avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate u-niq

Activitate u-niq

Răspuns la discuția Abuz sau legalitate?
Am inteles si m-am lamurit acum, multumesc frumos sarbatori fericite!
am uitat sa mentionez cum justifica el acest lucru:
Vei fi chemat 2-3 ore la lucru iar restul orelor te duci si iti cauti de lucru asa scrie in lege si ca este legal ceea ce fac.
In c.i.m. este prevazut 8 ore iar in regulamentul intern nu este mentionat nicaieri de 2-3 ore.

Angajatorul imi spune ca nu-mi mai justific postul actual si doreste sa nu fiu pontat (ca asa are el chef)cu norma intreaga si sa-mi faca lichidarea cu un salariu derizoriu dupa terminarea preavizului. In aceste conditii la sfarsitul preavizului pot face o sesizare la itm cu privire la recuperarea restului de bani chiar daca eu am fost chemat la serviciu 2-3 ore pe zi? caci banuiesc ca nu ma pot impune cu forta sa stau 8 ore daca nu vrea. Sau ce anume trebuie sa fac in situatia asta ? dupa cum banuiam nu este legal ce face...
Buna ziua,
Am primit preavizul de concediere de 20 de zile in urma desfiintarii postului. In contractul de munca am trecut 8/h pe zi, angajatorul a decis ca pe perioada preavizului sa ma cheme cate 2-3 ore cand are el nevoie (chef) de mine iar la sfarsitul lunii voi fi pontat ca atare, eu nu doresc acest lucru vreau sa fiu platit cu norma intreaga. Este legal sa faca acest lucru ca la sfarsitul preavizului sa fiu platit cu o suma de bani de toata jena? Ce pot face sa primesc toti banii?
Răspuns la discuția Banii pe concediu?
stiu ca este obligat dar nu o sa vrea ... o sa-mi dea doar salariul aferent, in cazul asta ce fac nu accept si plec fara niciun ban il dau in judecat.... sau ce e de facut?
Buna seara, lucrez cu contract de munca la o firma de doi ani de zile iar patronul nu vrea sa-mi dea concediul anual de odihna si nici nu mi-l plateste, in consecinta am decis sa-mi dau demisia, daca nu imi plateste concediul (asa mi-a dat de inteles) la ultima lichidare, ce ma sfatuiti sa fac?
Răspuns la discuția recuperare bani?
sincer sa fiu nici eu nu ii inteleg pe multi, dar sunt fel si fel de conjuncturi evident este ca am facut o greseala, daca vreti sa stiti care a fost conjunctura o scriu acum.

eu initial am lucrat la o firma de panificatie noi suntem subordonatii unei sefe care se ocupa cu calitatea si productia produselor. Am plecat din firma in relatii foarte bune cu patronul, dupa ce mi s-a facut lichidarea respectiva sefa m-a contactat telefonic spunandu-mi ca are nevoie de suma de 1000 de lei timp de o luna dupa care imi va returna 1300 lei. Eu o cunosteam de femeie cu capul pe umeri stiind ca se mai imprumutase in trecut cand lucram la diversi angajati si evident returnandu-le banii asa ca am riscat i-am dat banii pentru ca aveam posibilitatea sa ma duc mereu peste ea. In plus, peste acest aspect, aveam o vorba buna intotdeauna la patron pentru o viitoare reangajare.
Dupa ce a trecut o luna a inceput cu ti-i dau sapt viitoare... etc etc etc...
Am mai vb si cu ceilalti angajati si ei se aflau in aceeasi situatie pentru ca a intrat in nu stiu ce afaceri dubioase de a pierdut o gramada de bani, inclusiv apartamentul din ce se aude... Eu sunt cel mai mic pagubitu mai este o persoana cu 2500 lei si inca una cu in jur de 5000 de lei.
M-am reangajat la firma cu pricina cu gandul sa-mi iau banii dar nimic, trebuie sa vand un pamant.. nu a mai venit clientu... se rezolva.... sapt viitoare .. aceleasi raspunsuri si asta e .... repet, vedem acum ca s-a facut o greseala enorma ca nu am vorbit intre noi nimeni nu stia nimic de imprumuturi s-a aflat foarte tarziu.

asta este nu imprumutati bani nici macar rudelor decat daca sunteti dispusi sa ii pierdeti. Multumesc pentru raspunsuri si o viata mai buna in continuare !
Răspuns la discuția recuperare bani?
pai acum va dati seama ca nu va merge de mana cu mine la notar, ori sub semnatura privata sa recunoasca banii imprumutati.... la politie o sa ma duc dar cum pot dovedi ca i-am imprumutat ? evident ca o sa nege in fata politie....
mai exista vreo cale sa ii obtin, sau trebuie sa le fac cruce... #-o
Buna ziua,

Am imprumutat o persoana pe care o credeam serioasa cu o suma maricica de bani, si acum nu ii mai returneaza, ce pot face?

Mentonez ca nu exista niciun inscris si niciun martor. Ideea este ca suntem mai multi pagubiti cel putin 3 cunosc eu, daca facem toti plangeri la politie rezolvam ceva? daca pot obtine o inregistrare cu camera ascunsa ca imi datoreaza banii constituie o proba in instanta?,

dvs ce ma sfatuiti sa fac? multumesc.
Răspuns la discuția concediu medical?
am inteles, multumesc foarte mult pentru raspunsuri.