avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Activitate hugobos

Activitate hugobos

Va multumesc mult pentru raspunsul prompt!
Cu 7 ani vechime in munca, o persoana are dreptul la pensie sau altceva?
Salutare tuturor! Am fost oprit astazi de un echipaj de politie rutiera pt un control de rutina la care dupa verificarea tuturor actelor avute la bordul taxiului mi-au solicitat sa le prezint si avizul medical si psihologic, pe care nu le aveam la mine. Pt asta m-au invitat maine la serviciul rutier sa le prezint avizele. Problema e ca avizul medical e expirat din 20.11.2021 si eu nu stiam. Credeti ca legea 55/2020 care spune la art. 4 ca documentele isi pastreaza valabilitatea in perioada starii de alertă , cat si 90 zile dupa starea de alertă , este valabila si in cazul avizului medical, ca sa ma scape de amenda??? Va multumesc
Va multumesc pt raspunsuri. Sa inteleg ca taximetria se incadreaza pt indemnizatia fixa daca taximetristul (PFA) intrerupe activitatea ,in orice perioada a starii de urgenta,din cauza lipsei de clienti care lipsesc datorita restrictiilor impuse de autoritati cetatenilor?
Multumesc pt raspuns.Faptul ca nu am mai iesit sa fac taximetrie in ultimul timp se considera ca am intrerupt activitatea sau nu .? Deocamdata nu exista nici o lege care sa ne fi obligat sa intrerupem activitatea la taxi,eu stand acasa din proprie inițiativă
Buna ziua! Sunt PFA ,fara contract de munca,cu activitatea taximetrie si as dori sa stiu daca prin ordonanta de urgenta 30/2020 actualizata prin oug 32/2020 ,pot solicita indemnizatia fixa de la ajpis ! Nu inteleg din ordonanta daca si taximetria se incadreaza la aceasta ordonanta care spune ca pot solicita ajutorul cei care au intrerupt activitatea datorita starii de urgenta Covid19
Nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat?
In data de 1.03.2019 am fost oprit de un echipaj de politie care m-a sanctionat cu amenda ! Politistul a motivat in procesul verbal ca m-a sanctionat pt ca nu aveam lampa taxi montata pe cupola si scoasa din functiune (art.43 din legea 38/2003 sanctiune -500 lei din care platesc 250 lei in 15 zile) si pt ca aveam o persoana pe scaunul din dreapta fata desi bancheta din spate a masinii era goala (art.52 lit.p sanctiune-avertisment) .Asa este descrierea din p.v si articolele trecute de politist in p.v
Mentionez ca masina care o conduceam este proprietate personala si este taxi doar ca atunci eram in privat mergand pana la tara ,de aceea aveam si lampa in portbagaj iar persoana din fata era o persoana care am luat-o la ocazie si purta centura de siguranta.Pt a circula in regim privat in interes propriu legea 38/2003 spune urmatoarele:
Articolul 34
In cazul in care taxiul este folosit de transportatorul autorizat sau de taximetrist in alte scopuri decat transportul in regim de taxi, se instituie pozitia de operare "Privat", caz in care autovehiculul poate circula numai cu aparatul de taxat in pozitia "Liber" si lampa taxi scoasa de pe cupola.
Politistul m-a sanctionat la acest articol:
Articolul 43
Este interzisa efectuarea unui transport in regim de taxi cu aparatul de taxat defect, cu lampa taxi scoasa din functiune sau fara a elibera bonul client la finalul cursei.

Pt persoana de pe scaunul din fata politistul a incadrat gresit fapta cu art.52 lit.p (aceasta incadrare nu are nici o legatura cu ce scrie el in p.v),desi daca as fi fost in regim taxi legea 38/2003 art.52 lit.q (chiu) spune ca pot lua persoane pe scaunul din fata daca poarta centura.
Acum va intreb pe d-voastra daca as contesta p.v in instanta as avea castig de cauza sau nu? Daca contest p.v in cele 15 zile legale,dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti favorabila sau nefavorabila,mai pot plati jumatate din minimul amenzii adica 250 ron sau trebuie sa platesc amenda intreaga 500 ron ?
Va multumesc!
De 5 ani detin o garsoniera intr-un bloc,care a fost lasata in grija unei rude,pt ca eu am fost plecat din tara.Apometrul din garsoniera a inregistrat 27m3 de apa de acum 5 ani(255m3) pana in prezent(282m3) iar indexul nu a fost declarat niciodata la asociatia de proprietari.Eu in aceasta perioada am fost trecut cu 0 persoane la asocialtie.Acum cand am dus indexul actual administratorul spune ca trebuie sa platesc cei 27m3 in plus de pe apometru!Acea apa consumata a trecut si prin apometrul principal de scara si a fost trecuta la pierderi.Pierderile au fost impartite la ceilalti locatari din bloc in mod egal si apa a fost platita.Este normal sa mai platesc si eu o data acea apa (care a fost o data platita de vecini)?Administratorul zice ca trebuie sa platesc.Deci acea apa a fost platita o data de vecini administratorului,care a achitat-o catre firma de distributie a apei(Apa Serv),iar acum banii care ii dau eu pe aceeasi apa in buzunarul cui ajung?Astept niste lamuriri de la d-voastra.Va multumesc anticipat!
Sunt din neamt!nu am gasit nimic pe situl ANAF referitor la asta,sau poate nu am cautat unde trebuie!