avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Velica Rodica

Activitate Velica Rodica

Discuție dosar penal
Am depus o plangere la politie impotriva vecinei mele care a intrat in curtea mea fara acordul meu si m-a lovit lasandu-mi numeroase urme pe corp , fapt pentru care am si certificat medico-legal si un martor. Acest lucru s-a intamplat acum o luna de zile. M-am interesat la politie despre mersul anchetei si mi s-a spus un singur lucru: ca dosarul se afla la parchet. Pentru ca sa-i cer daune morale acestei persoane, trebuie sa-mi angajez un avocat, este nevoie sa depun o plangere si la judecatorie, sau se sesizeaza din oficiu ?
Discuție daune morale
Va rog sa-mi raspundeti si mie daca se merita sa merg in instanta ,sau este o pierdere de timp (si de bani) cu o vecina care a intrat in curtea mea fara sa-i permit acest lucru , m-a lovit si mi-a speriat copii ( ambii minori) la o ora tarzie?Mentionez ca detin un certificat medico-legal si am si un martor. Ce as putea castiga din acest lucru?
Ce inseamna a ma constitui parte civila intr-un proces penal
Ce inseamna a ma constituii parte civila intr-un proces penal?
pot sa dau in judecata o persoana care dupa ce a patruns in curtea casei mele fara acordul meu m-a lovit si mi-a speriat cei doi copii minori de 9 si respectiv 12 ani ? Dupa cat timp de la data incidentului
intrebarea mea este: de ce nu am fost instiintata pana acum de masurile care s-au luat si de ce nu a fost chemat si martorul sa dea declaratie , daca pot s-o dau in judecata pentru daune morale si psihice speriindu-mi foarte tare copilu de 9 ani, care refuza sa mai stea singur acasa?
in curtea casei mele cainele trebuie sa stea numai in tarc?
Medicul legist nu mi-a dat nicio informatie legata de certificatul medical
Pe data de 28 august 2010 la ora 21.30 in timp ce ma aflam in curtea casei mele impreuna cu cei doi copii minori ai mei o vecina se afla cu trei caini pe strada fara lesa sau botnite.La un moment dat s-a facut ozarva mare incat toti cainii vecinilor au inceput sa latre iar cainele nostru a reusit sa sara cu labele pe poarta si sa o deschida, iesind din curte si incaierandu-se cu ai vecinei . M-am repezit spre poarta sa vad ce se intampla si in acel moment vecina intra la mine in curte, m-a lut de par si m-a lovit, speriindu-mi copii iar mie mi-a lasat destule lovituri pe corp. Am fost la politie si am depus plangere, am facut o expertiza medico-legala despre care mi s-a spus ca o vor trimite dumnealor la politie iar de atunci nu mai stiu nimic despre dosar. Am intrebat vecinul meu pe care il am ca martor (care de fapt m-a si scapat din mainile ei)daca l-a chemat sa dea declaratie si mi-a spus ca nu.Spuneti-mi daca sa mai sper la ceva din partea Politiei Romane si daca pot sa odau in judecata si pana cand pot sa fac acest lucru