avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Activitate milacri

Activitate milacri

Bună ziua,
Accidentul s-a produs pe linia producție carton ,noi ceilalati nu facem parte din Sectia de producție,noi aparținem altor departamente,noi doar aparținem aceleiași societăți.Problema majoră este că toți suntem penalizati la salar, datorita faptului că cineva din secție care lucrează pe un utilaj de fabricație,a suferit un accident de munca .
Nu este stipulat în ROI nimic referitor la grija pe care trebuie sa o purtam noi ceilalati ,ptr.fiecare coleg al nostru indiferent din ce departament facem parte,ptr.a nu face vreun accident .
Printr-un mail am fost atenționați de patron,că trebuie sa avem grija de fiecare și să atenționăm colegul să nu facă vreun accident că nu ne luam prima de producție! Ceea ce este din punctul meu de vedere și al celorlalți colegi,ceva aberant, nemaiîntâlnit.

POPA GHEORGHE a scris:

In ce domeniu de activitate s-a produs accidentul de munca ?
Care este motivatia penalizarii din decizia emisa de catre angajator ?
Ce se mentioneaza in ROI al firmei cu referire la acest gen de penalizari cu referire la accidente de munca ?

Este normal că în urma unui accident de munca sa fim toți angajații ( indiferent de departament), penalizați ,chiar daca noi nu am avut nici o implicare? Lucrez la privat
Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti care sunt consecintele in cazul in care un salariat ocupant al unui post cu CIM dintr-un departament,este obligat sa tine locul unui salariat dintr-un alt departament,altul decat cel ocupat ca functie de cel care inlocuieste.
Mentionez ca fisa postului nu prevede aceasta optiune/obligatie,precum ca inlocuiesc un salariat dintr-un alt post si sau departament.
Din lipsa de personal sunt fortat sa accept acest lucru.
Multumesc
Răspuns la discuția Divort
Multumesc!
Discuție Divort
Buna ziua! As dori sa stiu ,care va fi situatia mea dupa divort ,adica:
- avem 17 ani de casnicie ,locuim in apartamentul socrilor,ei locuind tot de 17 ani intr-o alta locuinta la tara.
In perioada casatoriei noi am facut investitii mari in apartament , am adus imbunatatiri.Problema e ca nici dupa 17 ani ,socrii nu au trecut apartam pe numele sotului dintr-un principiu,el fiind singurul lor copil.
Acum se pune problema unui divort.Avem impreuna un copil de 16 ani.
Am(sotia) vreun drept asupra locuintei ,avand in vedere ca am investit amandoi in apartament,am platit noi cheltuielile si impozitele pe apartament?
Multumesc.:(
Buna ziua! Circul cu autoturism proprietate personala inmatriculat in Romania, pe teritoriul Germaniei, de 6 luni.Am avut surpriza sa primesc in aceste zile o amenda prin posta de 15 euro ,precum ca nu am voie sa circul cu numere romanesti mai mult de 90 zile. Eu lucrez la ora actuala in Germania, am adresa aici, doar ca masina este inmatriculata in Rom.Am fost oprit acu cateva zile in urma ,de un politist atragandu-mi atentia ca trebuie sa radiez masina din Rom si sa o inscriu in Germ daca stau mai mult de 90 zile . I-am raspuns ca facem si noi parte din UE si nu cred ca este o probl.M-a lasat atunci fara un raspuns din partea lui dar totusi acum am primit amenda.Tin sa va spun ca imp si asigurarea este platita in Rom. Care e adevarul. V a rog sa-mi explicati si mie ,deoarece nu cunosc noua legisl vizand circ pe dr. europene mai mult de 90 zile.Cum se face ca in Rom ai voie sa circuli cu masini inmatriculate in BG chiar daca taxele sunt platite in BG.Unde trebuie sa merg si cui sa ma adresez ptr a clarifica aceasta situatie.
MI-AR FI DE MARE AJUTOR UN RASPUNS CAT MAI RAPID.
Multumesc ptr intelegere!
Buna ziua! Intru si eu in acest subiect care ma intereseaza si pe mine.Sotul este in Germania si dorim si noi sa plecam in vizita la el.Copilul nu are pasaport.Unde trebuie sa mearga sotul ptr a ne trimite o procura ptr a inainta actele ptr pasaportul minorului de 12 ani si ptr acea imputernicire sau declaratie data de el ptr scoaterea minorului din tara, care stiu ca are valabilitatea de un an.Dorim sa facem aceste demersuri fara a mai fi nevoit sotul sa mai piarda timpul cu deplasarea in tara ptr aceste acte.
Multumesc ptr ajutor.
Răspuns la discuția PLECARE DIN ROMANIA CU UN MINOR
Multumesc ptr raspuns dna av Romascanu, dar cred ca la noi lucrurile sunt putin incurcate datorita legislatiei, deoarece copilul nostru nu are pasaport si sotul fiind plecat am inteles ca trebuie si semnatura lui ptr a-i face pasaport copilului si apoi acea declaratie ptr a scoate copilul din tara ....implica deja prea multe formalitati care costa ceva bani ...odata- declaratia in lb germana ,autentificata ,apoi trimisa in Romania, din nou tradusa si legalizata ....deja e prea .......
Din cate se vede, alte solutii nu exista asa ca , voi merge singura spre supararea copilului meu...
Multumesc! Milacri
In OUG50 art 38(1) lit a si b zice f clar cum se calculeaza rata dobanzii.
In cazul in care aveti dobanda variabila ,cum a reiesit din spusele dvstra , se ia marja fixa a bancii +EURIBOR sau RIBOR in functie de moneda din ctr .
Normal dobanda calculata dupa noua formula de calc mai bine spus dupa indicele EURIBOR, nu trebuie sa fie mai mare dacat cea din contract.Aceasta se va modifica (mai mare sau mai mica) la fiecare 6 luni,functie de EURIBOR.
La mine cel putin asa e,doar ca eu optez ptr dobanda fixa .
Va doresc rabdare si putere.
Multa bafta !
CITEZ''Creditorul trebuie sa elimine din contract comisioanele care nu sunt permise de OUG 50/2010 (cum este comisionul de risc). Creditorul nu are voie sa adauge alte comisioane in afara de cele prevazute de Ordonanta. Conform OUG 50/2010, se pot percepe numai urmatoarele comisioane: comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent (nu ambele simultan), comision de rambursare anticipata de maxim 1% si numai la credite cu dobanda fixa.
Modificarile din actul aditional nu pot cuprinde majorari ale costului total al creditului. Creditorul nu are voie sa redenumeasca comisioanele pe care legea ii cere sa le elimine. Actul aditional nu trebuie sa cuprinda alte modificari decat cele cerute de OUG 50/2010, in cazul in care creditorul vrea sa faca si alte modificari ale contractului, trebuie sa le prezinte intr-un act aditional separat. In cazul in care creditorul include si alte modificari decat cele impuse prin OUG 50/2010, acesta risca o amenda contraventionala cuprinsa intre 20.000 lei – 100.000 lei.

Ceea ce v-am trecut aici sunt cateva sfaturi date de catre cei de la ANPC,ce trebuie trecut si ce nu trebuie sa se strecoare in actul aditional.
OUG prevede eliminarea comisionului de risc,deci automat scade si rata.(comisionul de adm credit fiind 0 in contract)