Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar inca mai am o nelamurie;
- În temeiul dispoziţiilor art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi ale art. 1 lit. S pct. 2 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, Guvernul României emite următoarea ordonanţă:, care la
CAPITOLUL Înfiinţarea asociaţiilor şi a fundaţiilor
Secţiunea 1
Constituirea şi înscrierea asociaţiei
IIArt. 5. - (2) În temeiul dreptului constituţional la asociere, persoanele fizice se pot asocia fără a constitui o persoană juridică atunci când realizarea scopului propus permite aceasta( in speta apararea drepturilor unor actionari minoritari ai unui SA).
In contextul aratat mai sus, asociatia infiintata poate folosi o stampila(facuta prin prezentarea actului constitutiv cu antetul unui cabinet de avocatura, la firme care fac stampile )? Intrebarea este de fapt, exista vreo posibiliatte de a fi atacat in justitie precum ca ai fi folosit stampila ca un mijloc fraudulos, inducand ideea ca astfel asociatia ar fi constitiuta cu personalitatae juridica ?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Am urmatoarea nelamurie:
- am infiintat o asociatie fara scop lucrativ, deocamdata fara personalitate juridica, are doar 4 membri statut, si stampila si sunt in etapa in care urmeaza sa mai adere si alti membri.
- in aceasta etapa este ilegal faptul ca am stampila, repet daca asociatia inca nu are personalitate juridica ?
Buna ziua,
Am o mare problema: in luna ianuarie a.c. mi-am schimbat locul de munca, iar firma de la care am plecat m-a anuntat (verbal deocamdata), ca la ITM nu se gaseste cartea de munca. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea acestei MARI probleme.
Mentionez ca am o copie xerox de pa ultimul loc de munca cu viza ITM si o copie integrala a cartii de munca. Se pare ca, cartea de munca nu a fost nici scanata.
Multumesc anticipat,
Carmina Vrejoiu
Buna ziua,
As dori sa aflu daca, in conditiile in care un angajator desface contractul de munca al unui salariat prin desfiintarea postului, angajatorul este sau nu obligat sa ofere un alt post persoanei in cauza (in functie de pregatire bineinteles), inainte de a angaja o terta persoana.
Va doresc numai bine,
Carmina Vrejoiu
Daca o soc. com. angajeaza o persoana cu repartitie de la agentia de somaj unde a fost inregistrata, fara a solicita anterior cerere de sprijin in vederea angajarii adresata agentiei unde are sediul soc. com., angajatorul in aceasta situatie nu poate beneficia de prevederile OUG 13/2010 ?:hammer: