avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sedere minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sedere minor in strainatate

Buna ziua,
ce trebuie sa fac in urmatoarea speta?

Copil minor a studiat 4 ani in strainatate (grecia). A avut dreptul de sedere alaturi de mama, care muncea in tara respectiva, cu drept de sedere permanent.
Mama a decedat. Copilul urmeaza sa studieze si tatal este de acord cu sederea acestuia in grija si supravegherea unei familii, de cetatenie a statului respectiv.
Despre ce fel de declaratie a tatalui este vorba?
este vorba de o tutela? O reprezentare legala? sau doar o procura?

In pasaportul copilului este mentionat domiciul in tara respectiva.
va multumesc

Cel mai recent răspuns: criscas007 , utilizator 14:41, 19 August 2011
Este vorba de tutela pana la majorat
si aceasta tutela cum se instutie? printr-o declaratie a tatalui la notar sau la autoritatea tutelara?
am sunat la autoritatea tutelara, astia m-au trimis la protectia copilului, apoi astia la autoritatea tutelara, si tot asa...nu mai inteleg nimic
dar tutela nu se instituie cand ambii parinti sunt morti...? Un parinte traieste si vrea sa incredinteze altei familii sa ingrijieasca de minor, in vederea urmarii studiilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Minor fara tutore legal? tudorsad tudorsad Am un prieten in varsta de 15 ani. Pana acum, bunica lui de pe mama a fost tutorele sau legal, avand in vedere faptul ca mama lui este mai mult plecata in ... (vezi toată discuția)
Tutela minor in cazul decesului ambilor parinti misupatrik misupatrik Buna ziua, Imi puteti spune cui se acorda tutela in cazul in care ambii parinti ai unui minor au decedat? Se poate face un act, cind unul din parinti este ... (vezi toată discuția)