Buna ziua , va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea speta ,
Pt emiterea autorizatiei de construire in legea 50/91 actualizata la art 7 alin 1 litera b, se specifica :
b) dovada titlului asupra imobilului, teren şi/sau construcţii, în copie legalizată, sau, după caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi şi extrasul de carte funciară de informare actualizat la zi, în cazul în care legea nu dispune altfel;
Va rog sa- mi impartașiți opinia dvs
Este nevoie doar de copie legalizata a actelor de proprietate sau de copie legalizata a actelor de proprietate si extras de carte funciara , deoare in opinia mea daca dispui de actele de proprietate si nu esti in alta situatie cum precizeaza legea ( dupa caz ) nu mai este necesar extrasul de carte funciara,
Eu personal asa inteleg acest context de lege primul act sau urmatoarele doua nu primul act si ultimul mentionat .
Va multumesc
Buna ziua , dețin O clădire in suprafața construită de 430mp construită in 1972, , cu destinația de restaurant, magazin , construcția este cumpărată prin cv in care este precizata suprafața construcției si destinația ei,nu dețin autorizația de construcție, am facut demersurile pt autorizație cu punere in legalitate chiar daca ea figurează in extrasul de carte funciara , problema este ca au venit cei de la Isu si ne au închis activitatea deoarece nu Deținem autorizația Isu care nu se emite fara autorizația de construcție!
Pt noi nu este valabil Exemplul dat de premierul interimar
Scolile nu au autorizatii de functionare de la pompieri din simplul motiv ca cele mai multe sunt construite inainte de 1989.
Reporter: De ce 93 % din scolile din Romania nu au aviz de securitate la incendiu?
Catalin Chirca, purtator de cuvant al IGSU: Pentru ca sunt construite inainte de 98 nu intra sub incidenta acestei legi, dar trebuie sa respecte normele de securitate, deci pe noi de ce ne Închide ???#-o#-o#-o ce pot face pana iese autorizația de construcție apoi cea Isu ???
Buna ziua,multumesc pentru raspuns,
problema este ca nu vor sub nici o forma sa primesca extrasul de carte funciara,in lege scrie autorizatie de constructie, asta cer si ei....
Buna ziua,
Am cumpărat o clădire in 2004 care nu deține autorizație de construcție si proces verbal de încheiere a lucrărilor de construcție ,in schimb este înscrisa in extrasul de carte funciara, cum pot obține avizul Isu , daca eu nu fac dovada autorizației de construcție ci doar a contractului de vânzare cumpărare in care este trecută destinația spațiului si suprafața construită
am cumparat o masina de la o pers. din oradea ,masina fiind adusa din belgia pe o firma din romania,firma a vandut-o unei pers fizice,iar pers respectiva altei persoane.ultimul proprietar i-a facut r.a.r., s-a emis cartea masinii,certificat de autenticitate valabil 60 zile,nr provizorii 30 zile, eu am cumparat masina am platit taxa de prima inmatriculare.
La politie nu am avut certificatul fiscal si nu am putut sa o inmatriculez,mi au spus ca am nevoie de certificatul fiscal al fiecarui proprietar.
Am solicitat nr rosii, politia mi a zis ca nu e obligatoriu sa ma duc cu masina asta X-(la oradea(eu fiind din bucuresti) sa mi iau fiscalul de la fostul proprietar, mi am platit taxele pt numere rosii,celelalte nr erau valabile inca o zi,dar am inteles ca se puteau preda .certificatul de autenticitate de la rar mai este valabil 30 zile. de ce nu vor sa mi dea numere rosii???