Buna ziua,
Din noiembrie 2011,de cand am vandut apartamentul proprietate personala nu mai am domiciliu in Romania, dar CI-ul mai este valabil pe acelasi domiciliu.Intre timp m-am stabilit intr-o tara din UE si am obtinut rezidenta (locuiesc cu chirie conform contractului incheiat intre mine si proprietar pe o perioada nedeterminata,aprox.3-4 ani),cum pot intra in posesia formularului S1pentru asigurari de sanatate si pentru procurarea de medicamente indispensabile...hipertensiune si diabet.Mentionez faptul ca pensia o primesc pe card in Romania si scot banii la ATM in tara unde locuiesc.Doresc un raspuns cat mai concis eventual exemplificat cu formulare,MULTUMESC ANTICIPAT
astazi am fost la casa de pensii sect.4 si am solicitat eliberarea unei adev.cu stagiul de cotizare,conf. legii,.perioada pe care am lucrat-o de cand am iesit la pensie si pana in pe
rezent.
eu locuiesc in sectorul 4,am lucrat in com.pantelimon,ilfov,unde se afla punctul de lucru, sediul social al firmei este in brasov, functionara de la ghisheul casei de pensii, mi-a spus k ar trebui sa ma deplasez in brasov pentru a obtine adeverinta solicitata.
Cum este posibil sa me deplasez 350km.pentru o adeverintza.fie ea si pentru stagiu de cotizare., m-i se pare umilitor acest lucru.Suntem in mileniul 3,exista maill,internet,fax,semnatura electronica,, mai nou poti fi convocat legal,cf.codului de procedura penala, la DNA,DGA,ANAF,IGPR,DGPMB.,etc..etc..prin aceste mijloace ,..este posibil sa ma deplasez 350km ptr. o adeverintza ??/
Sunt nascut in oct.1958,in luna 07.2007am incetat raporturile de serviciu in ministerul de interne primind pensie de serviciu anticipata cf.legii 179/2004.
Vechime ca civil -conditii normale de munca=9/6/23(ani,luni,zile)
Vechime ca militar-15/6/3 din care in conditii speciale-13/11/5
Spor aferent conditiilor de munca 6/6(ani/luni)
Timp efectiv lucrat-31/7/6
In perioada 17.06.2008--26.05.2011 am lucrat in sistemul privat.
Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebui sa fac pentru recalcularea pensiei conform noii legi 119/2010 in vigoare din 2010
In noua decizie de pensionare din 27.12.2010, in care se specifica faptul ca este ''pensie pentru limita de varsta'',exista o precizare care spune ca,cerera de recalculare insotita de doc. doveditoare se poate depune in termen de 3 ani de la data de 28.12.2010
Va multumesc anticipat
Buna ziua,va multumesc pt raspuns,as dori sa va mai intreb daca la 55 ani se poate calcula pensia atat la limita de varsta cat si la stagiu complet de cotizare,
Cu stima
sunt pensionar din Ministerul de Interne, am pensie anticipata de serviciu din 2007,cu vechime totala 32 ani, sunt nascut in 1958, in prezent lucrez in domeniul privat din iunie 2008 si platesc contributii cf.legii,. Cand si cum se poate recalcula pensia si la ce limita de varsta,(Cumva 55 de ani ?! ar mai fi 3 ani si cateva luni).Cat mai trebuie sa lucrez pentru a primi pensie integrala ,vechime+limita de varsta
lucrez neantrerupt din anul 1972,iar din 1979 si pana in prezent la un spital din sectorul 4 sectia ortopedie, sunt nascut in 08.09.1953. Ma pot pensiona cu ''drepturi depline''?
sunt pensionat M.I, din 2007 GR.II de invaliditate trebuie sa prezint pentru recalculare vreo adeverinta,avand in vedere ca cei de la casa de pensii militare M.I au toate datele si nu a fost nevoie la momentul pensionarii de alte acte si adeverinte. Va multumesc