avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate eucaniciodata

Activitate eucaniciodata

Multumesc pentru raspunsuri, dar as vrea ceva concret si sigur. Am inteles ca daca datele din asigurare sunt gresite (mai putin VIN si nr de inmatriculare), asiguratorul este obligat sa despagubeasca.
Buna ziua.

Tinand cont ca asigurarile pentru cei sub 30 ani s-au scumpit enorm, eu cu 22 ani trebuie sa platesc 610 lei (la Carpatica).

Mi-a zis un prieten ca el il are trecut pe asigurare la rubrica utilizator pe tatal sau si plateste @250 lei pe 6 luni.

Am tot citit pe internet diferite articole si din ce am inteles, exista posibilitatea ca asiguratorul sa nu despagubeasca daca este alt utilizator pe RCA, iar masina in momentul accidentului era condusa de proprietar. Este adevarat?

Plus ca am vorbit cu un prieten care este broker de asigurari si mi-a spus ca ar putea "sa greseasca" cateva cifre din CNP ca sa-mi iasa asigurarea mai ieftina. Se poate face asa ceva?

Discuție Divort-partaj
Buna ziua. De vreo 10 ani, eu si cu mama nu ne mai intelegem cu tata. De fiecare data primim injurii din partea lui plus amenintari ca ne bate.

Astazi, totul a pus capac. A venit beat acasa, ca de obicei. Eram pe balcon si strangeam niste lucruri si am facut niste zgomot. El a inceput sa tipe si sa ma faca in tot felul. In momentul ala m-am pus in gura cu el, el s-a ridicat de pe pat, a venit la mine si m-a impins cred ca vreo doi metri in spate. M-am dus spre el, iar in momentul ala am primit un pumn in fata, mi-a spart buza. Mama a inceput sa tipe la el si eu m-am dus inspre el sa-l lovesc. Din cauza ca mama era intre noi, am ratat primii doi pumni, iar cu al treilea l-am nimerit. Cred ca i-am invinetit ochiul. S-a bagat mama intre noi, ne-a despartit, iar dupa asta a inceput cu amenintari ca o sa ne taie gatul si alte prostii de-ale lui.

Mama, vrea ca maine dimineata sa-l dea afara din casa. Care este cea mai buna metoda pentru a face asta?

In ceva timp, vrea sa dea si divort. Se poate ca el sa primeasca jumatate din tot ce avem? In conditiile in care apartamentul este a mamei mele dinaintea casatoriei, iar masina este pe numele meu.
Răspuns la discuția Furt frigider
In cazul acesta, o sa ma duc luni sa vorbesc cu dumnealui, iar daca nu-si aminteste nimic, o sa ma duc ori in decursul zilei de luni, ori marti sa depun plangerea.

Va multumesc mult de ajutor!
Am citit articolul respectiv, iar acolo se mentioneaza "Daca partea vatamata a cerut identificarea faptuitorului data se va calcula din ziua in care acesta a fost identificat de organele de cercetare penala".

Pot declara ca nu stiu cine a fost faptuitorul? Si sincer, nu stiu daca dumnealui a fost singur in "afacerea" asta, sau daca au fost implicati si ceilalti, inca un magazioner si doua femei.

Va multumesc mult pentru raspuns. Credeti ca ar fi indicat sa ma duc sa vorbesc cu domnul magazioner intai, poate si-a "amintit" ceva intre timp sau sa ma duc direct la politie?
Discuție Furt frigider
Buna ziua. La sfarsitul anului universitar, in jurul datei de 15 iunie 2011 am dus frigiderul pe care il aveam in camera de camin la magazie. Domnul caruia i-am lasat frigiderul a cerut 50 lei, dar din cauza ca nu aveam, i-am lasat 30 lei, cu mentiunea ca o sa-i dau restul de 20 lei cand o sa-l iau. La inceputul anului, pe 1 octombrie 2011, nu am putut sa ajung sa iau frigiderul de la magazie, asa ca m-am dus cu o saptamana mai tarziu.

M-am dus in camin, l-am cautat pe respectivul domn, dar nu l-am gasit. M-am dus la magazie, unde erau doua doamne. Le-am spus de frigider, dar acesta nu mai era acolo. L-a chemat pe domnul caruia i-am lasat frigider, iar acesta cand a venit a spus ca eu nu i-am lasat lui niciun frigider.

Am avut o discutie contradictorie cu el, iar el se tinea tare pe pozitie ca eu nu i-am lasat lui nimic, ca el are alta magazie de care se ocupa.

Din cauza unor probleme nu am mai reusit sa ma duc la politie sa depun plangere si intre timp am uitat de el. Mi-a amintit mama azi de frigider si i-am spus sa caute contractul de cumparare. L-am gasit in casa, este pe numele mamei mele si are seria scrisa pe el.

Precizez ca atunci cand l-am dus in magazin aveam doi martori cu mine, colegi de camera.

Vreau sa stiu daca mai are vreun rost sa ma duc la politie acum, dupa aproape 8 luni si daca s-ar putea rezolva ceva.

Multumesc mult.

PS: Chiar daca nu recuperez frigiderul, ca e tarziu si cine stie pe unde a ajuns, vreau sa le arat dumnealor ca nu se poate sa furi un om asa.
Răspuns la discuția Recuperare permis
Multumesc mult pentru timpul acordat si pentru lamuriri.
Răspuns la discuția Recuperare permis
Am cautat pe portalul Ministerului Justitiei dar nu am gasit dosarul. Din ce imi amintesc, pedeapsa era de 6 luni cu suspendare, si era inca ceva legat de 2 ani, dar nu imi amintesc cum era formulat.
Tatal meu a fost prins cu o alcoolemie de 0.9 in sange si prin urmare i s-a facut dosar penal. Procesul a fost dus la capat.

Din ce ne-am interesat noi, am inteles ca seful lui ar putea sa faca cerere astfel incat tata sa poata da de permis dupa 6 luni, motivul ar fi ca are nevoie de sofer la firma lui. Si poate da numai C-ul, ceea ce ii trebuie, B-ul nu este necesar.

Este adevarat? Si daca da, cele 6 luni se pun din momentul luarii permisului sau din momentul definitivarii procesului?