi frati si mama lor!Din pacate si locuinta aceasta va intra ca obiect de succesiune,nefiind nici un mijloc de evitare ,dar exista probabilitatea unei intelegeri ulterioare,problema este ce poate sa faca femeia mama copilului?
un concubinaj de 10 ani,din care a rezultat un minor in varsta de 6 ani,ambii au muncit in strainatate ,avand aceeasi locuinta si gestionandu-si banii impreuna !Inaintea nasterii copilului au inceput construirea unei locuinte ,dar pe numele tatalui barbatului, construidu-se in aceeasi curte cu casa parinteasca!Lucrariile s-au continuat de-a lungul aniilor !Anul acesta cei doi s-au despartit ,iar cel pe numele caruia au construit casa a decedat,urmand a se face succesiunea inclusiv pentru aceast imobil!Exceptand barbatul ,mai exista doi mostenitori :mama si fratele!Intrebarea este cum ar putea femeia sa-si recupereze partea de investitie sau sa obtina jumatate din locuinta in care a investit,avand si minorul,care poarta numele tatalui ,dupa terminarea succesiunii?
P.S.Imi pare rau nu m-am facut bine inteleasa,tatal copilului inca traieste,din pacate casa a fost construita(adica toate documentele)pe numele bunicului copilului(bunicul a decedat de curand)Succesiunea se va face intre cei doi frati si mama lor!Din pacate si locuinta aceasta va intra ca obiect de succesiune,nefiind nici un mijloc de evitare ,dar exista probabilitatea unei intelegeri ulterioare,problema este ce poate sa faca femeia mama copilului?