avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate stere_adamache

Activitate stere_adamache

dacă sunt angajat cu contract și plătesc toate taxele din salariu, iar între timp înființez un PFA, mai plătesc separat și pentru PFA taxele respective?...chiar dacă o perioadă nu realizez cu PFA-ul nici un venit?
o firmă mi-a făcut o ofertă pentru un job și am fost trimis să-mi fac în prealabil PFA.
am licență în sociologie și voi desfășura activități în domeniul consultanță și îndrumare clienți, recrutare personal
am mai multe întrebări legate de acest subiect:
1.cu datele de mai sus mi se acceptă înființarea PFA-ului?
2.am înțeles că trebuie să fac și un contract de comodat (legat de locație probabil) și ceea ce nu înțeleg este de ce ar trebui să fac și acest contract din moment ce voi lucra pentru firma respectivă?
3.cum se procedează dacă locuiesc într-un imobil cu mai multe apartamente?
4.la cât se ridică totalul cheltuielilor ca să înființez PFA?
5.ce taxe mai trebuie să plătesc ulterior și cum calculez valoarea acestora?
6.dacă nu desfășor nici o activitate după ce am înființat PFA mai trebuie să plătesc vreo taxă?
mulțumesc pentru răspunsuri
într-adevăr, ideea cu veioza e bună, am încercat s-o propun și eu, dar din păcate sunt prea multe variabile în joc. echipa managerială a uitat deja propunerea mea și eu oricum nu-mi cumpăr veioză din banii mei.

eu aveam impresia, și încă mai cred și acum asta, că angajatorul are obligația să-mi asigure condiții de muncă astfel încât să nu-mi pierd vederea și în nici un caz să-mi propună un compromis de genul „ar trebui să vă înțelegeți între voi”. de aceea am pus undeva și întrebarea dacă aș fi îndreptățit să cer spor pentru condiții deosebite. și mai pun acum o întrebare: ce se întâmplă dacă merg de mai multe ori la control oftalmologic și se constată că vederea îmi este tot mai mult afectată? voi putea face ceva în sensul ăsta, sau trebuie să-mi accept pur și simplu condiția de „sclav”? (pentru un sclav contează doar munca, iar viața lui e un amănunt fără valoare)
mulțumesc pentru informații...trebuie să fiu sincer și să spun că am găsit și eu până la urmă aceste prevederi. cred că de fapt am fost greșit înțeles. esența care reiese din aceste legi și norme se referă la protecția împotriva luminii de la monitor. problema mea nu era asta. nu mă deranjează nicidecum lumina de la postul de lucru, ci dimpotrivă absența ei și implicit faptul că echipa managerială acceptă fără să ia măsuri acțiunile prin care sunt privat de lumină și asta-mi afectează munca. poate nu am reușit să accentuez destul de bine ideea: oamenii când e întuneric de regulă se duc și dorm, iar dacă vor neapărat să facă o activitate aprind lumina în primul rând...ori la locul meu de muncă se întâmplă exact invers, adică se sting luminile într-o veselie...
nu știu cum să abordez o divergență de opinii...de fapt cred că poate fi numită chiar divergență de interese.

lucrez într-un birou în care singura activitate pe care o desfășoară cei care lucrează acolo este bazată pe utilizarea calculatorului, mai exact citirea și scrierea de mesaje.
dacă asta presupune mai concret 8 ore în care stau și folosesc tastatura, presupun că iluminatul corespunzător e una din condițiile primordiale.

problema începe să se contureze în momentul în care remarc că biroul este amplasat destul de dezavantajos, astfel încât nici în timpul zilei lumina nu e suficientă. pe de altă parte, iluminatul artificial e foarte prost realizat și în plus biroul este compus din „compartimente” în care se află calculatoarele. cu toate astea, de câte ori aprind lumina sunt apostrofat. mai mult decât atât, uneori o parte din lumini sunt stinse pe motivul că „deranjează”. asta face ca după cel mult o oră de lucru să îmi fie afectată serios vederea, în condițiile în care există și parametri de performanță pe care trebuie să-i îndeplinesc conform cu fișa postului.

sincer să fiu, nu cunosc normele de protecția muncii pentru astfel de activități și nici nu știu cine ar putea să verifice dacă problema pe care o ridic e reală sau nu, dar vederea nu vreau să mi-o pierd chiar de tot, însă nici jobul...
culmea e că există în contractul meu niște articole din care reproduc aici:

„salariatul are dreptul la securitate și sănătate în muncă...dreptul de a lua parte la determinarea și ameliorarea condițiilor de muncă...”
„angajatorul are obligația să asigure permanent condițiile tehnice și organizatorice avute în vedere la elaborarea normelor de muncă și condițiile corespunzătoare de muncă...să informeze salariatul asupra condițiilor de muncă...”

cert este că la angajare nu mi s-a spus că voi lucra în condiții de semiobscuritate și nici nu scrie asta nicăieri. acum chiar mă gândesc serios să merg la oftalmolog în fiecare săptămână și să cer de la angajator un spor la salariu pentru condiții speciale. dar, cum am scris mai sus, nu vreau să-mi pierd jobul. am ajuns în situația ridicolă de a ruga un membru al echipei manageriale să-mi dea un document scris în care să apară că n-am voie să aprind lumina dacă e întuneric și nu pot lucra din cauza asta.

îmi pare rău că am scris atât de mult, dar chiar vreau să se cunoască situația cât mai bine, pentru că am nevoie de niște sugestii.

în plus mai există o situație oarecum „paralelă”-cum pot să evit conflictul cu colegii de birou? pentru că e clar că dacă îi deranjează sistemul de iluminat soluția nu e să stingă pur și simplu luminile în birou.

știu că pare ridicol ce am scris, dar rog pe oricine crede că are o idee constructivă să răspundă. chiar vreau să rezolv situația asta și să mai rămân și cu retinele intacte.
de unde știe banca când un titular de cont a decedat, ca să dea banii statului?
(în cazul în care nimeni nu anunță decesul)
ce se întâmplă cu banii dintr-un cont dacă titularul a decedat și nu are nici un fel de moștenitori și nici o stipulare în testament?
am inteles. nu mai am intrebari la tema asta
sa vad daca am inteles bine...confirmati, va rog daca ce scriu e corect:
imi pastrez indemnizatia daca ma angajez cu un contract pe perioada determinata mai mica de 12 luni si 4 ore pe zi, salariul de baza 450 ron?