avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate anaandu

Activitate anaandu

Buna ziua, Sunt pensionara si am domiciliul stabil in Bucuresti. In urma decesului parintilor mei(si prin renuntarea la partea lor a celor doi frati la partea lor de mostenire) am devenit proprietara prin contract de vanzare-cumparare a casei parintesti situata in judetul Constanta. M-am mutat la tara unde m-am stabilit cu viza de resedinta anuala. Primaria comunei ma obliga la plata pazei si gunoiului pe motiv ca nu am domiciliul stabil (pensionarii cu pensii mici sunt scutiti de aceasta taxa).Va rog sa ma ajutati daca este legal argumentul ca nu am domiciliul stabil ca sa fiu scutita de aceasta taxa. Va multumesc pentru intelegere!
Va rog sa ma scuzati ca revin din nou cu intrebari dar se pare ca ma urmareste ghinionul. Intrucât am avut domiciliul schimbat in 2010, mi-am mutat dosarul de pensie si mi-a fost diminuata pensia. In ianuarie 2011, ca urmare a revenirii la vechiul domiciliu, mi-am adus dosarul înapoi, unde am fost pensionata initial in l998, si iar mi-a fost diminuata pensia. Ca urmare a recalcularii din nou a dosarului de pensie, în noua fişa de evaluare, nu mi-a mai fost luat in calcul sporul cu caracter permanent (spor radiatii) pe perioada oct.1975 – 01.04.1992, sporuri luate in considerare în vechea decizie de evaluare din 2006 cand s-a facut evaluarea tuturor pensionarilor. Este adevarat ca in vechea fisa de evaluare mi-a fost luat in calcul sporul si dupa perioada 01.04.1992 desi dupa acea data au inceput sa fie inregistrate in cartea de munca. Acum eu nu inteleg cand s-a gresit, in fisa din 2006 cand mi-a fost luat in considerare sporul pentru pct.anual incepand cu 1975 -1998 (am depus si adeverinte referitoare la spor) ori acum in noua fisa de evaluare cand sporul din perioada 1975-1992, nu a mai fost luat in calcul, doar dupa 1.04.1992 cand apare in salariul brut. Dupa pensionare m-am angajat în perioada 1.10.2001 -1.04.2008, perioade care au fost recalculate in vechiul dosar, dar care nu mai apar menţionate în noua decizie. In aceasta situatie nu stiu cum sa procedez. Va multumesc din nou pentru intelegere!
Răspuns la discuția Majorare pensii ianuarie 2011
Va multumesc pt. raspunsul prompt. In completare mentionez ca dupa pensionarea din anul 1998 am lucrat cu ctr.de munca 6 ani si 5 luni, care au fost recalculati in doua etape. Dupa recalculare val.pct.mediu (cf.evaluarii din 2005 ptr.toti pensionarii) de la 1,12248 a ajuns la 1,47363 in martie 2008. Acest pct. l-am avut pana iunie 2009, cand pe talon a fost modificat la val. de 1,52863. Banuiesc ca acest punctaj a fost urmarea Ord.100/2008 (ultima etapa) ptr.grupa II-a de munca in mediu radioactiv unde am lucrat (IFA Magurele). Daca ar fi asa, as intruni cele doua conditii expuse de dv. in mesajul anterior: sunt femeie si am beneficiat de OUG.100, dar nu am beneficiat de majorarea ptr.grupe din ianuarie 2011. Va multumesc din nou pentru buna-vointal!
M-am pensionat in anul 1998 cu decizie pentru limita de varsta cu vechime completa (Legea 3/1977). Vechimea totala in munca a fost 29 ani 10 luni 20 zile (rotunjit 30 ani), din care 22 ani 10 luni 20 zile in grupa a II-a. Stagiul complet de cotizare a fost insa 25 ani. Deoarece nu am beneficiat de nicio majorare, incepand cu ianuarie 2011, va rog sa ma ajutati sa ma edific daca am dreptul sau nu la majorare. Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Transfer dosar de pensie
Va multumesc!
Ca urmare a schimbarii domiciliului mi s-a mutat dosarul de pensie in Bucuresti in 24 ianuarie 2011. Dosarul va fi recalculat (la mutare dosar in alt judet se recalculeaza pensia) conform noii Legi a pensiilor?
Răspuns la discuția transfer dosar de pensie
Va multumesc pentru raspuns. Eu una sunt sceptica ca se mai rezolva, poate prin justitie, care este o cale lunga si costisitoare si financiar nu imi pot permite. Daca imi fac viza de flotant in Bucuresti, pot sa cer transferul dosarului inapo, sau nu se poate cu viza de flotant. Va multumesc!
Răspuns la discuția transfer dosar de pensie
Va multumesc pentru mesaj. Termenul de 45 de zile a trecut, decizia poarta data de 1.08.2010 iar din decizie nu poti da seama ca mi s-a diminuat pensia. Abia cand am primit pensia pe 2 luni mi-am dat seama ca s-a diminuat. Am solicitat in scris care a fost temeiul legal al acestei diminuari. Nu stiu daca pot solicita returnarea dosarului unde am fost pensionata, adica Bucuresti, S.5, unde dosarul meu a fost verificat de mai multe ori, am avut si doua recalculari deoarece am mai lucrat dupa iesirea la pensie in anul 1998 si s-ar fi descoperit daca era gresit calculat. Cei din Constanta sustin ca au alte criterii de calcul. Oare criteriile de calcul nu se aplica la nivel national. Va multumesc anticipat.
In urma schimbarii domiciliului mi-am transferat dosarul din Bucuresti, sector 5 la Casa Judeteana de Pensii Constanta unde mi s-a diminuat pensia cu 52 RON. Cand m-am adresat pentru explicatii mi s-a raspuns ca dansii au alte criterii de calcul si ca aceasta va fi valoarea pensiei mele de acum inainte, adica diminuata cu 52 RON. Nu stiu ca sa fac, cui sa ma adresez, pentru ca am convingerea ca pensia mea era corect calculata, mai ales ca am avut doua recalculari ale dosarului meu de pensie si daca ar fi fost ceva gresit ar fi fost descoperit la sectorul 5 Bucuresti. Ma gandesc sa revin inapoi la Casa de pensii S.5, dar nu stiu daca este posibil.