Buna ziua, lucrez la o firma cunoscuta in tara pe receptie, in timpul programului am fost fotografiata si postata online de catre un client, eu sunt cu spatele muncind la calculator, nu stiu cand si cum a fost facuta poza, e legal acest lucru?
Buna ziua, vin si eu cu o intrebare, care sunt conditiile pentru ca statul sa iti plateasca cei 75% din chirie si utilitati in cazul in care ai serviciul la mai mult de 50 de km de casa?
Totusi am nevoie de acel articol al legii in care se declara drept ca angajatorul nu are voie sa tina angajatii noaptea la munca. Daca se poate, va rog. Caut un, o persoana dedicata legii ca apoi sa intru in alte detalii ale discutiei.
Da bineînțeles, e vorba aici de fabrica cu flux continuu, calitatea este prezenta din partea fabricii, iar apoi noi ca firma de prestari servicii facem o a doua verificare ca produsul finit sa fie perfect, dupa noi se ceruieste si se montează piesa direct pe masina. Aici aveti o parte de dreptate legat de diminuarea atentiei, dar dar eu in calitate de studenta de psihologie iau in considerare testele ce se fac efectiv intr-o sala cu conditii create benefic plus semnatura pe propria răspundere de faptul ca nu esti sub substante ce iti pot afecta creierul. In jurul nostru firmele de prestari servicii lucreaza de noapte doar pe sistemul de montator subansamle si ajutor pe linie. Dar aici intervine intrebarea mea, chiar daca firma cere, doar pentru ca este privata, e obligatoriu sa accepti legal doar 2 schimburi? La ultimul loc de munc a, tot pe aceeai funcție - controlor calitate- au zis ca nu e legal sa lucram de noapte. Atunci unde e articilul legii exact?
Buna ziua, multumesc de raspuns. Spuneți sub forma "daca" dar totusi randamentul angajatului scad enorm pe schimb de noapte, una este munca repetitiva,gen productie, alta e controlul calitatii unde atentia la detalii este ceruta in fisa postului. Ar trebui sa existe o lege in acest sens, ca angajatului unei firme ce ar presupune a fi " expert in calitate" (repet, firma externa) in care sa se elimine schimburile de noapte. Aceasta e legea, pana la urma noi acceptam sau nu conditiile angajatorului.
Buna ziua, o sa incerc sa ma exprim cat mai concis. Mama a murit in 2012 si am ramas 2 copii majori si tata. Nu am facut succesiune si nici vreo alta acceptare de bunuri. Doar tata a ramas sa locuiasca in apartament, iar eu merg o data la cateva luni cam 2 zile, ca se evita situatiile de gen vrea sa schimbe butucul sa imi interzica accesul. E legal? Iar in acelasi timp ca sa fie totul ok mi-a propus sa renunt la partea mea contra sumei de bani ce prezinta contravaloarea partii mele. Eu nu am acceptat in ideea ca pe viitor sa stiu ca am unde sa ma intorc in caz de nevoie, dar am inteles ca tata si fratele meu daca deschid actiune in instanta ma pot obliga sa accept plata si sa renunt la procentaj....