Detin ( prin mostenire)o parcela de pamant impreuna cu verisoara mea.
De cativa ani nu am mai vorbit cu ea. Am tot incercat s-o gasesc la telefon , dar se pare ca si-a schimbat numarul.
As vrea sa-mi vand partea mea (jumatate) din acest teren si nu stiu cum sa procedez in cazul in care nu dau de ea (e posibil sa fi si plecat din tara).
Va rog sa-mi spuneti si mie care ar fi demersurile pentru a-mi putea vinde partea mea de teren, in cazul in care nu dau de aceasta persoana.
Este asigurat la incendiu. Am inteles ca este o polita Gold de producator...
Dupa mine a fost un mic incendiu acolo... Sistemul de degivrare este foarte puternic (si nu stiu daca este normal sa fie asa), fapt ce a dus probabil la incingerea acelei ventuze.
Dar, asta este o presupunere a mea...nu ar fi trebuit sa faca si ei verificari?
Am incheiata o polita de asigurare CASCO la una dintre cele mai bune firme de pe piata.
Acum cateva zile , mergeam cu Loganul prin Bucuresti si in timpul mersului am simtit miros de incins , iar dupa un timp am auzit o bufnitura in spatele masinii.Cand m-am uitat luneta era crapata, mai ca statea sa se prabuseasca.
Am facut o scurta verificare si am vazut ca ventuza care era lipita pe luneta luase foc, datorita incingerii sistemului de dezaburire, motiv care probabil a dus la spargerea lunetei.
Cand am fost cu masina la constatare, mi s-a spus ca e posibil sa nu ma despagubeasca pentru ca am avut un obiect neomologat RAR lipit pe parbriz.
(Evident, ca nu cred ca iti omologheaza cineva o ventuza.)
V-as ruga , daca s-a lovit cineva de asa ceva, sau stie cineva daca este scris undeva ca nu ai voie sa lipesti pe parbriz decat lucruri omologate RAR?
Adica nu ai voie sa atasezi semne precum semnul incepatorului, semn cu copil la bord, etc?
Sunt in CCC din martie 2011. Inainte de a intra in concediu prenatal am fost in somaj.
Cand s-au facut reducerile salariale bugetare (cu 25%) mi s-a micsorat si mie somajul cu acest procent. Evident ca indemnizatia pentru CC mi s-a calculat cu nou suma (micsorata).
As vrea sa va intreb daca nu ar fi trebuit sa mi se recalculeze si mie indemnizatia pentru CC, acum dupa ce salariile bugetare s-au marit. Ar trebui sa depun vre-o cerere....?
Ultima oara cand am fost la spital (in decembrie) am dus si copie dupa cuponul bifat pe noiembrie si o copie dupa concediul prenatal pe decembrie, dar nu a rezolvat situatia.
Mi s-a cerut o adeverinta de la sot (de la servici).
Am inteles ca se poate duce o adeverinta in care eu sa apar ca coasigurata de sot.
Cei de la personal nu sunt familiarizati...
As putea sa le spun in baza carei legi ei au obligatia sa emita aceasa adeverinta?
Cer ajutorul dvs. in lamurirea urmatoarei situatii:
Sunt somera, iar actualmente am intrat in concediu prenatal.
La spital mi se cere Adeverinta de venit, iar eu nu o am (nici macar de la somaj).
Ce acte pot sa duc in lipsa acestei adeverinte?
Sotul meu lucreaza, dar cei de la personal nu prea sunt familiarizati cu aceste situatii...
Buna ziua.
As avea 2 intrebari la care va rog sa-mi raspundeti:
1) Am inteles despre concediul prostnatal de minim 42 de zile ca este obligatoriu din punct de vedere legal.
Intrebarea mea este daca acesta este obligatoriu si pentru persoanele care vin din somaj?
Spre exemplu , o persoana care care a intrat din somaj in concediu prenatal este obligata sa efectueze concediul postnatal? Nu poate intra dupa nastere direct in indemnizatia de crestere copil?
2) Care mai sunt drepturile banesti de care beneficiaza o viitoare mamica?