avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate criscas007

Activitate criscas007

Discuție tutela
Tutela se poate oferi de un parinte supravietuitor alte familii?
de exemplu,
Mama a decedat, iar tatal doreste incredintarea minorului spre ingrijirea acestuia de catre o familie pana la majorat..
Răspuns la discuția sedere minor in strainatate
dar tutela nu se instituie cand ambii parinti sunt morti...? Un parinte traieste si vrea sa incredinteze altei familii sa ingrijieasca de minor, in vederea urmarii studiilor...
Răspuns la discuția sedere minor in strainatate
si aceasta tutela cum se instutie? printr-o declaratie a tatalui la notar sau la autoritatea tutelara?
am sunat la autoritatea tutelara, astia m-au trimis la protectia copilului, apoi astia la autoritatea tutelara, si tot asa...nu mai inteleg nimic
Buna ziua,
ce trebuie sa fac in urmatoarea speta?

Copil minor a studiat 4 ani in strainatate (grecia). A avut dreptul de sedere alaturi de mama, care muncea in tara respectiva, cu drept de sedere permanent.
Mama a decedat. Copilul urmeaza sa studieze si tatal este de acord cu sederea acestuia in grija si supravegherea unei familii, de cetatenie a statului respectiv.
Despre ce fel de declaratie a tatalui este vorba?
este vorba de o tutela? O reprezentare legala? sau doar o procura?

In pasaportul copilului este mentionat domiciul in tara respectiva.
va multumesc

As dori si eu sa adaug cateva idei,

dupa parerea mea, logica ar fi ceva care s-ar defini prin capacitatea de a analiza, de a gasi solutii, cat mai multe la o anumite situatii, ceva ordonat, si este nativ. Da, se poate dezvolta, cum a zis si un_coleg_reloaded, de exemplu, eu am fost intotdeauna de 10 la matematica, dar nu puteam sa merg la olimpiada de matematica, niciodata. Te poti antrena, dar nu poti ajunge sa ai o logica de nivel inalt.
Inteligenta, si ea este ceva nativ, si ar reprezenta, dupa mine, viteza de a gandi. Nu cred ca o peroana, ca sa fie foarte inteligenta, trebuie sa citeasca , un anumit numar de carti. Dar, si ea se poate dezvolta, prin studiu, meditatie..cercetare.. Exista copii care te pot lasa cu gura cascata de mici, sau copiii campioni la sah. E adevarat ca aici intervine si talentul, darul de la Dumnezeu...cu un pic de munca.. esti sus..
Iar filozofia ar reprezenta..modul de a gandi...cum se raspunde la intrebari..situatii..care le implica si pe celelalte..chiar toate stiintele..
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
jurefani a scris:

nefertirising a scris:

Tocmai am venit de la Barou sa depun contestatie. Am luat media generala 7.37 dar la civil am luat 5.80. Acum stau si ma gandesc daca sa sper sau nu ca imi vor da 20 de sutimi. Mai bine picam cu 4 decat cu 20 de sutimi amarati.
Vom trai si vom vedea...

Succes!

Eu nu inteleg cum au corectat la civil. :(
Sau, poate ca ar trebui sa intrebam altfel: cine a corectat la civil?

Eu cred ca nimeni... ori doar cateva.. au stat si au mucigait untr-un colt si au dat note din burta, ori, dupa un zvon, cica s-au mai si pierdut din lucrari, de aia s-a amanat afisarea lor, ca nu stiau ce sa faca, si tot s-au constituit tot felul de comisii.....
unde as putea?
Multumesc
Va multumesc mult
Răspuns la discuția jurisprudenta raspundere medici
M-am uitat peste cuprinsul cartii, am gasit-o pe net si mi-o voi achizitiona. Dar as dori mai multa jurisprudenta, actiuni, hotarari, cum se formuleaza... Sunt un consilier juridic debutant, si imi trebuie mai multe informatii in domeniu :D
Răspuns la discuția jurisprudenta raspundere medici
va multumesc..